Назад до Авантюрин

Авантюрин

  1. Авантюрин
  2. Научни данни за Авантюрина
  3. Мистични свойства на Авантюрина
  4. Лечебни свойства на Авантюрина
  5. Магически свойства на Авантюрина

Мистични свойства на Авантюрина

Авантюринът носи късмет, независимо от оцветяването му, но най-мощен в това отношение изглежда зеления Авантюрин. Той дава на ползвателя си вътрешно равновесие и стимулира процеса на сънуване. Смята се, че оказва положителен ефект върху психиката и укрепва самочувствието. Това е идеален камък за онези, които търсят позитивен възглед за живота.

Син Авантюрин

Тези камъни се използват за лечение и балансиране на емоциите. Помагат ни да общуваме по-ясно и по-творчески. Стимулира творчеството, интелекта и независимостта. Засилва лидерските качества, позволявайки да се действа по-решително и интуитивно. Помага за увеличаване на търпението и премахване на инат и възбудимост. Увеличава самоконтрола ни и дава един по-задълбочен прочит на причината и следствието в различните ситуации, които ни се случват и спомага за намирането на оптималното решение.

Зелен Авантюрин

Този камък намалява тревожността и успокоява емоциите. Носи късмет на тези които обичат хазарта и увеличава чувството за хумор и ведрост на своя притежател. Може да доведе до неочаквани приключения и късмет в любовта.

Авантюрин с цвят на праскова

Това е камък който помага на уменията за вземане на решения и повишава креативността. Добър камък е за писатели, художници, музиканти и други хора в творческата сфера.  Спомага за отварянето и подобряването на творческите визуализации.

Червен Авантюрин

Притежава качествата на всички гореизброени видове Авантюрин, но има и допълнителни качества дължащи се на неговия цвят и композиция. Той не само подобрява творчеството, но и дава възможност да виждате откриващите се възможности. Това води до повече просперитет и по-малко негативизъм.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 5 оценки

Отзиви

Анонимен
Аз имам розов
Мила
Аз си купих зелен
боцка авантюрин супер къцка
Аз ИМАМ ЛИЛАВ
Любо
Зеленият авантюрин Е МОЯТ КАМЪК !!!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...