Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Работа с кристалите и ка...  »  Отваряне на чакрите с кристали  »  Отваряне на чакрата на слънчевия сплит с кристал

Отваряне на чакрите с кристали

Отваряне на чакрите с кристали

Отваряне на чакрата на слънчевия сплит с кристал

Седнете с изправен гръб - или по турски на пода, или на стол, стъпалата ви да легнат целите на пода. отпуснете ръце върху бедрата близо до коленете, като палците допират показалците, Очите можете да фокусирате по два начина: да ги затворите й да се фокусирате върху третото око или да ги затворите на 9/10 и да се взирате във върха на носа си. След като се центрирате, изговаряйте словосъчетанието ХА- РА постоянна и високо в продължение на поне  три минути. (По-късно можете да удължите времето на седем, единайсет или трийсет и една минути.) Изговаря се с леко разтворени устни.

Устните ви не трябва въобще да помръдват при изговарянето на звуците. Използвайте само езика си. Той естествено опира в небцето, когато произнасяте звука „Р". (Звукосъчетанието ХА- РА ще се поизмени      и ще се доближи до нещо като ХА РУХ, "Р"-то е леко вибриращо като в испанския.) Докато изговаряте „ХА", свийте  слънчевия сплит назад към гръбначния стълб, сякаш изтласквате звука навън. Отпуснете при РА.

Всичко това се прави ритмично и без прекъсване. Нека гласът ви се повишава и понижава, оставете звука да ви понесе. Накрая вдишайте, задръжте леко и издишайте. Починете си няколко минути. Ако искате, можете да подсилите ефекта на упражнението, носейки жълт цинтрин или безцветен кварц върху слънчевия сплит (на верижка, шнур или на катарамата на колан). Или пък дръжте еднакви по сила и големина кристали във всяка ръка, като палецът и показалецът остават допрени.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 6196

Препоръчани продукти

Коментари за Отваряне на чакрите с кристали

  Подобни статии

  Албит

  Албит

  За пръв път камъкът е открит през 1815г. в Швеция. Името му произлиза от латинската дума Албус, коят...
  Александрит

  Александрит

  Александрита е много близък до Chrysoberyl, но с по различен цвят. Той е един от най-редките скъпоце...
  Алмандин

  Алмандин

  Алмандинът е камък от рода на гранатите, с червен или червено лилав цвят.   Алмандинът е камъ...
  Андрадит

  Андрадит

  Андрадита е камък от групата на гранатите. Съдържа титан и манган. Има три разновидности: Андрадита...
  Демантоид

  Демантоид

  Демантоида съдържа калций и хром – това е най-ценения камък от всички от групата на гранатите....
  Меланит

  Меланит

  Меланита е черен или тъмно червен камък от групата на гранатите – усилва съпротивителните сили...