Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Кристали и камъни от А д...  »  Лунен камък

Лунен камък

Лунен камък

Този камък е известен и с други имена, като воден опал, рибешко око и вълче око. Всички древни култури са смятали, че камъкът има връзка с Луната. Когато Луната се увеличава е използван за любовни магии, а когато намаля за предсказване на бъдещето.

Лунния камък в Индия е свещен камък и може да се носи само в жълта кърпа. Те наричат лунния камък „Candra Kanta” и според тях лунната светлина при пълнолуние дава на камъка окултни и магически сили. Смята се, че носи много добри неща и предсказва бъдещето.

Ако сънувате лунен камък означава, че ще пътувате и ще имате добро здраве. Може да символизира и повишаване на духовното и творческото развитие.

Зодии

Асоциации: Луната

Мистичен рожден камък за месец юни.

Камък на Рак, Везни и Скорпион.

Лунният камък има положително влияние върху всички от зодия рак, а синкавия лунен камък е по-ефективен за зодия Риби. Лунният камък се счита за защитен камък, особено през нощта или във водата.

Чакра класификация

Лунният камък отдава най-много енергия на 2-та сакрална или пъпна чакра. Той се свързва много добре и с 6-та чакра на третото око и създава емоционален баланс и хармония.

Той балансира и 4-та сърдечна чакра, като ни помага да осъзнаем какво искаме и от какво се нуждаем. Лунният камък ще ви помогне да получите нещата от които се нуждаете в живота.

Лунният камък помага за постигане на баланс между ума и сърцето без да загубите нежността си и ще запази емоциите ви, за да може да функционирате правилно.

2. Научни данни за Лунния камък

Моос твърдост 6 с monoclinic кристална структура. Лунният камък е разновидност на Orthoclase и е алкален фелдшпат със специфичен бял или син блясък, наподобяващ блясъка на луната, откъдето идва и име...

3. Мистични свойства на Лунния камък

Този камък съдържа женската мъдрост и енергия и има отразяваща и успокояваща енергия. Помага за укрепване на интуицията и психическите възприятия и внася баланс и хармония. Според някои лунният камък ...

4. Лечебни свойства на Лунния камък

Лунният камък помага на жените при раждането. Той деблокира лимфната система и може да лекува и балансира стомаха, задстомашната жлеза и хипофизата. Това може да намали подуването и излишното количест...

5. Магически свойства на Лунния камък

Енергия: Възприемчива Елемент: Вода Божества: Диана, Селена, Изида, всички лунни богини Асоцииран камък: кварцов кристал Асоцииран метал: сребро Сили: Любов, гадаене, защита, психически способности, с...

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 137871

Препоръчани продукти

Коментари за Лунен камък

 1. .

  вярахме че пази от лъчева болест кривогледство и заразни болести От туберкулоза много вероятно но за мен не е доказателство защото съм ваксинирана и реимунизирана против всички евроболести

 2. 1.

  imate li grivni ot lunen kamak i cenata

 3. 2.

  Да наистина засветва под луна и е магичен имам го на гривна

 4. 3.

  да така е

 5. 4.

  Аз си купих днес лунен камък на висулка и си го сложих на врата когато го пипна чувствам някаква топлина и се чувствам някак си по леко,но знаете ли в магазина отидох за аквамарин но една сутрин пък се бях събудила със съзнанието за лунен камък че го искам и трябва да го имам.Но в магазина днес се колебах доста време му аквамарина и лунния камък и продавачката ми каза че трябва явно да си харесам трети др камък или да се откажа да купувам щом ми е толкова трудно да избера един от двата.Но лунния камък надделя и сега ми е на врата и се надявам да ми помогне защото съм в много сложни ситуации в момента особенно с един човек.Но мисля да си взема и аквамарина следващия път и бих искала да попитам може ли да се съчетае лунния камък с аквамарин и тигрово око и какво щебе действието ако се съчетаят тези три камъка ще се напаснат ли и ще се разберат ли а в момента лунния камък ми е съчетан с гривна от косите на венера това добре ли е.А също така искам да кажа че имам и карнеол,тюркоаз планински кристал и розов кваарц и гривна от корал.

 6. 5.

  от къде да го закупя

 7. 6.

  Днес избирах камък според зодията си, но този някак ме ,,повика,, и се оказа,че наистина е трябвало да го купя,чета описанието му ,за какво и защо е добре да се носи и се оказа,че сякаш е създаден за мен ! Силно съм впечатлена :)

 8. 7.

  От къде да се закупи цял ?

Подобни статии

Смарагд

Смарагд

Смарагда дължи зеленият си цвят на наличието на хром и ванадий. Изумрудите рядко се срещат в перфект...
Червен берил

Червен берил

Червеният Берил, който се нарича още Биксбит е открит за първи път в Юта, САЩ през 1905 г. През 50-т...
Гошенит

Гошенит

Гошенита е прозрачен безцветен чист берил, който е открит за пръв път в Масачусетс, САЩ. Според ...
Хелиотроп

Хелиотроп

Хелиотропа е зелен на цвят с ярки червени петна, породени от примесите с железен оксид. Той е бил мн...
Карнеол

Карнеол

Има известни спорове дали името Карнеол произлиза от латинската дума за плът или череша. Древните ег...
Калцит

Калцит

Калцита се състои от варовици и мрамори, както повечето сталактити и сталагмити.  Среща се като...