Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Кристали и камъни от А д...  »  Рубин

Рубин

Рубин

Скъпоценният камък рубин е споменаван в митове и легенди от хиляди години. В продължение на много епохи той е бил предпочитан талисман на благородниците по целия свят. Катерина Арагонска е носила един по-малко известен вид рубин и според слуховете той я направил скучна и зла, принуждавайки Хенри VІІ да се разведе с нея. Крал Хенри V е носил черен рубин на шлема си, докато е воювал с французите през 1415г.

Гравираните рубини са много популярни за привличане на богатство и повишаване на магическата енергия. Предпочитаните фигури за графиране са на дракони и змии. Рубина се счита за един от най-важните подаръци в чест на Буда и Кришна. Хиндуистите вярват, че червеното сияние на камъка идва от вътрешен пламък, който човек не може да загаси.

Рубинът е един от най-добрите скъпоценни камъни за бижута и накити. Той може да се среща във всеки един нюанс на червеното, от розово до пурпурно или кафеникаво червено. Оцветяването им се дължи на съдържанието на хром и желязо в камъка.

Често кристалите са податливи на счупване, но Рубинът е много здрав минерал и само диаманта е по-здрав от него. През 1902г. французинът Аугест Вернеюл произведе първият синтетичен кристал рубин, чрез обгаряне с горелка на прах от алуминиев оксид.

Днес Рубинът е до 10 пъти по-ценен от диамант със същия карат и яснота. Перфектният полупрозрачен рубин е голяма рядкост. Камъни по-големи от 5 карата със съвършена яснота са изключителна рядкост и на търг цената им може да достигне до 1 милион долара за карат.

Зодии

Асоциации: Марс

Традиционен рожден камък за месец юли.

Камък на зодия Овен. Символизира любовта и страстта и се свързва с жизнеността и други силни чувства.

Чакра класификация

Медитирането с рубин ще активира коренната ви чакра и ще изпрати свежа енергия и на останалите ви чакри. Легендата разказва, че носенето на този камък ще озари най-дълбоките ни и тъмни страхове и ще ни помогне да се справим с тях. Той е доста полезен и за 4-та сърдечна чакра.

2. Научни данни за Рубина

Моос твърдост 9 с trigonal кристална структура. Корундите са силикати на алуминиев оксид, които са оцветени от хром, желязо или титан.  Перфектният корундов кристал е ясен. Кристалите, които се ...

3. Мистични свойства на Рубина

Рубинът е прекрасен скъпоценен камък, който ще донесе огъня в живота ви. Ако искате да живеете интензивен живот, но имате трудности в това да запазите концентрацията си, рубина ви помогне да запазите ...

4. Лечебни свойства на Рубина

В древността рубина се е използвал за пречиства кръвта от токсини и защитава от чумата. Според вярванията рубина предотвратява и гладуването. Той е много полезен за стимулиране на надбъбречната жлеза...

5. Магически свойства на Рубина

Енергия: Проективна Елемент: Огън Божества: Буда, Кришна Сили: Богатство, защита, сила, радост Ако работите с този камък можете да премахнете всякакво чувство за ограничение. Укрепва смелостта, всичк...

Рейтинг: 2.5/5 на базата на 2 оценки
прегледи 77154

Препоръчани продукти

Коментари за Рубин

 1. .

  Красив камЪк, има вътрешна енергия.

 2. 1.

  та ти

 3. 2.

  Много хубаво

 4. 3.

  Ima li veroyatnosta da izlezne v Bulgaria

Подобни статии

Литотерапия

Литотерапия

Литотерапията, или лечението със стрити на прах скъпоценни камъни и настойки с тях, приемани вътрешн...
Ахоит

Ахоит

Камъкът Ахоит е открит за пръв път в град Ахо Аризона от местните индианци от племето Папаго и е бил...