Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Кристали и камъни от А д...  »  Рубин

Рубин

Рубин

Скъпоценният камък рубин е споменаван в митове и легенди от хиляди години. В продължение на много епохи той е бил предпочитан талисман на благородниците по целия свят. Катерина Арагонска е носила един по-малко известен вид рубин и според слуховете той я направил скучна и зла, принуждавайки Хенри VІІ да се разведе с нея. Крал Хенри V е носил черен рубин на шлема си, докато е воювал с французите през 1415г.

Гравираните рубини са много популярни за привличане на богатство и повишаване на магическата енергия. Предпочитаните фигури за графиране са на дракони и змии. Рубина се счита за един от най-важните подаръци в чест на Буда и Кришна. Хиндуистите вярват, че червеното сияние на камъка идва от вътрешен пламък, който човек не може да загаси.

Рубинът е един от най-добрите скъпоценни камъни за бижута и накити. Той може да се среща във всеки един нюанс на червеното, от розово до пурпурно или кафеникаво червено. Оцветяването им се дължи на съдържанието на хром и желязо в камъка.

Често кристалите са податливи на счупване, но Рубинът е много здрав минерал и само диаманта е по-здрав от него. През 1902г. французинът Аугест Вернеюл произведе първият синтетичен кристал рубин, чрез обгаряне с горелка на прах от алуминиев оксид.

Днес Рубинът е до 10 пъти по-ценен от диамант със същия карат и яснота. Перфектният полупрозрачен рубин е голяма рядкост. Камъни по-големи от 5 карата със съвършена яснота са изключителна рядкост и на търг цената им може да достигне до 1 милион долара за карат.

Зодии

Асоциации: Марс

Традиционен рожден камък за месец юли.

Камък на зодия Овен. Символизира любовта и страстта и се свързва с жизнеността и други силни чувства.

Чакра класификация

Медитирането с рубин ще активира коренната ви чакра и ще изпрати свежа енергия и на останалите ви чакри. Легендата разказва, че носенето на този камък ще озари най-дълбоките ни и тъмни страхове и ще ни помогне да се справим с тях. Той е доста полезен и за 4-та сърдечна чакра.

2. Научни данни за Рубина

Моос твърдост 9 с trigonal кристална структура. Корундите са силикати на алуминиев оксид, които са оцветени от хром, желязо или титан.  Перфектният корундов кристал е ясен. Кристалите, които се ...

3. Мистични свойства на Рубина

Рубинът е прекрасен скъпоценен камък, който ще донесе огъня в живота ви. Ако искате да живеете интензивен живот, но имате трудности в това да запазите концентрацията си, рубина ви помогне да запазите ...

4. Лечебни свойства на Рубина

В древността рубина се е използвал за пречиства кръвта от токсини и защитава от чумата. Според вярванията рубина предотвратява и гладуването. Той е много полезен за стимулиране на надбъбречната жлеза...

5. Магически свойства на Рубина

Енергия: Проективна Елемент: Огън Божества: Буда, Кришна Сили: Богатство, защита, сила, радост Ако работите с този камък можете да премахнете всякакво чувство за ограничение. Укрепва смелостта, всичк...

Рейтинг: 1.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 61000

Препоръчани продукти

Коментари за Рубин

 1. .

  Красив камЪк, има вътрешна енергия.

 2. 1.

  та ти

 3. 2.

  Много хубаво

 4. 3.

  Ima li veroyatnosta da izlezne v Bulgaria

Подобни статии

Атлантисит

Атлантисит

Този камък получава името си от специфична негова вибрация, която помага да се свържете с древната ц...
Авантюрин

Авантюрин

Авантюринът е полупрозрачен до непрозрачен микрокристален кварц, който съдържа лъскави материали, ко...
Азурит

Азурит

Азурит е лазурно син меден минерал, който в редки случаи се среща и като призматични кристали. По-че...
Аниолит

Аниолит

Аниолита подобрява връзката между мозъка и сърцето ви Аниолита е името използвано когато се комбини...
Берил

Берил

Берил са скъпоценни камъни, които са доста популярни не само заради голямото разнообразие от цветове...
Смарагд

Смарагд

Смарагда дължи зеленият си цвят на наличието на хром и ванадий. Изумрудите рядко се срещат в перфект...