Назад до Оникс

Оникс

  1. Оникс
  2. Научни данни за Оникса
  3. Мистични свойства на Оникса
  4. Лечебни свойства на Оникса
  5. Магически свойства на Оникса

Магически свойства на Оникса

Енергия: Проективна
Елемент: Огън
Божество: Марс
Асоциации с камъни: Диамант
Сили: Защита, защитна магия, намаляване на сексуалните желания

Древна магия ни казва, че в миналото оникса се е смятало, че в оникса има затворен демон. Този демон се е будел през нощта и е всявал ужас и кошмари на хората, които са в близост до него.

Въпреки това също от дълбока древност оникса се използва като защита срещу черна магия и като отбранителна магия, когато негативността е насочена срещу вас.

Ониксът ще ви помогне да постигнете емоционален баланс и самоконтрол. Балансира мъжкото и женското в рамките на един човек. Прилага се в ритуали за гадаене, независимо дали става въпрос за защита или нещо друго.

Рейтинг:
3.8/5 на базата на 5 оценки

Отзиви

Таня
Това дали действат или не ,зависи от въображението ни с което ще подходим към тях. Никой камък не може да промени нещо в живота ти,но внушението е голяма работа. Аз всеки ден нося нефрит и нищо ама съвсем нищо не съм усетила да промени здравословно или на психическа основа. Всичко е във вярването. А за лечение и масаж с камъни - може би при затоплянето им да имат някакъв ефект върху тялото,но това може да направите и с гореща вана, масажор ,ел.възглавничка ... ефекта е еднакъв - загряване. Аз нося камъни защото са красиви и обичам да се кича с тях,ползвам ги за бижута години наред и не съм почувствала някаква разлика у мен. Така,че колкото и книги да съм изчела за лечебната сила на камъните , не са ме убедили в тези си качества.Вярвайте и ги носете, може пък внушението да ви помогне,кой знае!
Аз имам гердан с кръст и гривна от този камък, ще видим дали върши работа. Дали ще ме направи по спокоен, и да се фокусирам над важните неща.
Всички камъни са полезни за хората
Найстина е страхотен камък за зодия Козирог. Чуствам се сякаш нищо неможе да ме нервира, даже успокоявам останалите около мен.
Не се изказвай не подготвена скъпа ивета преди да си прочела и проучила нещата за каквото и да било в противен случай ставаш смешна .Камъните са истински за разлика от някой хора и те наистина помагат
Виж още отзиви
Коментирай
loading...