Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Кристали и камъни от А д...  »  Аниолит

Аниолит

Аниолит

Аниолита подобрява връзката между мозъка и сърцето ви

Аниолита е името използвано когато се комбинират зелен Зоизит и Рубин. Зелената енергия на Зоизит е много сърдечна и стимулира положителни чувства като щастие и благородност за всичко което имаш в живота.

Няма друг подобен камък в минералният свят. Зеленият Зоизит е сравнително мек с Моос твърдост между 5.5 и 6.5, докато рубина е изключително твърд и достига 9-та степен по скалата Моос. Това прави камъка много труден за обработка, поради различните в твърдостта на елементите, които го изграждат. Обикновено може да се обработва само с диамантени инструменти.

Зоизитът е известен в продължение на близо два века, като декоративен камък. Червеният рубин обикновено е разпространен неравномерно в зеления Зоизит. Той е един от най-колоритните декоративни камъни.

Този камък е прекрасно съчетание на цвят и енергия. Той ще подобри енергийните и невронни връзки между мозъка и сърцето ви.

Този камък има силна духовна природа, която ще промени съзнанието ви и ще даде достъп до паметта на душата ви, за да ви помогне в духовния живот. Помага ви да се чувствате съпричастни към другите и да се грижите добре за физическото си тяло.

Защо да използваме Аниолит

Този камък е смес от червен Рубин и зелен Зоизит. Природата е създала една наистина прекрасна комбинация на енергии в този камък. Той излъчва вибрации, които създават променено състояние на съзнанието. Това ще ви помогне да разберете себе си и света около вас. Аниолитът е истински духовен камък и е от голяма полза за всеки, който е решил да събуди своята духовност.

Камъкът вибрира в рамките на чакрата на третото око и сърдечната чакра, подобрявайки енергийните и невронни връзки между мозъка и сърцето. Неговите вибрации са силни в сърдечната и по-високите чакри. Центриран в тази област той насърчава ума да послуша желанията на сърцето и да ги разбира достатъчно, за да постигне това, което е необходимо.

Как ще ви помогне

В рамките на камъка е вибрацията на прекрасния Ruby Stone и тази енергия повишава творчеството и насърчава страст за цял живот. Уникалната хармония на Аниолита ви дава прекрасно чувство на блаженство и придружаващото го чувство на жизнерадост.

Той стимулира чакрите и усилва желанието да живеем живота си с ентусиазъм, плам и обгърнат от веселие. Поради вибрациите на рубина в него ще имате и психична защита.

Активирайки коронната чакра, той подпомага достъпа до паметта на душата ви и ще ви помогне във вашето духовно обучение. Камъкът има силно въздействие върху чакрата на третото око и неговата енергия вдъхновява психическите способности.

Ще ви помогне да се обръщате повече към психичното и може да се използва за общуване с духовни водачи. Енергията му ще ви помогне да започнете разработването на интуицията ви.

Носене на Аниолит

Зеленият Зоизит който се намира в този камък контрастира много красиво с червеният цвят на рубина и затова често е използван в бижутерията. Има много красиви бижута направени от Аниолит.

Можете да откриете такива бижута много често, от тях стават страхотни висулки и мъниста. По-големите парчета от камъка ще акцентират върху красивия контраст между двата цвята.

Тези прекрасни камъни могат да бъдат намерени в списъка с рожденните камъни, тъй като те са камъни на Овен и Близнаци. Носенето на такъв камък в ежедневието ще усили телесното ви енергийно поле и ще повиши аурата ви, която може да бъде визуално видяна.

Неговата енергия вибрира много добре в областта на гръдния кош и резонира със сърдечната чакра, но засилва и енергийните потоци, както над, така и под него.

Ако други хора носят или държат камъка можете да видите и техните аури, понеже Аниолитът засилва цветовете в рамките на тяхната аура, за да се вижда по-лесно. Ако не можете да се сдобиете с бижута от Аниолит, може да си закупите парчета от този камък и да ги носите в джоба си например.

Комбинация с други камъни

Може да го комбинирате с други камъни, за да подсилите творческите си способности. Такива камъни за комбинация са Sardonyx, Sunstones и Cinnabar. Използвайте го с прекрасния червен Ruby Stone и ще засили енергията, която излъчва към сърдечната и базовата чакра. Това ще ви накара да се чувствате много по-жизнен и енергичен. Рубинът също така има способност да привлича нещата които желаете да изпитате или да имате в живота си.

Друга добра комбинация на Аниолит е с Tanzanite Crystals, Clear Apophyllite и Sapphires. Стимулират тимусната и сърдечната чакра. Комбинирайки го с Tinaksite ще стимулирате чакрата на третото око.

Зодии

Асоциации: Марс с Венера

Камък на зодия Стрелец.  Помага за преодоляването на социалната сдържаност, като позволява да се запази естествената радост и спонтанност.

Заключение

Аниолитът е известен още като Рубин в Зоизит и представлява една невероятна комбинация в рамките на един камък, която задължително трябва да видите и да започнете да носите. Ако го носите редовно, дори и малко парче от камъка в джоба си ще усетите как ставате по-щастлив човек. Здравето и общото ви благополучие също ще се повишат.

2. Научни данни за Аниолита

Моос твърдост 6.5 – 9 с orthohombic и crystaline кристална структура. Най-големите находища на Рубин зоизит са в Индия, но има и такива в Замбия. Рубин в зоизит се среща около района на връх Ки...

3. Лечебни свойства на Аниолита

Рубин зоизитът е стабилизиращ кристал, който има способността да забавя сърдечният пулс и поддържа енергията в спокойни и хармонични вълни. Това дава възможност на тялото и ума да запазва своето равно...

4. Мистични свойства на Аниолита

Този мощен камък преобразува негативната енергия в позитивна. Той облекчава летаргията и повишава физическата енергия. Той укрепва психичните процеси и позволява да постигаме целите си по-лесно. Този...

5. Магически свойства на Аниолита

Енергия: Проективна Елемент: Земя и Огън Сили: Богатство, защита, сила, радост Това е един прекрасен кристал за създаване на визуализация на собствената си физическа работа....

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 18892

Препоръчани продукти

Коментари за Аниолит

  1. .

    Купих си от него красива гривна , но за съжаление се оказа фалшификат! Има ли в нас истински такива и къде?

Подобни статии

Сънищата и кристалите

Сънищата и кристалите

Друг метод, който бихте могли да използвате, за да развиете способността си за придвижване и работа ...
Кристали и Звуци

Кристали и Звуци

Какви са свойствата на звука, които го правят толкова могъщо средство ? Както вече изтъкнахме, всек...