Назад до Циркон

Циркон

  1. Циркон
  2. Научни данни за Циркона
  3. Мистични свойства на Циркона
  4. Лечебни свойства на Циркона
  5. Магически свойства на Циркона

Научни данни за Циркона

Моос твърдост 7.5 с tetragonalcrystal структура.

Въпреки, че този камък се среща в широка гама от цветове, най-популярен е безцветният циркон, който много прилича на диамантите. Всеки циркон в чисто състояние е безцветен, но когато в него има примеси, може да бъде жълт, оранжев, син, червен, кафяв и зелен.

диаманта по двойното си отразяване и износването и затъпяването на шлифованите ръбове.

Природния циркон днес не се оценява по достойнство, най-вече заради направения в изкуствени условия циркон, който да имитира диаманти. Много хора не осъзнават, че циркона също е много красив скъпоценен камък.

Днес най-популярен е синият циркон. Той се счита за алтернативен рожден камък за месец декември и се среща в нюанси от пастелено-синьо до светло синьо. Други популярни циркони са зеления, тъмно червения, жълтия, кафевия и оранжевия.

Циркон  се добива в Камбоджа, Шри Ланка, Тайланд, Мианмар, Австралия и други страни.

Цирконът е един от най-тежките скъпоценни камъни, което означава, че дори и малко парче от него има по-голямо тегло от другите камъни. Бижутата с циркон трябва да се съхраняват внимателно, защото въпреки, че е трудно те могат да се изтъркат. Често търговците увиват всяко едно парче циркон в отделна хартия, за да не се търкат един в друг, когато ги пренасят.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Здравейте,този образец на снимката наличен ли е
MITKO
KOLKO STRUVA SIRIKONA
Анонимен
може ли да се използва за нокти
Виж още отзиви
Коментирай
loading...