Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Кристали и камъни от А д...  »  Опал

Опал

Опал

Опала е кален силициев гел, който съдържа между 5-10% вода. Съществуват два вида опал: скъпоценен опал, който има проблясъци на цвят и проявява иридесценция т.е. в зависимост от ъгъла на гледане и светлината изглежда различно и обикновен опал който е непрозрачен и не проявява иридесценция. Иридесценцията на скъпоценния опал се дължи на неговата структура и малките сфери силициев диоксид.

Опалите се срещат в голямо разнообразие от цветове и видове. Бял опал, черен опал, огнен опал, матричен опал, син опал, перуански син опал, розов опал и т.н.

Зодии

Асоциации: всички планети

Модерен рожден камък за месец октомври.

Камък на зодиите Рак, Везни, Риби и Скорпион. Някои казват, че камъка се управлява от Меркурий.

Чакра класификация

Поради голямото разнообразие от цветове в които се среща този камък той може да бъде използван за всички чакри.

Синия опал действа най-добре на гърлената чакра, като подобрява комуникацията, особено на онези които я подтискат заради липса на самочувствие. Rainbow синия опал нежно тонизира аурата и почиства всички чакри.

Розов опал – почиства и активира 1-та коренната чакра и 2-та пъпната чакра. Особено полезен е при облекчаване на болки в главата причинени от блокираната или неотворена чакра на третото око.

Червено-кафяв-син опал резонира с пъпната чакра и репродуктивните органи. Използва се с флуорит за почистване на аурата.

2. Научни данни за Опала

Моос твърдост 7 с trigonal кристална структура. Опалът е минерал, който има аморфна структура. Той има химичен състав SiO2H2O (съдържанието на вода обикновено е от 3 до 14%, в редки случаи до 20%) Би...

3. Мистични свойства на Опала

Опалът е камък на вдъхновението, който подобрява въображението и творчеството. Помага за освобождаване на задръжките и подобрява паметта. Опалът е много духовен камък, който може да помогне на човек ...

4. Лечебни свойства на Опала

Опалът е известен с това, че укрепва волята ни за живот. Той се свързва със сърцето и стимулира жлезите отговарящи за обмяната на веществата. Опалът има благоприятен ефект върху човешката психика и ни...

5. Магически свойства на Опала

Енергия: Проективна, възприемчива Елемент: Всички елементи Божество: Купидон Сили: Астрална проекция, красота, пари, късмет и сила За много хора опала е известен като камъка на скръбта, нещастието и ...

Рейтинг: 4.0/5 на базата на 3 оценки
прегледи 59345

Препоръчани продукти

Коментари за Опал

 1. .

  Здравейте!Имам въпрос.Кои камъни са кристали и кои минерали?Имам къмък,който не мога да определя какъв е?Бихте ли ми помогнали?Благодаря ви !

 2. 1.

  Аз имам такав камак на скоро ми е купен но наистина ми помага

 3. 2.

  Незнам дали помага, но е много красив камък.

 4. 3.

  Аз имам бял опал невероятен е...

Подобни статии

Как действат кристалите

Как действат кристалите

Съвременната физика потвърждава, че физическата форма по същество се състои не от материя, а от енер...
Визуализация с крисал

Визуализация с крисал

Визуализацията е картина, която построявате в своя вътрешен взор, използвайки поредица от взаимно св...
Сънищата и кристалите

Сънищата и кристалите

Друг метод, който бихте могли да използвате, за да развиете способността си за придвижване и работа ...