Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Кристали и камъни от А д...  »  Лунен камък

Лунен камък

Лунен камък

Този камък е известен и с други имена, като воден опал, рибешко око и вълче око. Всички древни култури са смятали, че камъкът има връзка с Луната. Когато Луната се увеличава е използван за любовни магии, а когато намаля за предсказване на бъдещето.

Лунния камък в Индия е свещен камък и може да се носи само в жълта кърпа. Те наричат лунния камък „Candra Kanta” и според тях лунната светлина при пълнолуние дава на камъка окултни и магически сили. Смята се, че носи много добри неща и предсказва бъдещето.

Ако сънувате лунен камък означава, че ще пътувате и ще имате добро здраве. Може да символизира и повишаване на духовното и творческото развитие.

Зодии

Асоциации: Луната

Мистичен рожден камък за месец юни.

Камък на Рак, Везни и Скорпион.

Лунният камък има положително влияние върху всички от зодия рак, а синкавия лунен камък е по-ефективен за зодия Риби. Лунният камък се счита за защитен камък, особено през нощта или във водата.

Чакра класификация

Лунният камък отдава най-много енергия на 2-та сакрална или пъпна чакра. Той се свързва много добре и с 6-та чакра на третото око и създава емоционален баланс и хармония.

Той балансира и 4-та сърдечна чакра, като ни помага да осъзнаем какво искаме и от какво се нуждаем. Лунният камък ще ви помогне да получите нещата от които се нуждаете в живота.

Лунният камък помага за постигане на баланс между ума и сърцето без да загубите нежността си и ще запази емоциите ви, за да може да функционирате правилно.

2. Научни данни за Лунния камък

Моос твърдост 6 с monoclinic кристална структура. Лунният камък е разновидност на Orthoclase и е алкален фелдшпат със специфичен бял или син блясък, наподобяващ блясъка на луната, откъдето идва и име...

3. Мистични свойства на Лунния камък

Този камък съдържа женската мъдрост и енергия и има отразяваща и успокояваща енергия. Помага за укрепване на интуицията и психическите възприятия и внася баланс и хармония. Според някои лунният камък ...

4. Лечебни свойства на Лунния камък

Лунният камък помага на жените при раждането. Той деблокира лимфната система и може да лекува и балансира стомаха, задстомашната жлеза и хипофизата. Това може да намали подуването и излишното количест...

5. Магически свойства на Лунния камък

Енергия: Възприемчива Елемент: Вода Божества: Диана, Селена, Изида, всички лунни богини Асоцииран камък: кварцов кристал Асоцииран метал: сребро Сили: Любов, гадаене, защита, психически способности, с...

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 119967

Препоръчани продукти

Коментари за Лунен камък

 1. .

  вярахме че пази от лъчева болест кривогледство и заразни болести От туберкулоза много вероятно но за мен не е доказателство защото съм ваксинирана и реимунизирана против всички евроболести

 2. 1.

  imate li grivni ot lunen kamak i cenata

 3. 2.

  Да наистина засветва под луна и е магичен имам го на гривна

 4. 3.

  да така е

 5. 4.

  Аз си купих днес лунен камък на висулка и си го сложих на врата когато го пипна чувствам някаква топлина и се чувствам някак си по леко,но знаете ли в магазина отидох за аквамарин но една сутрин пък се бях събудила със съзнанието за лунен камък че го искам и трябва да го имам.Но в магазина днес се колебах доста време му аквамарина и лунния камък и продавачката ми каза че трябва явно да си харесам трети др камък или да се откажа да купувам щом ми е толкова трудно да избера един от двата.Но лунния камък надделя и сега ми е на врата и се надявам да ми помогне защото съм в много сложни ситуации в момента особенно с един човек.Но мисля да си взема и аквамарина следващия път и бих искала да попитам може ли да се съчетае лунния камък с аквамарин и тигрово око и какво щебе действието ако се съчетаят тези три камъка ще се напаснат ли и ще се разберат ли а в момента лунния камък ми е съчетан с гривна от косите на венера това добре ли е.А също така искам да кажа че имам и карнеол,тюркоаз планински кристал и розов кваарц и гривна от корал.

 6. 5.

  от къде да го закупя

 7. 6.

  Днес избирах камък според зодията си, но този някак ме ,,повика,, и се оказа,че наистина е трябвало да го купя,чета описанието му ,за какво и защо е добре да се носи и се оказа,че сякаш е създаден за мен ! Силно съм впечатлена :)

Подобни статии

Рейнбоу яспис

Рейнбоу яспис

Рейнбоу ясписът – успокоява емоционалния стрес и ви помага да се чувствате спокойни и сигурни....
Пейзажен яспис

Пейзажен яспис

Пейзаженият яспис отдавна се използва за създаването на хармония, баланс и внасянето на положителна ...
Жълт яспис

Жълт яспис

Жълтият яспис помага за коригирането на несправедливи обстоятелства. Зареден е с енергия, която ще в...
Пикасо яспис

Пикасо яспис

Пикасо ясписът има силни метафизични качества с послания да се радваме на живота. Този камък може на...
Мокаит яспис

Мокаит яспис

Мокаит ясписът помага при вземането на решения при наличието на негативни или опасни ситуации. Подпо...
Зебра яспис

Зебра яспис

Зебра ясписът помага ни да срем да мислим за несполуките, като една от опциите на живота и ни насърч...