Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Кристали и камъни  »  Кристали и камъни от А д...  »  Аниолит

Аниолит

Аниолит

Аниолита подобрява връзката между мозъка и сърцето ви

Аниолита е името използвано когато се комбинират зелен Зоизит и Рубин. Зелената енергия на Зоизит е много сърдечна и стимулира положителни чувства като щастие и благородност за всичко което имаш в живота.

Няма друг подобен камък в минералният свят. Зеленият Зоизит е сравнително мек с Моос твърдост между 5.5 и 6.5, докато рубина е изключително твърд и достига 9-та степен по скалата Моос. Това прави камъка много труден за обработка, поради различните в твърдостта на елементите, които го изграждат. Обикновено може да се обработва само с диамантени инструменти.

Зоизитът е известен в продължение на близо два века, като декоративен камък. Червеният рубин обикновено е разпространен неравномерно в зеления Зоизит. Той е един от най-колоритните декоративни камъни.

Този камък е прекрасно съчетание на цвят и енергия. Той ще подобри енергийните и невронни връзки между мозъка и сърцето ви.

Този камък има силна духовна природа, която ще промени съзнанието ви и ще даде достъп до паметта на душата ви, за да ви помогне в духовния живот. Помага ви да се чувствате съпричастни към другите и да се грижите добре за физическото си тяло.

Защо да използваме Аниолит

Този камък е смес от червен Рубин и зелен Зоизит. Природата е създала една наистина прекрасна комбинация на енергии в този камък. Той излъчва вибрации, които създават променено състояние на съзнанието. Това ще ви помогне да разберете себе си и света около вас. Аниолитът е истински духовен камък и е от голяма полза за всеки, който е решил да събуди своята духовност.

Камъкът вибрира в рамките на чакрата на третото око и сърдечната чакра, подобрявайки енергийните и невронни връзки между мозъка и сърцето. Неговите вибрации са силни в сърдечната и по-високите чакри. Центриран в тази област той насърчава ума да послуша желанията на сърцето и да ги разбира достатъчно, за да постигне това, което е необходимо.

Как ще ви помогне

В рамките на камъка е вибрацията на прекрасния Ruby Stone и тази енергия повишава творчеството и насърчава страст за цял живот. Уникалната хармония на Аниолита ви дава прекрасно чувство на блаженство и придружаващото го чувство на жизнерадост.

Той стимулира чакрите и усилва желанието да живеем живота си с ентусиазъм, плам и обгърнат от веселие. Поради вибрациите на рубина в него ще имате и психична защита.

Активирайки коронната чакра, той подпомага достъпа до паметта на душата ви и ще ви помогне във вашето духовно обучение. Камъкът има силно въздействие върху чакрата на третото око и неговата енергия вдъхновява психическите способности.

Ще ви помогне да се обръщате повече към психичното и може да се използва за общуване с духовни водачи. Енергията му ще ви помогне да започнете разработването на интуицията ви.

Носене на Аниолит

Зеленият Зоизит който се намира в този камък контрастира много красиво с червеният цвят на рубина и затова често е използван в бижутерията. Има много красиви бижута направени от Аниолит.

Можете да откриете такива бижута много често, от тях стават страхотни висулки и мъниста. По-големите парчета от камъка ще акцентират върху красивия контраст между двата цвята.

Тези прекрасни камъни могат да бъдат намерени в списъка с рожденните камъни, тъй като те са камъни на Овен и Близнаци. Носенето на такъв камък в ежедневието ще усили телесното ви енергийно поле и ще повиши аурата ви, която може да бъде визуално видяна.

Неговата енергия вибрира много добре в областта на гръдния кош и резонира със сърдечната чакра, но засилва и енергийните потоци, както над, така и под него.

Ако други хора носят или държат камъка можете да видите и техните аури, понеже Аниолитът засилва цветовете в рамките на тяхната аура, за да се вижда по-лесно. Ако не можете да се сдобиете с бижута от Аниолит, може да си закупите парчета от този камък и да ги носите в джоба си например.

Комбинация с други камъни

Може да го комбинирате с други камъни, за да подсилите творческите си способности. Такива камъни за комбинация са Sardonyx, Sunstones и Cinnabar. Използвайте го с прекрасния червен Ruby Stone и ще засили енергията, която излъчва към сърдечната и базовата чакра. Това ще ви накара да се чувствате много по-жизнен и енергичен. Рубинът също така има способност да привлича нещата които желаете да изпитате или да имате в живота си.

Друга добра комбинация на Аниолит е с Tanzanite Crystals, Clear Apophyllite и Sapphires. Стимулират тимусната и сърдечната чакра. Комбинирайки го с Tinaksite ще стимулирате чакрата на третото око.

Зодии

Асоциации: Марс с Венера

Камък на зодия Стрелец.  Помага за преодоляването на социалната сдържаност, като позволява да се запази естествената радост и спонтанност.

Заключение

Аниолитът е известен още като Рубин в Зоизит и представлява една невероятна комбинация в рамките на един камък, която задължително трябва да видите и да започнете да носите. Ако го носите редовно, дори и малко парче от камъка в джоба си ще усетите как ставате по-щастлив човек. Здравето и общото ви благополучие също ще се повишат.

2. Научни данни за Аниолита

Моос твърдост 6.5 – 9 с orthohombic и crystaline кристална структура. Най-големите находища на Рубин зоизит са в Индия, но има и такива в Замбия. Рубин в зоизит се среща около района на връх Ки...

3. Лечебни свойства на Аниолита

Рубин зоизитът е стабилизиращ кристал, който има способността да забавя сърдечният пулс и поддържа енергията в спокойни и хармонични вълни. Това дава възможност на тялото и ума да запазва своето равно...

4. Мистични свойства на Аниолита

Този мощен камък преобразува негативната енергия в позитивна. Той облекчава летаргията и повишава физическата енергия. Той укрепва психичните процеси и позволява да постигаме целите си по-лесно. Този...

5. Магически свойства на Аниолита

Енергия: Проективна Елемент: Земя и Огън Сили: Богатство, защита, сила, радост Това е един прекрасен кристал за създаване на визуализация на собствената си физическа работа....

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 15346

Препоръчани продукти

Коментари за Аниолит

  1. .

    Купих си от него красива гривна , но за съжаление се оказа фалшификат! Има ли в нас истински такива и къде?

Подобни статии

Пироп

Пироп

Пиропа е камък от групата на гранантите. Кървавочервеното се дължи на желязото и хрома. Балансира пр...
Уваровит

Уваровит

Уваровита е камък от групата на гранатите – ярко зелен на цвят, поради наличието на хром. Насъ...
Андалусит

Андалусит

Красив скъпоценен камък, който може да варира по цвят от бледо жълтеникаво кафяв, тъмно зелен, тъмно...
Аметист

Аметист

Аметиста отдавна е ценен като камък за украшения и амулет. Най-често в древността е използван за да ...
Аметрин

Аметрин

Този двуцветен скъпоценен камък има доста противоречива история.Повечето геоложки сведения сочат, че...
Амонит

Амонит

Амонита не е камък, но е изкопаемо което е заемало важно място в историята. Името амотит идва от фор...