Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Работа с кристалите и ка...  »  Сънищата и кристалите

Сънищата и кристалите

Сънищата и кристалите

Друг метод, който бихте могли да използвате, за да развиете способността си за придвижване и работа в астралното поле, е методът на сънищата. За тази цел отново прибягвате до кристалите си. Умението да управлявате своите сънища в крайна сметка ще ги превърне в астрална проекция. Как става това?

Сънят не само възвръща силите на физическото ви тяло, но дарява отдих и на астралното. В собственото си поле астралното тяло почти не познава умора. Във физическото обаче то бързо се изтощава от усилието да взаимодейства с физическото ви тяло. Затова, за да могат да отдъхнат и двете тела, те се разделят по време на съня. Ако не използвате съзнателно астралното си тяло, то обикновено се рее във въздуха над физическото. Вие не спите, спи само физическото ви тяло. В същото време вие използвате, съзнателно или несъзнателно, астралното си тяло. Ако го осъзнаете малко по-ясно, то ще може да се отделя още по-далеч от физическото, ще се носи в астрални потоци и ще се среща с други астрални тела, ще се сблъсква с приятни и неприятни преживявания. Тъй като вашето съзнание не е в състояние да преминава непрекъснато от астралното ви тяло във физическото, ще си спомняте само фрагменти и отломки или само смътна изкривена картина на случилото се в действителност. Освен това можете да продължите да мислите в астралното си тяло, но да сте така потънали в тези мисли, че те да ви изолират от всичко наоколо.

Впечатленията, които отнасяте със себе си при събуждането, са предимно и изключително собствените ви мисли. При още по-силно осъзнаване на астралното тяло ще сте способни да се придвижвате свободно в него, да се срещате и да разменяте мисли с други хора, които също притежават съзнание в астралните си тела. Сред тях може да има приятели, както и учители и водачи. Може да научите и да преживеете неща, които са недостъпни за физическото ви тяло. Тях ще си спомняте само като неясни интуитивни отломки, освен ако не успеете да запазите съзнанието си при преминаването от астралното във физическото тяло в момента на събуждането.

Обикновено когато съзнанието ви се връща от астралното във физическото тяло, се наблюдава един период на тъмнина или празнота, на безсъзнание. През това време спомените за преживяното се изгубват и остават само смътни или объркани представи, защото те не стигат до физическия ви мозък. За да ги прехвърлите в него, трябва да сте в състояние да запазите пълно съзнание при преминаването от астралното тяло във физическото. За това е необходимо астралното ви тяло да е достатъчно развито. Чакрите трябва да са отворени, за да могат астралните сили да се превръщат във физически. Трябва да сте повишили общата вибрационна честота на тялото си. Освен това хипофизата, или третото око, е нужно да функционира активно, за да можете да фокусирате астралните вибрации. Всички тези изисквания се изпълняват автоматично с развитието на чувствителността ви при боравенето с кварцови кристали. Подготовката за резултатна работа с кристалите е същата, както за създаването на такъв мост между астралното и физическото съзнание и за всяко друго съзнателно астрално занимание.

В какво се състои тази подготовка? Нервната ви система трябва да се укрепи и пречисти, за да се справи с повишените количества енергия, които ще преминават през физическото ви тяло. Всички чакри трябва да бъдат отворени и енергията им да е на ваше разположение. Умът ви е нужно да се научи да се успокоява и фокусира и съзнателно да борави с материята. Трябва да владеете емоциите си, за да можете да се владеете в астралното поле. (То е полето на емоциите.) Ще се убедите, че ако изпълните посочените в тази секция упражнения и се развиете достатъчно, за да използвате кристалите прецизно и с чувствителност, ще бъдете способни и на астрална работа, стига да почувствате вътрешна необходимост за това.

Следващото, което трябва да се направи, е да се изгради подходящ етерен мост между астралното и физическото тяло. Той представлява гъсто изтъкана мрежоподобна структура от етерна материя, която позволява преминаването на вибрациите от астралното към физическото тяло и обратно. С изграждането на този мост ще постигнете съвършена цялост на съзнанието, приемственост между астралния и физическия си живот. Смъртта такава, за каквато сте я мислили и каквато сте си я представяли, вече няма да съществува.

Посредством следния метод ще можете да построите етерния мост, който ще ви позволи да помните сънищата си. След като той бъде изграден, предлаганата техника ще ви помогне да придобиете власт над своите сънища, изпращайки тях и самия себе си в астралното царство.

2. Метод на сънищата

Този метод е много ефикасен, но изисква търпение, защото може да отнеме от няколко месеца до няколко години. Не търсете преки пътища, тъй като системата няма да сработи. Повтаряйте всяка от стъпките, ...

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 10323

Препоръчани продукти

Коментари за Сънищата и кристалите

  1. .

    да сънуваш и помниш съня си е невероятно ти си вътре във самата чиста невероятно красива вселена ти си в аволон

  2. 1.

    az synuvam vsyaka vecher i pomnya vsichko do podrobnosti.vsyshtnost pomnya pochti vsichko spored zavisi do kolko iskam da si spomnya.moga da zapametya synya si do nay malkata podrobnost i taka gi izjivyavam synishtata che usechtam vsichko.miris,vkus,bolka,tyga,radost.,vsichko koeto moje da se izjivee na yave.po nyakoga v synya mi sym v drugi minali godini mnogo nazad v istoriyata.predi mnogo letyah nad sveta i kogato dostignaeh blizo do kosmosa nyakakva sila me vryshtashe nazad.mislil sym si kak e vyzmojno v synya si da izjivyavam vsichko tova.daje sym vijdal sobstvenoto si bydeshte po nyakoga

  3. 2.

    Който несанува а преди санувал.

Подобни статии

Мед

Мед

Историите и легендите свързани с медта датират от почти 10 000 години. Медта е първият метал по...
Флуорит

Флуорит

Флуоритът принадлежи към семейство Spar и както всички останали членове на това семейство и той се р...
Диамант

Диамант

Диаманта е не само най-твърдият скъпоценен камък, той е и най-твърдият минерал на Земята. Съчетаниет...
Хематит

Хематит

Хематитът е минерал съдържащ железен оксид със сив металически цвят. Древните египтяни са използвали...
Хелиодор

Хелиодор

Древните гърци вярвали, че Хелиодорът съдържа силата и топлината на слънцето и, че е отговорен за ре...
Жад

Жад

Жад или „Ю”, както го наричат китайците е общо наименование за два отделни камъка със сх...