Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Кристали и камъни от А д...  »  Гагат

Гагат

Гагат

Гагатът е с органичен произход и е известен още като черен кехлибар, въпреки че в действителност не е кехлибар, а по скоро вкаменено дърво. Също както въглищата той се е формирал от останките на дървения материал, който е бил потопен във вода в продължение на милиони години, а след това се е уплътнил и вкаменил. Когато горят те излъчват характерната за въглищата миризма.

Той е широко използван като траурно бижу, поради мрачния си цвят и скромен вид. Този камък отдавна се смята, че облекчава мъката, като и позволява да напусне тялото ви и да бъдете изцелени.

Средновековните лечители са вярвали, че нагорeщен Гагат лекува треска и други заболявания. Първите данни за добиването на този камък са от 1400 г. пр. Хр.  и парчета от него са открити в праисторическите могили. През 16-ти век  Гагатът е използван при изработката на броеници за монасите, тъй като се е вярвало, че ще призове Божието благоволение. Гърците също смятали, че камъкът ще умистилови боговете, а някои индианци го използвали при погребенията, защото вярвали, че Гагатът ги защитава в задгробния живот.

Зодии

Асоциации: Сатурн

Камък на Козирога. Ако сънувате Гагат означава, че ви предстои период в който събитията, които ще ви се случат могат да бъдат депресиращи.

Чакра класификация

Гагатът е най-ефективен и най-мощен, когато се прилага върху 6-та чакра на третото око. При всяка чакра терапия трябва да лежите по гръб в спокойна поза. След това просто поставете камъка в средата на челото си, където се намира третото око и се концентрирайте максимално. Укрепването на чакрата на третото око ще ви помогне да повишите вашата психическа способност и информираност.

Гагатът се свързва и с 1-та котенната чакра. Освен това той повишава и Кундалини енергията, укрепвайки и 7-та коронната чакра и подпомага процеса на трансцендентност.

2. Научни данни за Гагата

Моос твърдост 2.5 с аморфна структура на кристала Както въглищата Гагатът e останки от дърво останали под вода в продължение на милиони години. След това тези останки са се уплътнили и вкаменили от н...

3. Мистични свойства на Гагата

Исторически Гагатът е бил използван като камък за защита, защото има много мощни енергии, които ни предпазват от зло, негативизъм и психически атаки. Смята се, че той е един от най-мощните камъни в бо...

4. Лечебни свойства на Гагата

Гагатът се счита за камък на съчувствието, тъй като осигурява голяма подкрепа и облекчава болката и страданието, свързани със загубата на близък човек. Помага и за облекчаването на главоболие зад очит...

5. Магически свойства на Гагата

Енергия: Възприемчива Елемент: Земя, Акаша Божество: Кибела Сили: Защита, гадаене, късмет, здраве Гагатът е защитен камък, който предпазва от зли духове, магии и магьосничество. Защитава собственика ...

Рейтинг: 3.7/5 на базата на 3 оценки
прегледи 29360

Препоръчани продукти

Коментари за Гагат

  1. .

    Как да получа такъв камък?! Спешно се нуждая от парченце поне- за да върна към живота едно чудесно младо момиче!

  2. 1.

    Този камък го има в индийския Магазин
    който се наСофия посока плСлавейков

Подобни статии

Ахат котешко око

Ахат котешко око

Известен е още с наименованията Орбитален ахат. Използва се за лечение на крайници и стимулира реген...
Кварц ангелска аура

Кварц ангелска аура

Това е прозрачен кварцов кристал, който се е образувал при смесването на минерализирана платина, сре...
Кварц ангелски крила

Кварц ангелски крила

Това е кристал, който е много тясно свързан с Ангелита и има форма, която наподобява крилете на анге...
Апатит

Апатит

Апатит се среща в много форми и цветове и е лесно да се обърка с половин  дузина други минерали...
Аква аура кварц

Аква аура кварц

Този камък е комбинация между алхимията и науката, тъй като съчетава две уникални вещества – к...