Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Кристали и камъни от А д...  »  Опал

Опал

Опал

Опала е кален силициев гел, който съдържа между 5-10% вода. Съществуват два вида опал: скъпоценен опал, който има проблясъци на цвят и проявява иридесценция т.е. в зависимост от ъгъла на гледане и светлината изглежда различно и обикновен опал който е непрозрачен и не проявява иридесценция. Иридесценцията на скъпоценния опал се дължи на неговата структура и малките сфери силициев диоксид.

Опалите се срещат в голямо разнообразие от цветове и видове. Бял опал, черен опал, огнен опал, матричен опал, син опал, перуански син опал, розов опал и т.н.

Зодии

Асоциации: всички планети

Модерен рожден камък за месец октомври.

Камък на зодиите Рак, Везни, Риби и Скорпион. Някои казват, че камъка се управлява от Меркурий.

Чакра класификация

Поради голямото разнообразие от цветове в които се среща този камък той може да бъде използван за всички чакри.

Синия опал действа най-добре на гърлената чакра, като подобрява комуникацията, особено на онези които я подтискат заради липса на самочувствие. Rainbow синия опал нежно тонизира аурата и почиства всички чакри.

Розов опал – почиства и активира 1-та коренната чакра и 2-та пъпната чакра. Особено полезен е при облекчаване на болки в главата причинени от блокираната или неотворена чакра на третото око.

Червено-кафяв-син опал резонира с пъпната чакра и репродуктивните органи. Използва се с флуорит за почистване на аурата.

2. Научни данни за Опала

Моос твърдост 7 с trigonal кристална структура. Опалът е минерал, който има аморфна структура. Той има химичен състав SiO2H2O (съдържанието на вода обикновено е от 3 до 14%, в редки случаи до 20%) Би...

3. Мистични свойства на Опала

Опалът е камък на вдъхновението, който подобрява въображението и творчеството. Помага за освобождаване на задръжките и подобрява паметта. Опалът е много духовен камък, който може да помогне на човек ...

4. Лечебни свойства на Опала

Опалът е известен с това, че укрепва волята ни за живот. Той се свързва със сърцето и стимулира жлезите отговарящи за обмяната на веществата. Опалът има благоприятен ефект върху човешката психика и ни...

5. Магически свойства на Опала

Енергия: Проективна, възприемчива Елемент: Всички елементи Божество: Купидон Сили: Астрална проекция, красота, пари, късмет и сила За много хора опала е известен като камъка на скръбта, нещастието и ...

Рейтинг: 4.3/5 на базата на 4 оценки
прегледи 78952

Препоръчани продукти

Коментари за Опал

 1. .

  Здравейте!Имам въпрос.Кои камъни са кристали и кои минерали?Имам къмък,който не мога да определя какъв е?Бихте ли ми помогнали?Благодаря ви !

 2. 1.

  Аз имам такав камак на скоро ми е купен но наистина ми помага

 3. 2.

  Незнам дали помага, но е много красив камък.

 4. 3.

  Аз имам бял опал невероятен е...

 5. 4.

  Искам син перуански опал

Подобни статии

Лечение с цвят и звук

Лечение с цвят и звук

Следващият метод за лекуване използва визуализацията, светлината и звука. Оградете човека, когото ле...