Назад до Работа с астралното тяло

Работа с астралното тяло

  1. Работа с астралното тяло
  2. Техника за развиване на астралното съзнание
  3. Правила в астралното поле

Правила в астралното поле

Има и други неща, които е полезно да знаете, преди да се впуснете в астрално пътешествие. Докато изчаквате появата на по-висш учител-водач, пред вас могат да се появят по-нискостоящи астрални същества, които ще ви предлагат напътствия и разнообразна информация. Не бива да смятате, че просто защото не разполага с физическо тяло или защото обитава друго поле, едно същество е непременно по-висше, по-развито от вас, по-съзнателно или въобще особено в някакво отношение. Отсъствието на физическо тяло не предполага непременно по-висше съзнание. Не забравяйте, че при смъртта хората винаги напускат телата си! Може да ги привлича силата на стремежа ви и макар да смятат, че са в състояние да ви предложат помощ, те всъщност нямат какво да ви дадат. А не е изключено и да се окажат пагубни за вас

Не забравяйте също, че може да притежават типично човешката склонност да лъжат, да играят номера и да се опитват да ви впечатлят, както хората понякога правят във физическото поле. В астралното поле има и друг вид същества, които са просто астрални тела, напуснати от обитателите си. Тези тела са „умрели" в астралното поле точно така, както телата „умират" във физическото. Ако бъде оставено само на себе си, тялото просто се разгражда. Понякога обаче тези тела биват поддържани „живи" от лутащите се наоколо мисли на бившите собственици или от мислите на хора от физическото поле, които си въобразяват, че са установили контакт с астрално същество. Тези мисли поддържат формата на тялото и го карат да се движи, като по този начин създават илюзията, че е „живо". Всяка (астрална) дума, изречена от това тяло, е просто отражение на съзнанието или подсъзнанието на онези, които съзнателно или несъзнателно го зареждат с енергия чрез мислите си. Може да се случи неволно да привлечете някое от тези тела „черупки" със силата на мислите или желанията си. Колкото повече живот му придавате чрез взаимодействието си с него, толкова по-реален ще изглежда говорът му.

В астралното поле бродят и много други същества. Тук са описани само двата типа, които можете да привлечете в процеса на вашите астрални занимания или в работата с кристали. Как да различите истинския учител, комуто бихте могли да се доверите да ви води през фините полета, от по-низшето същество? По същия начин, по който разпознавате наставниците и водачите във физическото поле. Вслушайте се в своя вътрешен интуитивен „глас", в същия, който ви напътства, когато боравите с кристалите. Той ще наподобява някакво усещане вътре във вас, по-точно в областта на сърцето. А какво изпитва сърцето ви? Чувството, което ще го изпълни, когато срещнете учителя, не може да се сбърка с нищо. Това е ликуване, което е в състояние да ви развълнува до сълзи. Ще се чувствате извисени и повече самите себе си. Ще се чувствате изцяло приети, до най-дълбоката си същност. Едно и също е усещането, което поражда първият контакт с учителите, наставниците и водачите както в астралното, така и във физическото поле. Мнозина могат да изразят желание да ви водят. Слушайте вътрешния си глас, вътрешното си чувство. Не оставяйте да ви заблудят емоции, мисли, желания или нетърпение. (Тези препоръки са валидни и за работата с кристали, ако пренасочвате информация от безтелесни същества.) Можете да избегнете куп недоразумения и проблеми просто като „насочвате" информацията така, както я чувствате да се разкрива вътре във вас. Винаги се ръководете от максимата, заложена в много от древните текстове, а именно „човек сам е източник на всяка мъдрост".

Вие не сте захвърлени на произвола на всяко същество или събитие, на което попадате в астралното поле. Със силата на волята си можете да напуснете всяка създала се ситуация и да прогоните което и да е същество. Останете спокойни, центрирани, уверени в себе си, за да бъде вашият взор ясен, а възможностите на волята ви - изцяло достъпни и под контрол. Не се поддавайте на страхове и съмнения. Те отнемат от силата ви. Как трябва да постъпите, ако все пак станете жертва? Използвайте същите методи, които бихте приложили във физическото поле. Започнете да дишате бавно и дълбоко, фокусирайки се върху съдечния център. Изричайте наум „РА" при вдишване и „МА" при издишване. (Докато го правите, всички събития и същества ще изчакват.) Това ще ви центрира, балансира и върне в релси. Взорът ви ще се проясни и ще сте в състояние да действате правилно.

Предлагам ви метод, чрез който можете да си намерите наставник/водач в астралното поле или при заниманията с кристали. Преминете към него, след като вече спокойно се придвижвате по планетата в астралното си тяло, преди да навлезете в самото астрално поле.

 

Заемете се с описаната процедура, след като сте вътре в кристала, т.е. изпълнили сте стъпки 1 -3 от част А.

Не преставайте да се фокурирате вътре в кристала. Почувствайте как започвате да излъчвате светлина и да вибрирате вее по-бързо, за да достигнете честотата на вибрация на кристала. Наблюдавайте как той все повече се изпълва със златиста светлина и вибрира все по-бързо. Почувствайте как кожата ви изтръпва от вибрациите вътре и извън вас. С ускоряването на вибрацията ще се изпълвате все повече със златистата светлина и ще усетите как чакрите ви се разтварят до краен предел, зареждайки ви с енергия. Когато се почувствате съвсем олекнали, ocтанете седнали или прави на дъното на кристала, макар да ви се иска да се издигнете към върха му. Фокусирайте се върху сърдечния център и едновременно с това искрено пожелайте присъствието на наставник, който да ви води из астралното поле. Предайте целта, която ви тласка към нея. Пожелавайки присъствието на учителя като в молитва, изпълнете сърдечния център с цялата си любов и изпратете лъч розова или зелена светлина, сякаш простирате приканваща пътека. Нека тя премине през стените на кристала и се проточва все по-далеч, докато престанете да виждате края й. Чакайте в това отворено и възприемчиво състояние, докато зърнете в далечината фигура, която крачи към вас по вашата зовяща пътека от светлина. Проследете я как влиза през стените на кристала, докато се озове вътре при вас. Нека ви обгръща розовата или зелена светлина на отвореното сърце. Беседвайте със съществото, дошло при вас. Представете се, макар че вече ви познават.

Тъй като вашият напредък е бил направляван от доста време насам. Попитайте съществото за името му и му задайте всички въпроси, които таите в себе си. Вярвайте на своята интуиция, слушайте сърцето си. После спрете неподвижно и оставете да ви говорят или да ви поведат. Може би при тази първа среща той или тя ще ви изведе от кристала в астралното поле. А може и това да стане по-късно. Не се тревожете, той или тя вече ще направлява всяка ваша стъпка, докато бъдете в състояние сами да се справяте в астралното поле. (После, когато започнете да пътувате без предводител, той или тя ще е на разположение за всякакви въпроси или съвети, от които се нуждаете.) Ще откриете, че съществуват астрални кристали, ако поискате да работите с тях. Те може да ви бъдат предложени или просто да се появят пред вас. Действайте по същия начин, както във физическото поле. Не се колебайте да отправяте към водача си всякакви въпроси относно приложението им. След като сте ги използвали в астралното поле, можете да направите същото и когато се завърнете във физическото, достатъчно е само да преизживеете връзката си с тях и после да оползотворите заряда им. Тези кристали се наричат етерни. Просто си ги представете и ги управлявайте със силата на волята си. В някакъв момент водачът ще ви върне обратно в кварцовия кристал. След като сте установили как най-добре ще се свързвате с него за в бъдеще, изпълнете стъпките 9, 10 и 11 от част А.

Рейтинг:
1.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

М
Вярно е.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...