Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Кристали и камъни от А д...  »  Сапфир

Сапфир

Сапфир

Сапфирът е вторият най-твърд кристал, който Земята ни дава. По-твърд от него е само диаманта. Много от големите находища на сапфир са останки от метаморфни или вулканични скали, които се намират в гранити или мрамор. Най-големите находища на тези скъпоценни камъни се намират в Бирма, Тайланд, Австралия, Северна Америка, Бразилия, Кашмир и Африка.

Поради своята красота сапфира е популярен талисман на много кралски личности. Средновековните историци пишат, че царете са носели тези кристали, за да се предпазят от физически наранявания и предпазване от ревност. Сапфири са се носели по време на подписване на мирни договори, тъй като се е вярвало, че ще осигури истинско помирение и ще предотврати по нататъшно кръвопролитие. Вярвало се е,че отровна змия поставена в съд със сапфири ще умре, тъй като се е смятало, че той предпазва от змийската отрова.

Зодии

Асоциации: Луната

Традиционен рожден камък за месец септември.

Синият сапфир с свързан със зодия Риби, светлосиния с Телец, жълтия с Близнаци, а звездният сапфир с Везни.

Чакра класификация

Сапфирът работи най-добре с чакрата на третото око, като разширява вашата психическа информираност. Синият, лилавият и белият сапфир активират коронната чакра и подпомага енергията Кундалини да се движи свободно през всичките чакри.

Бял сапфир – активира коронната чакра. Помага ви да освободите вашият скрит потенциал и е отличен персонален камък.

Син сапфир – добър е за медитация и отключва чакрата на третото око. Помага да получите съобщения от духовните светове. Отваря и гърлената чакра, за да можете да споделите информацията с другите.

Лотусен сапфир – отваря чакрата на слънчевия сплит и има силни лечебни свойства.

Жълт сапфир – добър лечител който помага най-вече да преодолеете психическите травми, които сте имали през детството си.

Зелен сапфир – тези кристали имат силна възстановителна енергия и активират и балансират сърдечната чакра.

Лилав сапфир – повдига духовното осъзнаване и стимулира енергията Кундалини, чрез медитация.

2. Научни данни за Сапфира

Моос твърдост 9 с trigonal кристална структура. Всички скъпоценни камъни корунд, които не са червени на цвят се наричат сапфири. Най-често те се свързват със синия цвят. Корунда е кристал с алуминие...

3. Мистични свойства на Сапфира

В историята сапфира е бил използван, като защита от уроки. В Европа е бил използван, за да предпазва от зли магии и да ги връща обратно на този, който ги е изпратил. Магьосниците са използвали тези ск...

4. Лечебни свойства на Сапфира

Сапфирът е най-ефективният лечебен камък за нервната система. Той регулира функцията на щитовидната жлеза и поради това е доста полезен, като средство за защита при липса на апетит, породен от нервни ...

5. Магически свойства на Сапфира

Енергия: Възприемчива Елемент: Вода Божества: Аполон Сили: Психически сили, любов, медитация, мир, отбранителна магия, власт, пари. Гърците асоциират сапфира с божеството Аполон. Камъкът се е носил о...

Рейтинг: 4.7/5 на базата на 3 оценки
прегледи 91160

Препоръчани продукти

Коментари за Сапфир

 1. .

  tyk pi6e mnogo interesni ne6a za sapfirite

 2. 1.

  Iskam da spodelq, che ot nqkolko dena imam sapfir i tova koeto pishe tuk po otnoshenie na mistichnite i magicheskite mu svoistva e vqrno ! Mnogo moshten kamak.

 3. 2.

  Радвам се, че открих този сайт. Има мн интересна и полезна информация. Камъните и лечението с тях са ми много интересни. Поздравления на авторите на сайта.

 4. 3.

  da vi pitam ot kade ste si kupili sapfira

 5. 4.

  Тук пише и големи глупости!Синият цвят идвал от наличието на чугун.Чугуна е желязовъглеродна сплав със съдържание на въглерод над 2%.Може да съдържа желязо,но не и чугун!!!

 6. 5.

  da ot kade si kupihte kamaka za6toto na pazara ima samo menteta

 7. 6.

  Това е истинско бижу с истински сапфири. http://auction.bg/item.php?id=1050298

 8. 7.

  :)

 9. 8.

  от скоро имам бижу със сапфир, още не мога да преценя за силата на камъка но искрено се надявам да е така.Истинските камъни струват истински пари,ако мислите, че ще купите сапфир за 50 лв.трябва да сте сигурни,че е стъкло в син цвят.

 10. 9.

  Години наред носех пръстен със сапфир и диаманти- сертифицирани, купен от Шри Ланка. Последните години отказах да го нося, защото четох че в някои държави се давал на монахините за да ги опази целомъдрени, на мен явно ми беше въздействал по този начин защото в продължение на няколко години нямах никакво желание за секс. Въпреки това като се замисля финансовото ми състояние рязко намаля, от както заключих в сейф пръстенчето..

 11. 10.

  Има грешка в описанието: Лотусният сапфир Padparadscha е оранжев, отваря сакралната чакра и помага при безплодие, жълтия Pukhraj- чакрата на слънчевия сплит и привлича богатство.

 12. 11.

  Напишете нещо за розовия сапфир.

 13. 12.

  AWE IMAM SLABA SEDMA CHAKRA ZA KWO E TWA WE

 14. 13.

  Някой може ли да сподели относно на коя ръка се носи сапфира.

Подобни статии

Трениране на ума

Трениране на ума

При повечето хора умът се скита безкрайно от мисъл на мисъл, полуоформени и предизвикани от онова, к...
Създаване на психичен щит

Създаване на психичен щит

Доколко е важна възприемчивостта в процеса на проектиране и получаване на мисловни форми и вълни? Мо...
Работа с астралното тяло

Работа с астралното тяло

Астралното тяло се съдържа в етерното и се простира извън него. Колкото е по развито, толкова по дал...