Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Кристали и камъни от А д...  »  Молдавит

Молдавит

Молдавит

Интересно е,че скъпоценният камък Молдавит се свързва със Светия Граал, като се казва, че е паднал от небето за изцеление на Земята. Легендата разказва, че досега с този камък насочва ползващия го към самостоятелно откриване и лично просветление.

Молдавита се хармонизира добре с много скъпоценни камъни, но най-добре се комбинира с Аметист, Цитрин, Танзанит, Чароит и larimar. Молдавид засилва и одухотворява енергиите на камъните с които се комбинира.

Фасетирания Молдавит често се бърка с Диопсид, заради наситения си зелен цвят. Много хора смятат, че Молдавита се трансрофмира изключително много, когато се обработва за бижута. Това може да се дължи на начина по който енергията му влиза и излиза от нашето тяло. Тъй като пръстени и обеци се поставят на енергийни точки по нашите тела, енергията идваща от Молдавита, повишава и нивото на вашата вибрация. Това важи и за парчета, които могат да бъдат носени дълго върху сърдечната или гърлената чакра или по средата между двете.

Молдавита резонира по такъв начин, че увеличава вибрационната скорост на цялото ни същество и затова той е известен още като трансформиращ скъпоценен камък.

Зодии

Асоциации: Уран, Нептун, Плутон

Не е камък за някой конкретен зодиакален знак. Ако сънувате Молдавит означава, че трансформацията на опита скоро ще има ефект.

Чакра класификация

Молдавит е в състояние да активира всички чакри, но резонира най-добре със сърдечната чакра, чакрата на третото око и коронната чакра.

Енергията на този скъпоценен камък се насочва там където е най-необходима във физическите и етерните тела. После тази енергия се мести и центрира към 4-та сърдечна чакра.

2. Научни данни за Молдавита

Моос твърдост 5 с аморфна структура на кристала. Молдавита е tektite. Според някои той е „извънземен” скъпоценен камък. Първите tektites са открити през 1787г. в река Вълтава в Чехия, отк...

3. Мистични свойства на Молдавита

Молдавитите са изключителни камъни и са мощен инструмент за духовно развитие и разширяване на съзнанието. Камъкът укрепва и ускорява вътрешния растеж и развитие....

4. Лечебни свойства на Молдавита

Молдавит работи изключително добре с други кристали и скъпоценни камъни и повишава вибрационното ниво на всеки лечебен процес.  Той насърчава растежа на нови клетки, помага при косопад и плодород...

5. Магически свойства на Молдавита

Енергия: не е отбелязана Елемент: не е отбелязан Сили: не е отбелязана Двойка tektite и метеорит подобрява комуникацията с отвъдното посредством медитация или астрално пътуване....

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 25229

Препоръчани продукти

Коментари за Молдавит

  1. .

    Къде може да се намери този камък.?

  2. 1.

    Zdraveite na vsi4ki, interesuva6ti se ot Moldavita! Da,opredeleno tova e mnogo specialen kamak 4iito vibracii trjabva da da v harmonica s tezi na pritejatelja mu. V protiven slu4ai se polu4avat neprijatni simptomi na 6um V u6ite, glavobolie I Dr. podobni.Az li4no sam vpe4atlena ot moja Moldavit, no razli4nite hora reagirat razli4no na energijata mu. Imaite go V predvid. A pri zakupuvzne na tozi kosmi4eski specialist nare4en Moldavit, molja iziskvaite sertifikadi za avtenti4nost koito da mojete da proverite. V protiven slu4ai moje prosto da vI prodadat staklo.
    Uspeh

Подобни статии

Сънищата и кристалите

Сънищата и кристалите

Друг метод, който бихте могли да използвате, за да развиете способността си за придвижване и работа ...
Кристали и Звуци

Кристали и Звуци

Какви са свойствата на звука, които го правят толкова могъщо средство ? Както вече изтъкнахме, всек...
Кристални пособия

Кристални пособия

В почти всички велики древни цивилизации инструментите от кварцови кристали са били ценени и използв...