Назад до Опал

Опал

  1. Опал
  2. Научни данни за Опала
  3. Мистични свойства на Опала
  4. Лечебни свойства на Опала
  5. Магически свойства на Опала

Мистични свойства на Опала

Опалът е камък на вдъхновението, който подобрява въображението и творчеството. Помага за освобождаване на задръжките и подобрява паметта.

Опалът е много духовен камък, който може да помогне на човек да бъде „невидим” в ситуации в които не иска да бъде забелязан. Той ще ви донесе спокойни и щастливи сънища и ще улесни процеса на промяна.

Опалът е силикат съдържащ вода и е в корелация с нашите емоции. Той отразява стари емоции и желания включително любов и страст. С него ще имате по-малко задръжки и повече спонтанност, ясно въображение и по-ясни сънища.

Огнен опал – подобрява личната сила събуждайки вътрешния огън и ни защитава от опасности. Той е символ на надеждата, енергиен усиловател и улеснява процеса на промяна. Той е чудесен камък за освобождаване от стари емоционални преживявания.

Син опал – универсален камък за всякакъв вид желания, за навлизане в света на феите и за поглед отвъд непосредствената физическа реалност.

Синьо-зелен опал (Chrysopal) – ще отвори съзнанието ви за нови впечатления и ще ви насърчи за откриването на нови. Ще ви помогне да погледнете света с нови очи и ще облекчи емоционалните ви тежести.

Зелен опал – насърчава емоционалното  възстановяване и съдейства за почистването и подмладяването на отношенията ви. Дава възможност да филтрираме информацията и да преориентираме съзнанието си към по-ясна духовна перспектива.

Розов опал – насърчава усещането за центрираност и активира ясновидството. Може да бъде особено полезен при лечение на болки в главата, породени и от чакрата на третото око.

Черен опал – известен е с това, че подобрява сексуалната привлекателност и води до по-високо духовно преживяване. Един от най-силните камъни за добър късмет. Трансформира страховете ни, които ни въздържат от това да действаме в оптимизъм и желание да се заемем с живота си.

Син перуански опал – той е много рядък и идва от Андите в Перу и е умерено полупрозрачен камък със синьо-зелен цвят. Този камък има мека релаксираща енергия и премахва напрежение породено от всякакъв характер. Смекчава влиянието на стреса от външния свят и ни помага да се освободим от стари емоционални травми. Успокоява ума и ни гарантира спокоен сън.

Розов перуански опал – въпреки цвета си неговата енергия не е нежна и мека, а по скоро жизнена и стимулираща. Тя повдига духа и повишава настроението. В тази еуфория ще загубите малко от мисловния си процес и ще се оставите на естествения импулс на любовта, което разбира се води до промяна в начина на мислене и настроение на ума.

Рейтинг:
4.2/5 на базата на 11 оценки

Отзиви

Искам син перуански опал
Аз имам бял опал невероятен е...
Незнам дали помага, но е много красив камък.
фани
Аз имам такав камак на скоро ми е купен но наистина ми помага
Милена Димитрова
Здравейте!Имам въпрос.Кои камъни са кристали и кои минерали?Имам къмък,който не мога да определя какъв е?Бихте ли ми помогнали?Благодаря ви !
Виж още отзиви
Коментирай
loading...