Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Лечение с кристали и кам...  »  Как древните култури са използвали лечебните кристали и камъни

Как древните култури са използвали лечебните кристали и камъни

Как древните култури са използвали лечебните кристали и камъни

Днес ние сме наясно, че всичко във Вселената е определена форма на енергия със собствена честота и вибрации, включително и кристалите. Никола Тесла пръв обявява публично тази концепция и поддържа тезата, че това е ключа към разбирането на Вселената. Той доказва как някои форми на енергия могат да  променят вибрационния резонанс на други форми на енергия. Точно поради това холистичните лечители и до днес използват кристали и камъни за лечение и промяна на вибрацията на телесните клетки, чакрите и фините тела.

Древните цивилизации не са имали достъп до научната информация, която имаме днес, за силата на лечебните кристали и камъни. Въпреки това хората по цял свят сякаш инстинктивно са се насочили към тези прекрасни скъпоценни камъни и са имали дълбоки познания за тяхната стойност и значение.

Минералите, скъпоценните камъни и кристалите са били използвани в продължение на хилядолетия с цел да поддържат емоционалното, физическо и духовно равновесие на хората. Как хората в миналото са узнали за силата на камъните може би никога няма да научим, но древните култури със сигурност са смятали кристалите и камъните за основен аспект на своето съществуване.

Римската империя – амулети и талисмани изработени от кристал са били широко разпространени сред римляните. Смятали, че кристала подобрява здравето, осигурява защита по време на битка и привлича нещата, които искат.

Египетската цивилизация – древните египтяни са почитали много силата на лечебните камъни и кристали. Те погребвали мъртвите, като поставяли кварц върху челото. Смятало се, че това помага за безпрепятственото преминаване в задгробния живот. Фараоните носили цилиндри пълни с кварц, за да балансират енергиите Ка и Ба на тялото. Натрошени камъни от Лапис Лазури били носени от кралските особи като Клеопатра. Този камък се свързвал с небесната богиня Изида и се смятало, че насърчава просветлението и осъзнаването. Танцьорките слагали рубини на пъпа си, за да засилят своя сексапил. Много египтяни носели кристали в близост до сърцето, за да привличат любов. Някои поставяли кристални корони върху главите, за да стимулират своето просветление  и да събудят третото си око.

Китайската култура – китайската медицина често включва използването на лечебни кристали, включително кристалните връхчета на иглите при Акупунктурата и лечебните сесии Прана. Тези лечебни практики на китайците са на повече от 5000 години.

Древните гърци – преди да влязат в битка войниците натърквали телата си с натрошен хематит, защото вярвали, че това ще ги направи непобедими. Интересно е, че думата кристал идва от гръцката дума „krustullos”, която означава лед. Поради това чак до 16-ти век много хора вярвали, че чистите кварцови кристали са вечен лед, който е изпратен от небесата. Аметиста играе важна роля в историята на Бог Дионис и Богиня Диана. В превод от гръцки думата Аметист означава трезвен, състояние което не е много характерно за Дионис.

Традициите в Индия –в Аюверда кристалите са много ценени при лечение на емоционални и метафизични дисбаланси. Използването на различни лечебни кристали е документирано в Хиндуистките Веди, където са записани конкретните лечебни свойства на всеки един камък. Според индийците сапфирите носят проницателност, яснота и психическо равновесие. Ясписът пък носи хармония, сексуална жизненост и балансира базовите чакри.

Древните японски вярвания – гадаенето на кристали е било често срещана практика в древната японска култура. То много наподобявало на съвременното ясновидство посредством кристално кълбо, което много медиуми използват днес. Смята се, че кристалните кварцови сфери представят сърцето на дракона и носят неговата мъдрост и сила.

Какво знаем в настоящето за лечебните кристали

Концепцията за електромагнетизма, доказана от Джеймс Кларк Максуел, заедно с различните открития в областта на квантовата теория ни позволяват да изведем необходимите научни доказателства за вярванията на древните цивилизации. Всичко от заобикалящия ни свят вибрира с определени честоти и има способността да променя честотите на обектите или телата, които се намират в същото пространство.

Следователно един кристал (вибриращ със своите собствени честотни колебания) вибрира в рамките на нашето енергийно поле, посредством физическия закон за резонанса и създава по-голямо вибрационно поле, което засяга нервната система и предава информация на мозъка. По същество тези свързващи се вибрации могат да хармонизират своите честоти и да стимулират биохимичните промени, които по един положителен и лечебен начин да засягат физическото ни здраве.

Рейтинг: 3.5/5 на базата на 4 оценки
прегледи 8733

Препоръчани продукти

Коментари за Как древните култури са използвали лечебните кристали и камъни

  Подобни статии

  Топазолит

  Топазолит

  Топазолита е камък от групата на гранатите,  жълто-зелен на цвят и понякога има достатъчно висо...
  Пироп

  Пироп

  Пиропа е камък от групата на гранантите. Кървавочервеното се дължи на желязото и хрома. Балансира пр...
  Уваровит

  Уваровит

  Уваровита е камък от групата на гранатите – ярко зелен на цвят, поради наличието на хром. Насъ...
  Андалусит

  Андалусит

  Красив скъпоценен камък, който може да варира по цвят от бледо жълтеникаво кафяв, тъмно зелен, тъмно...
  Аметист

  Аметист

  Аметиста отдавна е ценен като камък за украшения и амулет. Най-често в древността е използван за да ...
  Аметрин

  Аметрин

  Този двуцветен скъпоценен камък има доста противоречива история.Повечето геоложки сведения сочат, че...