Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Работа с кристалите и ка...  »  Кристални пособия  »  Как се избират украшенията

Кристални пособия

Кристални пособия

Как се избират украшенията

Отново се доверете на интуицията си и посегнете към онова, което ви притегля най-силно. Ако избирате бижу с кристал за другиго, концентрирайте се върху съответния човек. При това внимавайте към какво ще почувствате привличане. Фокусирайки се, вие започвате да вибрирате в съзвучие с бъдещия притежател и избраният от вас кристал ще завибрира съответно така, че да бъде подходящ за него.

От значение е също дали кристалът е шлифован, или е оставен в естествения си вид. И едното, и другото е свързано с определени предимства, които трябва да имате предвид при избора си. Шлифованият кристал създава по-меко и заоблено енергийно поле. Необработеният е склонен към подобни на лазер изблици. Понякога шлифоването може да разкрие блясъка му и да усили неговата мощ. Бижутерът обаче трябва да е наясно с фините особености на камъка. Ако обработката не е съобразена с естествения енергиен поток, той ще бъде нарушен или напълно пресечен. Необработеният камък не е задължително по-добър от полирания и обратното. Всеки кристал единствен и неповторим и трябва да се фокусира върху него, когато вземате решение. Накрая, след като направите избора си, подръжте малко украшението и вижте как го усещате и как то въздейства на различните центрове в тялото ви. Използвайте интуицията и чувствителността си.

Прочистване

Веднага щом се сдобиете с украшение с кристал, преди да го сложите, непременно го прочистете с дъх, солена вода или чрез окадяване. (Солената вода може да окисли метала, особено среброто.) Допустимо е да направите изключение, ако успеете да усетите всички въздействия, съхранени в кристала, и пожелаете да ги запазите. В противен случай прочистете кристала от всичко поето в резултат на предишното му използване. Така например някои от методите, прилагани при обработката на метала, включват работа с чук и топлина. Това може да окаже доста разтърсващо въздействие върху вас, ако не прочистите накита. Помнете, че успоредно с кристала и другите камъни вие всъщност прочиствате и метала, и всички използвани материали.

Трябва да прочиствате бижутата си винаги след боледуване, както и след пребиваване в среда, която подозирате, че е предала на камъните нежелани вибрации. Прочиствайте ги и ако ги е докоснал някой, който не ви е особено приятен. Старинните бижута обикновено също се нуждаят от подобна манипулация.

Равновесието

Когато носите бижута с кристали, не бива да забравяте за равновесието. За да не нарушите баланса си, като трайно концентрирате прекалено много енергия в една чакра, ако например камъкът е в постоянно съприкосновение с третото око, може да се накърни заземеността ви и да престанете да действате резултатно във физическата вселена. Затова, ако носите украшения върху третото око или обеци, добре е от време на време да слагате за равновесие камък върху пъпния център. Не използвайте мощния потенциал на кристала, за да се поддържате постоянно в състояние на висока енергизираност, без да почивате. Можете да изтощите физическото тяло и да си навлечете болест. Ако това ви сполети, просто свалете камъните и известно време не слагайте тези бижута. Кристалите са могъщи. Когато ги носите, поемате и отговорност пред себе си и околните за правилната преценка на онова, което се случва, както и на последиците от него.

Програмиране

Бижутата с кристали могат да се програмират точно така, както и всеки друг кристал. Всички манипулации, на които се подлагат кристалите, са възможни и при украшенията. Това, че кристалът е вграден в накит, го прави по-удобен за носене и за работа по всяко време. Понякога кристалите се продават програмирани. В случай че не познавате или не изпитвате симпатия към човека, който е заредил вашия кристал, най-добре е да си го препрограмирате сами. Ако е бил програмиран специално за вас, въздействието ще бъде по-силно, отколкото ако заложените вибрации са неадресирани.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 3003

Препоръчани продукти

Коментари за Кристални пособия

  Подобни статии

  Жълт яспис

  Жълт яспис

  Жълтият яспис помага за коригирането на несправедливи обстоятелства. Зареден е с енергия, която ще в...
  Пикасо яспис

  Пикасо яспис

  Пикасо ясписът има силни метафизични качества с послания да се радваме на живота. Този камък може на...
  Мокаит яспис

  Мокаит яспис

  Мокаит ясписът помага при вземането на решения при наличието на негативни или опасни ситуации. Подпо...
  Зебра яспис

  Зебра яспис

  Зебра ясписът помага ни да срем да мислим за несполуките, като една от опциите на живота и ни насърч...
  Стоун Кениън яспис

  Стоун Кениън яспис

  Стоун Кениън ясписът помага ни да се предпазим от негативност и да балансираме нашата Ин-Ян енергия....
  Лунен камък

  Лунен камък

  Този камък е известен и с други имена, като воден опал, рибешко око и вълче око. Всички древни култу...