Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Работа с кристалите и ка...  »  Отваряне на чакрите с кристали  »  Отваряне на сърдечната чакра с кристал

Отваряне на чакрите с кристали

Отваряне на чакрите с кристали

Отваряне на сърдечната чакра с кристал

Опрете длани една в друга, като при молитва. Притиснете ги силно към сърдечния център. Това положение на ръцете постепенно ще се автоматизира. След време няма да се налага да мислите за него. Седете изправени и отпуснати, спокойни и центрирани, почувствайте натиска в ръцете си и се фокусирайте върху сърцето. Упражнението съединява мъжката и женската (или слънчевата и лунната) енергия в тялото и това ви центрира. Вдишвайте и издишайте през сърцето, бавно и дълбоко.

После затананикайте следните срички на себе си или на висок глас: РА-МА. Звукът трябва да излиза от центъра на гръдния ви кош, където са ръцете. Можете да завъртите звукосъчетанието РА-МА пред гърдите, над главата и зад гърба. След това обърнете посоката на въртене, изпращайки звука иззад гърба си над главата пред гърдите. Не забравяйте, че сърдечният център е от двете страни на тялото - и отпред, и отзад. Нека той вибрира в хармония с този звук. Можете да използвате какъвто тон предпочитате. РА съответства на слънцето, МА - на луната. Звукосъчетанието АХ (Като „х" почти не се чува) стимулира сърдечния център. Правете упражнението в продължение на три, седем, единайсет или трийсет и една минути. Накрая вдишайте, издишайте и се отпуснете. Ако искате да усилите ефекта на упражнението с кристали, разположете около себе си в кръг или шестолъчна звезда прозрачни или смарагдовозелени кристали. Можете да държите кристал между дланите си, като положението им остава непроменено. Носете огърлица с розов, зелен или безцветен кристал, който да опира точно над сърдечния център, където притискате ръцете си.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 4423

Препоръчани продукти

Коментари за Отваряне на чакрите с кристали

  Подобни статии

  Целестит

  Целестит

  Целестита е известен още и като Целестин, понякога се среща и в силно компресиран вид с формата на а...
  Халцедон

  Халцедон

  Халцедона символизира спокойствие и хладнокръвие, за тибетците той е камък на чистотата и . концентр...
  Чароит

  Чароит

  Чароита е известен на света от съвсем скоро и е кръстен на мястото, където е открит за пръв път. Тов...
  Диопсид

  Диопсид

  Скъпоценния камък се среща в две форми: диопсид черна звезда и хром диопсид (съдържащ хром, който му...
  Хризокола

  Хризокола

  Хризокола е скъпоценен камък, който доста често се бърка с тюркоаз, тъй като има много общи визуални...
  Хризопраз

  Хризопраз

  Хризопраза е разновидност на халцедона, който е с ябълково зелен цвят. Повечето зелени скъпоценни ка...