Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Кристали и камъни от А д...  »  Сапфир

Сапфир

Сапфир

Сапфирът е вторият най-твърд кристал, който Земята ни дава. По-твърд от него е само диаманта. Много от големите находища на сапфир са останки от метаморфни или вулканични скали, които се намират в гранити или мрамор. Най-големите находища на тези скъпоценни камъни се намират в Бирма, Тайланд, Австралия, Северна Америка, Бразилия, Кашмир и Африка.

Поради своята красота сапфира е популярен талисман на много кралски личности. Средновековните историци пишат, че царете са носели тези кристали, за да се предпазят от физически наранявания и предпазване от ревност. Сапфири са се носели по време на подписване на мирни договори, тъй като се е вярвало, че ще осигури истинско помирение и ще предотврати по нататъшно кръвопролитие. Вярвало се е,че отровна змия поставена в съд със сапфири ще умре, тъй като се е смятало, че той предпазва от змийската отрова.

Зодии

Асоциации: Луната

Традиционен рожден камък за месец септември.

Синият сапфир с свързан със зодия Риби, светлосиния с Телец, жълтия с Близнаци, а звездният сапфир с Везни.

Чакра класификация

Сапфирът работи най-добре с чакрата на третото око, като разширява вашата психическа информираност. Синият, лилавият и белият сапфир активират коронната чакра и подпомага енергията Кундалини да се движи свободно през всичките чакри.

Бял сапфир – активира коронната чакра. Помага ви да освободите вашият скрит потенциал и е отличен персонален камък.

Син сапфир – добър е за медитация и отключва чакрата на третото око. Помага да получите съобщения от духовните светове. Отваря и гърлената чакра, за да можете да споделите информацията с другите.

Лотусен сапфир – отваря чакрата на слънчевия сплит и има силни лечебни свойства.

Жълт сапфир – добър лечител който помага най-вече да преодолеете психическите травми, които сте имали през детството си.

Зелен сапфир – тези кристали имат силна възстановителна енергия и активират и балансират сърдечната чакра.

Лилав сапфир – повдига духовното осъзнаване и стимулира енергията Кундалини, чрез медитация.

2. Научни данни за Сапфира

Моос твърдост 9 с trigonal кристална структура. Всички скъпоценни камъни корунд, които не са червени на цвят се наричат сапфири. Най-често те се свързват със синия цвят. Корунда е кристал с алуминие...

3. Мистични свойства на Сапфира

В историята сапфира е бил използван, като защита от уроки. В Европа е бил използван, за да предпазва от зли магии и да ги връща обратно на този, който ги е изпратил. Магьосниците са използвали тези ск...

4. Лечебни свойства на Сапфира

Сапфирът е най-ефективният лечебен камък за нервната система. Той регулира функцията на щитовидната жлеза и поради това е доста полезен, като средство за защита при липса на апетит, породен от нервни ...

5. Магически свойства на Сапфира

Енергия: Възприемчива Елемент: Вода Божества: Аполон Сили: Психически сили, любов, медитация, мир, отбранителна магия, власт, пари. Гърците асоциират сапфира с божеството Аполон. Камъкът се е носил о...

Рейтинг: 4.7/5 на базата на 3 оценки
прегледи 87157

Препоръчани продукти

Коментари за Сапфир

 1. .

  tyk pi6e mnogo interesni ne6a za sapfirite

 2. 1.

  Iskam da spodelq, che ot nqkolko dena imam sapfir i tova koeto pishe tuk po otnoshenie na mistichnite i magicheskite mu svoistva e vqrno ! Mnogo moshten kamak.

 3. 2.

  Радвам се, че открих този сайт. Има мн интересна и полезна информация. Камъните и лечението с тях са ми много интересни. Поздравления на авторите на сайта.

 4. 3.

  da vi pitam ot kade ste si kupili sapfira

 5. 4.

  Тук пише и големи глупости!Синият цвят идвал от наличието на чугун.Чугуна е желязовъглеродна сплав със съдържание на въглерод над 2%.Може да съдържа желязо,но не и чугун!!!

 6. 5.

  da ot kade si kupihte kamaka za6toto na pazara ima samo menteta

 7. 6.

  Това е истинско бижу с истински сапфири. http://auction.bg/item.php?id=1050298

 8. 7.

  :)

 9. 8.

  от скоро имам бижу със сапфир, още не мога да преценя за силата на камъка но искрено се надявам да е така.Истинските камъни струват истински пари,ако мислите, че ще купите сапфир за 50 лв.трябва да сте сигурни,че е стъкло в син цвят.

 10. 9.

  Години наред носех пръстен със сапфир и диаманти- сертифицирани, купен от Шри Ланка. Последните години отказах да го нося, защото четох че в някои държави се давал на монахините за да ги опази целомъдрени, на мен явно ми беше въздействал по този начин защото в продължение на няколко години нямах никакво желание за секс. Въпреки това като се замисля финансовото ми състояние рязко намаля, от както заключих в сейф пръстенчето..

 11. 10.

  Има грешка в описанието: Лотусният сапфир Padparadscha е оранжев, отваря сакралната чакра и помага при безплодие, жълтия Pukhraj- чакрата на слънчевия сплит и привлича богатство.

 12. 11.

  Напишете нещо за розовия сапфир.

 13. 12.

  AWE IMAM SLABA SEDMA CHAKRA ZA KWO E TWA WE

 14. 13.

  Някой може ли да сподели относно на коя ръка се носи сапфира.

Подобни статии

Лепидолит

Лепидолит

Лепидолитът е вид слюда съдържаща много шестоъгълни плочи. Среща се в пенливите маси около розовите ...
Молдавит

Молдавит

Интересно е,че скъпоценният камък Молдавит се свързва със Светия Граал, като се казва, че е паднал о...
Как да изберем камък

Как да изберем камък

Още от дълбока древност човек носи накити: гривни, обеци, огърлици, пръстени, диадеми и др. за украс...
Центриране и заземяване

Центриране и заземяване

Преди да започнете каквато и да било работа с кристалите, трябва да се центрирате и заземите. Какво ...