Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Работа с кристалите и ка...  »  Кристални пособия  »  Цветните камъни и украшенията

Кристални пособия

Кристални пособия

Цветните камъни и украшенията

Кристалните елементи на бижутата обикновено се изработват от прозрачен кристал или аметист. По-рядко се използват турмалин, опушен кристал, цитрин, аквамарин или други естествени кристали. Към тях може да се прикрепят различни шлифовани и полирани цветни камъни. Безцветният кристал усилва свойствата и въздействието на цветния камък, сякаш го уголемява.

Безцветният камък е най-универсален. В състояние сте да го програмирате с всеки цвят, който решите да използвате, и в резултат на това той ще придобива свойствата на избрания цвят или камък. Когато тези вибрации повече не са ви нужни, можете да ги изчистите от кристала. После, ако искате, да го препрограмирате с друг цвят.

На мнозина им допада да работят с аметисти. Те са полезни при всякакъв вид лекуване. Освен това повлияват върху тялото с духовна вибрация или с вибрация на по-висше съзнание.

Когато бижуто с кристал е в близост до някоя чакра или енергиен меридиан, често е целесъобразно да го комбинирате с по-малък камък в съответстващия на този център цвят. Ако например носите огърлица за стимулиране на центъра в гърлото, подходяща добавка към безцветния кристал или аметиста би бил тюркоазът или синият ахат. Ако гърлото ви е възпалено или сте пресипнали, добре ще ви се отрази по-прохладен зелен цвят като този на нефрита, адвентурина или малахита. Розовият кварц, малахитът и смарагдът дават превъзходни съчетания с безцветен кристал в огърлица, която носите върху сърдечния център. Лазуритът и сапфирът са подходящи за комбинации с всякакъв кристал, отварящ центъра на третото око. За коронния център добавяйте към камъните аметист. Жълтият цитрин действа отлично върху областта на пъпа. Той влияе благотворно на волята творческите способности и изявите във физическото поле. Оранжеви камъни като халцедон или цитрин регулират функционирането на втората чакра. Гранатите и рубините направляват енергиите на първата чакра. Камъните, обагрени в цветовете на земята, са подходящи за успокояване и заземяване.

Бихте могли да ползвате справочници, за да се ориентирате в начините за монтиране и употреба на камъните. Но най-добре е да развиете в себе си чувствителност спрямо въздействието на цветовете и да я прилагате според конкретната ситуация. И отново разчитайте на собствената си интуиция и вътрешна мъдрост, както винаги при работата с кристали.

И накрая шлифоването на цветните камъни също има значение за тяхното въздействие. При някои камъни то се усилва, защото енергията им се освобождава вследствие на обработката. Осланяйте се на интуицията си и проверявайте как усещате всеки отделен камък. Белег за добър бижутерски дизайн е доколко е уловена неповторимостта на камъка и дали е шлифован и монтиран по най-подходящия начин.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 2294

Препоръчани продукти

Коментари за Кристални пособия

  Подобни статии

  Ахат котешко око

  Ахат котешко око

  Известен е още с наименованията Орбитален ахат. Използва се за лечение на крайници и стимулира реген...
  Кварц ангелска аура

  Кварц ангелска аура

  Това е прозрачен кварцов кристал, който се е образувал при смесването на минерализирана платина, сре...
  Кварц ангелски крила

  Кварц ангелски крила

  Това е кристал, който е много тясно свързан с Ангелита и има форма, която наподобява крилете на анге...
  Апатит

  Апатит

  Апатит се среща в много форми и цветове и е лесно да се обърка с половин  дузина други минерали...
  Аква аура кварц

  Аква аура кварц

  Този камък е комбинация между алхимията и науката, тъй като съчетава две уникални вещества – к...