Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Лечение с кристали и кам...  »  Лечебни свойства на някои от най-популярните кристали

Лечебни свойства на някои от най-популярните кристали

Лечебни свойства на някои от най-популярните кристали

Много хора имат в дома си лечебни кристали. Знаете ли обаче, каква специална сила притежава всеки отделен кристал? Всеки камък съдържа уникални минерални образования и в резултат на това притежава уникални сили. Някои кристали са отлични за пречистване на въздуха. Други са подходящи за заземяване, намиране на любов и т.н. Кои кристали е добре да притежавате?

Оникс

Оникса пречиства въздуха и премахва негативната енергия от дома. Това е много силен камък за заземяване. Може да се постави във всеки дом, но се препоръчва най-вече за хора, които наскоро са преживели развод или чиито деца са пораснали и скоро са се изнесли от дома.

Кварц

Кварцът е чудесен кристал за облекчаване на стреса и тревожността. Известен е със способността си да пречиства енергията. Може да го поставите в близост до прозорците, за да може входящата енергия да преминава през него. Периодично кварца трябва да се изчисти от насъбралата се в него негативна енергия, като се остави за известно време сред природата.

Аметист

Аметиста е добре закръглен лечебен кристал, който премахва главоболието и чувството за умора. Известен е още с това, че заздравява ставите и костите, подобрява външния вид и здравето на кожата, съдейства за по-дълъг и спокоен сън.

Цитрин

Цитринът насърчава творчеството във всички начинания, подобрява концентрацията, подобрява паметта и носи свежи живителни сили. Това е един чудесен камък, който е добре да имате в офиса или в дома си.

Лапис Лазули

Лапис Лазули е лечебен кристал, който засилва имунитета на организма. Той може само за няколко минути да ви освободи от мигрената. Дръжте го близо до себе си през нощта, тъй като има силни подмладяващи и успокояващи свойства.

Опал

Опалът подобрява творческите способности и способността за намирането на решения, които не са очевидни. Поради това се препоръчва за хора на изкуството и политици. Поставете камъка на работното си място. За да увеличите неговата сила може да комбинирате с ахат.

Топаз

Топазът е известен с наименованието „младежки“ камък. Той насърчава младежкия вид, блясък и манталитет. Дори и при младежите има положително действие, като им дава допълнителна сила и енергия. Носи силно чувство за заземяване.

Аквамарин

Този камък има силни лечебни свойства за всякакви проблеми свързани с храносмилането. Подобрява усвояването на хранителните вещества, ефективното производство на енергия и позволява на тялото да се движи по-лесно и свободно. Действа облекчаващо при Синдром на раздразненото дебело черво и киселинен рефлукс. Подобрява дейността на храносмилателната система при временно дисбалансирана диета. Добре е да се държи в кухнята или банята.

Нефрит

Нефритът има свойството да балансира надбъбречната жлеза. Посредством този кристал можете по-лесно да създадете и балансирате различни енергии в рамките на тялото. Носенето на гривна с нефрит повишава съзнанието и подобрява цялостно здравословното състояние.

Ахат

Ахатът изостря ума и ни помага да взимаме правилни решения. Поради това камъкът е предпочитан от бизнесмени и хора, заемащи отговорни позиции. Той има силата да разсейва тревожността и да изгражда доверие. Може да поставите плочка с ахат в офиса си, за да подобрите шансовете за постигане на високи цели.

Хелиотроп

Хелиотропът има свойството да регулира кръвообращението и кръвното налягане. Можете да го използвате, ако крайниците ви изстиват често през зимата. Помага много при настинки, тъй като действа сгряващо за целия организъм.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 6 оценки
прегледи 30339

Препоръчани продукти

Коментари за Лечебни свойства на някои от най-популярните кристали

  Подобни статии

  Ахоит

  Ахоит

  Камъкът Ахоит е открит за пръв път в град Ахо Аризона от местните индианци от племето Папаго и е бил...
  Албит

  Албит

  За пръв път камъкът е открит през 1815г. в Швеция. Името му произлиза от латинската дума Албус, коят...
  Александрит

  Александрит

  Александрита е много близък до Chrysoberyl, но с по различен цвят. Той е един от най-редките скъпоце...
  Алмандин

  Алмандин

  Алмандинът е камък от рода на гранатите, с червен или червено лилав цвят.   Алмандинът е камъ...
  Андрадит

  Андрадит

  Андрадита е камък от групата на гранатите. Съдържа титан и манган. Има три разновидности: Андрадита...
  Демантоид

  Демантоид

  Демантоида съдържа калций и хром – това е най-ценения камък от всички от групата на гранатите....