Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Работа с кристалите и ка...  »  Визуализация с крисал

Визуализация с крисал

Визуализация с крисал

Визуализацията е картина, която построявате в своя вътрешен взор, използвайки поредица от взаимно свързани мисли. Всяка мисъл създава някой от аспектите на картината. Колкото по-голяма и по-сложна е тя, толкова повече мисли са нужни за изграждането й. Изисква се концентрация и яснота на ума, за да скрепите различните аспекти на картината и в крайна сметка да се получи цялостно видение. Волята е основата на създаването на мислите и на способността да задържате на фокус. Визуализацията, върху която се фокусирате, поражда действителна мисловна форма, съответстваща на видяното от вътрешния взор. Възникват и мисловни вълни. Качеството и силата на видението и мисълта определят точната природа на мисловните вълни и форми.

За визуализацията са ви необходими две умения. Първото е да запазите бистротата и фокусираността на ума. Второто е да използвате мисълта си, за да създадете самите картини, които виждате вътре в себе си. За някои хора тази способност е природна даденост, други я придобиват по-трудно. Ето едно упражнение с кристали, което ще ви приучи да визуализирате, ако все още не го постигате с лекота.

Упражнение за визуализиране

Седнете удобно, с изправен гръбнак, срещу голям кварцов кристал или кристално кълбо. Ако желаете, можете да затъмните стаята и да сложите зад кристала някакъв източник на светлина. Затворете очи, прочистете ума си, заземете се и се центрирайте. После отворете очи и се взирайте в кристала или кристалното кълбо в продължение на една минута. След това откъснете поглед от него и затворете очи. Опитайте се да задържите в паметта си образа на кристала. Спомнете си какво сте видели. Изречете го на глас, може и да го запишете на магнетофон. Този процес ще ви помогне да запазите картината в паметта си. Повторете го три пъти. После се взирайте в кристала или кристалното кълбо в продължение на две минути и отново се помъчете да си спомните как е изглеждал и говорете за видяното. След това се взирайте три минути, забелязвайки колкото може повече детайли, запечатвайки здраво в ума си образа на кристала. Отново проверете какво успявате да си спомните. В крайна сметка увеличете времето до десет минути и вижте дали можете да възпроизведете всички подробности, които сте уловили. Това ще ви помогне да задържаме във вътрешния си взор все по-големи картини. Изпращайте в паметта си гледката на кристала, а не поредицата от мисли за него, които сте систематизирали в ума си. Ако искате да улесните задържането на образа на кристала във вътрешния взор, поставете кристал върху точката на третото око, когато изпълнявате това упражнение. Можете да го придържате с ръка или да си сложите лента с кристал. Нека върхът му да сочи нагоре.

Методите за проектиране на мисъл или визуализация са същите като при проектирането на емоция. Използвайте волята или силната си решимост, дишането и кристалите. Визуализацията не е самозалъгване или проява на чудато въображение. Тя притежава могъща потенциална сила.

Както и при работата в емоционалното поле, можете да използвате кристалите си по много начини за да повишите ефективността на мисловния пренос или на проектирането на визуализиран образ. Отначало използването на волята с цел проектиране на мисълта или образа усилва първоначалната вибрация Това позволява на проекцията да стигне по-далеч.

Усилената мисловна проекция или визуализация е по-мощна и по-чувствително ще повлияе на получателя. Кристалът може да се използва за насочването на проекцията, за да се отправи тя по-точно към целта. Също и да ви помогне да фокусирате, така че мисълта да е по-ясна, а мисловната форма - по-пълна. По този начин пренасянето е по-ефективно и следователно резултатите са по-добри. Познаването на точния механизъм, който се крие зад резултатното предаване на мисли и проектирането на визуализиран образ, ще ви подскаже безброй други възможности за използване на кристалите.

Има нещо важно, което трябва да помните, когато се занимавате с емоции и мисли. Дори ако сте се фокусирали да проектирате емоция, визуализация или мисъл вън от себе си, това все пак в някаква степен оказва влияние и върху вас. Тялото ви ще вибрира хармонично" с онова, което мислите или чувствате, и естествено, преди да проектирате нещо, то ще бъде в мислите и/или чувствата ви.

Разбира се, въздействието върху вас самите ще продължи толкова, колкото му позволите, докато промените вибрацията на тялото си с нова мисъл, визуализация или някаква друга техника. Но дори само за да промените онова в себе си, което не ви харесва, вече предполага необходимостта да го изпитате. Ако се противите, няма да успеете да го промените. Разумно е да не проектирате нищо, което сами нямате желание да изживеете.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 7219

Препоръчани продукти

Коментари за Визуализация с крисал

  Подобни статии

  Кехлибар

  Кехлибар

  Кехлибарът има цвят като на слънцето. През деня на пряка светлина е жълт, а вечер оранжев. Това е ед...
  Адамит

  Адамит

  Адамитните кристали ви носят по-голямо щастие от живота, а също така подпомагат и за стимулирането н...
  Егирин

  Егирин

  Той е черен, кафяв или зелен на тънки чупливи и прозрачни ръбове. Стъклен блясък и неравномерно разц...
  Актинолит

  Актинолит

  Актинолита има редица добри качества за изцеление на физическото тяло, включително подпомагане елими...
  Ахат

  Ахат

  Ахат, който също е Халцедон е познат под много форми. Той е нескъпоценен камък, който е много оцвете...
  Абалон

  Абалон

  Абалонът има красива полирана обвивка с ярко сини и тюркоазени цветове. Състои се от черупките (екзо...