Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Кристали и камъни от А д...  »  Гагат

Гагат

Гагат

Гагатът е с органичен произход и е известен още като черен кехлибар, въпреки че в действителност не е кехлибар, а по скоро вкаменено дърво. Също както въглищата той се е формирал от останките на дървения материал, който е бил потопен във вода в продължение на милиони години, а след това се е уплътнил и вкаменил. Когато горят те излъчват характерната за въглищата миризма.

Той е широко използван като траурно бижу, поради мрачния си цвят и скромен вид. Този камък отдавна се смята, че облекчава мъката, като и позволява да напусне тялото ви и да бъдете изцелени.

Средновековните лечители са вярвали, че нагорeщен Гагат лекува треска и други заболявания. Първите данни за добиването на този камък са от 1400 г. пр. Хр.  и парчета от него са открити в праисторическите могили. През 16-ти век  Гагатът е използван при изработката на броеници за монасите, тъй като се е вярвало, че ще призове Божието благоволение. Гърците също смятали, че камъкът ще умистилови боговете, а някои индианци го използвали при погребенията, защото вярвали, че Гагатът ги защитава в задгробния живот.

Зодии

Асоциации: Сатурн

Камък на Козирога. Ако сънувате Гагат означава, че ви предстои период в който събитията, които ще ви се случат могат да бъдат депресиращи.

Чакра класификация

Гагатът е най-ефективен и най-мощен, когато се прилага върху 6-та чакра на третото око. При всяка чакра терапия трябва да лежите по гръб в спокойна поза. След това просто поставете камъка в средата на челото си, където се намира третото око и се концентрирайте максимално. Укрепването на чакрата на третото око ще ви помогне да повишите вашата психическа способност и информираност.

Гагатът се свързва и с 1-та котенната чакра. Освен това той повишава и Кундалини енергията, укрепвайки и 7-та коронната чакра и подпомага процеса на трансцендентност.

2. Научни данни за Гагата

Моос твърдост 2.5 с аморфна структура на кристала Както въглищата Гагатът e останки от дърво останали под вода в продължение на милиони години. След това тези останки са се уплътнили и вкаменили от н...

3. Мистични свойства на Гагата

Исторически Гагатът е бил използван като камък за защита, защото има много мощни енергии, които ни предпазват от зло, негативизъм и психически атаки. Смята се, че той е един от най-мощните камъни в бо...

4. Лечебни свойства на Гагата

Гагатът се счита за камък на съчувствието, тъй като осигурява голяма подкрепа и облекчава болката и страданието, свързани със загубата на близък човек. Помага и за облекчаването на главоболие зад очит...

5. Магически свойства на Гагата

Енергия: Възприемчива Елемент: Земя, Акаша Божество: Кибела Сили: Защита, гадаене, късмет, здраве Гагатът е защитен камък, който предпазва от зли духове, магии и магьосничество. Защитава собственика ...

Рейтинг: 3.7/5 на базата на 3 оценки
прегледи 32620

Препоръчани продукти

Коментари за Гагат

  1. .

    Как да получа такъв камък?! Спешно се нуждая от парченце поне- за да върна към живота едно чудесно младо момиче!

  2. 1.

    Този камък го има в индийския Магазин
    който се наСофия посока плСлавейков

Подобни статии

Андалусит

Андалусит

Красив скъпоценен камък, който може да варира по цвят от бледо жълтеникаво кафяв, тъмно зелен, тъмно...
Аметист

Аметист

Аметиста отдавна е ценен като камък за украшения и амулет. Най-често в древността е използван за да ...
Аметрин

Аметрин

Този двуцветен скъпоценен камък има доста противоречива история.Повечето геоложки сведения сочат, че...
Амонит

Амонит

Амонита не е камък, но е изкопаемо което е заемало важно място в историята. Името амотит идва от фор...
Ангелит

Ангелит

Ангелитът е сравнително нов скъпоценен камък. Открит е в Перу през 1987г. По време на хармоничното п...
Кварц ангелски фантом

Кварц ангелски фантом

Кварцът Ангелски Фантом  за осъществяване на контакт с ангелите Кварцът Ангелски Фантом има пр...