Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Лечение с кристали и кам...  »  Как древните култури са използвали лечебните кристали и камъни

Как древните култури са използвали лечебните кристали и камъни

Как древните култури са използвали лечебните кристали и камъни

Днес ние сме наясно, че всичко във Вселената е определена форма на енергия със собствена честота и вибрации, включително и кристалите. Никола Тесла пръв обявява публично тази концепция и поддържа тезата, че това е ключа към разбирането на Вселената. Той доказва как някои форми на енергия могат да  променят вибрационния резонанс на други форми на енергия. Точно поради това холистичните лечители и до днес използват кристали и камъни за лечение и промяна на вибрацията на телесните клетки, чакрите и фините тела.

Древните цивилизации не са имали достъп до научната информация, която имаме днес, за силата на лечебните кристали и камъни. Въпреки това хората по цял свят сякаш инстинктивно са се насочили към тези прекрасни скъпоценни камъни и са имали дълбоки познания за тяхната стойност и значение.

Минералите, скъпоценните камъни и кристалите са били използвани в продължение на хилядолетия с цел да поддържат емоционалното, физическо и духовно равновесие на хората. Как хората в миналото са узнали за силата на камъните може би никога няма да научим, но древните култури със сигурност са смятали кристалите и камъните за основен аспект на своето съществуване.

Римската империя – амулети и талисмани изработени от кристал са били широко разпространени сред римляните. Смятали, че кристала подобрява здравето, осигурява защита по време на битка и привлича нещата, които искат.

Египетската цивилизация – древните египтяни са почитали много силата на лечебните камъни и кристали. Те погребвали мъртвите, като поставяли кварц върху челото. Смятало се, че това помага за безпрепятственото преминаване в задгробния живот. Фараоните носили цилиндри пълни с кварц, за да балансират енергиите Ка и Ба на тялото. Натрошени камъни от Лапис Лазури били носени от кралските особи като Клеопатра. Този камък се свързвал с небесната богиня Изида и се смятало, че насърчава просветлението и осъзнаването. Танцьорките слагали рубини на пъпа си, за да засилят своя сексапил. Много египтяни носели кристали в близост до сърцето, за да привличат любов. Някои поставяли кристални корони върху главите, за да стимулират своето просветление  и да събудят третото си око.

Китайската култура – китайската медицина често включва използването на лечебни кристали, включително кристалните връхчета на иглите при Акупунктурата и лечебните сесии Прана. Тези лечебни практики на китайците са на повече от 5000 години.

Древните гърци – преди да влязат в битка войниците натърквали телата си с натрошен хематит, защото вярвали, че това ще ги направи непобедими. Интересно е, че думата кристал идва от гръцката дума „krustullos”, която означава лед. Поради това чак до 16-ти век много хора вярвали, че чистите кварцови кристали са вечен лед, който е изпратен от небесата. Аметиста играе важна роля в историята на Бог Дионис и Богиня Диана. В превод от гръцки думата Аметист означава трезвен, състояние което не е много характерно за Дионис.

Традициите в Индия –в Аюверда кристалите са много ценени при лечение на емоционални и метафизични дисбаланси. Използването на различни лечебни кристали е документирано в Хиндуистките Веди, където са записани конкретните лечебни свойства на всеки един камък. Според индийците сапфирите носят проницателност, яснота и психическо равновесие. Ясписът пък носи хармония, сексуална жизненост и балансира базовите чакри.

Древните японски вярвания – гадаенето на кристали е било често срещана практика в древната японска култура. То много наподобявало на съвременното ясновидство посредством кристално кълбо, което много медиуми използват днес. Смята се, че кристалните кварцови сфери представят сърцето на дракона и носят неговата мъдрост и сила.

Какво знаем в настоящето за лечебните кристали

Концепцията за електромагнетизма, доказана от Джеймс Кларк Максуел, заедно с различните открития в областта на квантовата теория ни позволяват да изведем необходимите научни доказателства за вярванията на древните цивилизации. Всичко от заобикалящия ни свят вибрира с определени честоти и има способността да променя честотите на обектите или телата, които се намират в същото пространство.

Следователно един кристал (вибриращ със своите собствени честотни колебания) вибрира в рамките на нашето енергийно поле, посредством физическия закон за резонанса и създава по-голямо вибрационно поле, което засяга нервната система и предава информация на мозъка. По същество тези свързващи се вибрации могат да хармонизират своите честоти и да стимулират биохимичните промени, които по един положителен и лечебен начин да засягат физическото ни здраве.

Рейтинг: 3.5/5 на базата на 4 оценки
прегледи 10513

Препоръчани продукти

Коментари за Как древните култури са използвали лечебните кристали и камъни

  Подобни статии

  Кристали и Звуци

  Кристали и Звуци

  Какви са свойствата на звука, които го правят толкова могъщо средство ? Както вече изтъкнахме, всек...
  Кристални пособия

  Кристални пособия

  В почти всички велики древни цивилизации инструментите от кварцови кристали са били ценени и използв...
  Цветове и цветни камъни

  Цветове и цветни камъни

  Колкото по напредвате, толкова повече ще се убеждавате в полезността на цветовете във всеки аспект о...