Назад до Калцит

Калцит

  1. Калцит
  2. Научни данни за Калцита
  3. Мистични свойства на Калцита
  4. Лечебни свойства на Калцита
  5. Магически свойства на Калцита

Мистични свойства на Калцита

Калцита повишава енергийната ви защита. Той има силна заземяваща енергия, която ще ви помогне да усетите един блажен вътрешен мир.

Син Калцит – Успокояващ камък, който носи стабилност. Стимулира доверието в себе си и подобрява паметта. Носи успокоение при напрегнати моменти, когато нервите са опънати. Има ефективно действие върху мързеливи хора. Добър е за студенти, защото засилва способността за запомняне. Насърчава задълбочените дискусии и улеснява комуникацията между хора с противоположни възгледи.

Безцветен Калцит – Засилва изображенията и ни помага да видим двойнствени значения на нещата скрити в общата комуникация.

Бял Калцит – Подобрява паметта и увеличава способността за астрално пътуване, когато сте информиран достатъчно как да го направите безопасно за вас. Засилва мисловната енергия до специфични области на тялото. Подобрява съществено връзката тяло-ум.

Зелен Калцит – Носи успех и просперитет в бизнеса и като цяло в живота. Той е отличен камък за градинарите и се счита за камък на проявлението, заради способността му да стимулира положително всички области на живота. Зеления Калцит подобрява интуицията и психическите способности.

Жълт Калцит – Стимулира интелекта, помагайки ни да организираме интелектуалните си мисли и информация и подобрява цялостната енергия на тялото ни.  Увеличава чувството за лична сила и премахва чувството за малоценност.

Меден Калцит – Този камък внимателно ще повиши личната ви енергия. Помага при предизвикателства породени от промени в живота ви. Подобрява психическите способности, осигурявайки астрални пътувания с по-високо съзнание.

Оранжев Калцит – Помага да балансирате емоциите си и премахва чувството на страх. Помага за преодоляване на депресията и ви помага да разгърнете най-добрия си потенциал. Особено подходящ е за премахване на фобии, тъй като ще помогне за възстановяване на умственото и емоционално равновесие.

Червен Калцит – Спомага за енергизирането и детоксикацията на тялото.  Увеличава вътрешната сила, стабилност и волята. Подпомага решаването на проблеми и привлича любовта. Има способността да облекчи и освободи страховете, нормализира стойностите на адреналин породени от страх, което е особено полезно за онези, които се борят с живота си всеки ден.

Розов Калцит – Наричан е още „сърдечната чакра. Тя изпълва сърцето с универсална любов към себе си. Той лекува емоционалните проблеми, които сме имали като деца и ги запълва с майчина любов. Розовия Калцит е насърчаващ камък, той ни помага да се грижим за себе си. Позволява ни да приемаме любов и да действаме с любящо поведение. Облекчава стреса, безпокойството и напрежението. Премахва всички видове страхове и помага когато сънуваме кошмари.

Виолетев Калцит – Това е много успокояващ и отпускащ камък. Помага при силни емоционални сътресения, като например такива породени от загубата на близък човек.

Черен Калцит – Облекчава депресия, мъка, тревога от загуба на работа и проблеми от неочаквани проблеми. Помага ви да видите светлината в края на тунела и съдейства за емоционалното ви обновяване и подмладяване.

Сив Калцит – Това е камък, който носи спокойствие и мир. Помага на хора, които на напрегнати от хаоса в ежедневието. Може да помогне за намаляване на действието на кармичните проблеми.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...