Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Кристали и камъни от А д...  »  Гагат

Гагат

Гагат

Гагатът е с органичен произход и е известен още като черен кехлибар, въпреки че в действителност не е кехлибар, а по скоро вкаменено дърво. Също както въглищата той се е формирал от останките на дървения материал, който е бил потопен във вода в продължение на милиони години, а след това се е уплътнил и вкаменил. Когато горят те излъчват характерната за въглищата миризма.

Той е широко използван като траурно бижу, поради мрачния си цвят и скромен вид. Този камък отдавна се смята, че облекчава мъката, като и позволява да напусне тялото ви и да бъдете изцелени.

Средновековните лечители са вярвали, че нагорeщен Гагат лекува треска и други заболявания. Първите данни за добиването на този камък са от 1400 г. пр. Хр.  и парчета от него са открити в праисторическите могили. През 16-ти век  Гагатът е използван при изработката на броеници за монасите, тъй като се е вярвало, че ще призове Божието благоволение. Гърците също смятали, че камъкът ще умистилови боговете, а някои индианци го използвали при погребенията, защото вярвали, че Гагатът ги защитава в задгробния живот.

Зодии

Асоциации: Сатурн

Камък на Козирога. Ако сънувате Гагат означава, че ви предстои период в който събитията, които ще ви се случат могат да бъдат депресиращи.

Чакра класификация

Гагатът е най-ефективен и най-мощен, когато се прилага върху 6-та чакра на третото око. При всяка чакра терапия трябва да лежите по гръб в спокойна поза. След това просто поставете камъка в средата на челото си, където се намира третото око и се концентрирайте максимално. Укрепването на чакрата на третото око ще ви помогне да повишите вашата психическа способност и информираност.

Гагатът се свързва и с 1-та котенната чакра. Освен това той повишава и Кундалини енергията, укрепвайки и 7-та коронната чакра и подпомага процеса на трансцендентност.

2. Научни данни за Гагата

Моос твърдост 2.5 с аморфна структура на кристала Както въглищата Гагатът e останки от дърво останали под вода в продължение на милиони години. След това тези останки са се уплътнили и вкаменили от н...

3. Мистични свойства на Гагата

Исторически Гагатът е бил използван като камък за защита, защото има много мощни енергии, които ни предпазват от зло, негативизъм и психически атаки. Смята се, че той е един от най-мощните камъни в бо...

4. Лечебни свойства на Гагата

Гагатът се счита за камък на съчувствието, тъй като осигурява голяма подкрепа и облекчава болката и страданието, свързани със загубата на близък човек. Помага и за облекчаването на главоболие зад очит...

5. Магически свойства на Гагата

Енергия: Възприемчива Елемент: Земя, Акаша Божество: Кибела Сили: Защита, гадаене, късмет, здраве Гагатът е защитен камък, който предпазва от зли духове, магии и магьосничество. Защитава собственика ...

Рейтинг: 3.7/5 на базата на 3 оценки
прегледи 30468

Препоръчани продукти

Коментари за Гагат

  1. .

    Как да получа такъв камък?! Спешно се нуждая от парченце поне- за да върна към живота едно чудесно младо момиче!

  2. 1.

    Този камък го има в индийския Магазин
    който се наСофия посока плСлавейков

Подобни статии

Опушен кварц

Опушен кварц

Той е кафяв прозрачен кварц. Търговското му приложение е оскъдно, заради ограниченото търсене на каф...
Рутилов кварц

Рутилов кварц

Рутиловия кварц е прозрачен планински кристал с шарки наподобяващи златисти игли. Всеки камък и...
Турмалинов кварц

Турмалинов кварц

Турмалиновият кварц е планински кристал, която се е съединил с черен турмалин. Неговото проникв...
Рубин

Рубин

Скъпоценният камък рубин е споменаван в митове и легенди от хиляди години. В продължение на много еп...
Сапфир

Сапфир

Сапфирът е вторият най-твърд кристал, който Земята ни дава. По-твърд от него е само диаманта. Много ...
Селенит

Селенит

Селенита е известен още като Satin Spar и Desert Rose. Той се състои от гипс и селенитови кристали, ...