Цитрин

Цитрин

Наименованието му идва от френското име за лимон – „citron”, понеже повечето от тези камъни имат цвят на лимон.

Цветовата гама на Цитрина бива от жълто до златисто, понякога с оранжево-кафяви шарки. Със своя слънчев и приветлив цвят Цитринът се комбинира добре с всякакви бижута, най-добре обаче си подхожда със среброто.

По-тъмните портокалови цветове на камък понякога се наричат Мадейра Цитрин. Това е най-ценения и скъп цвят на пазара, но въпреки това повечето хора предпочитат по-светлите жълти окраски на Цитрин. Цитринът е по-евтин от Аметиста и се среща в голямо разнообразие от размери и форми на пазара.

Зодии

Планети: Слънцето и Юпитер

Традиционен рожден камък за месец ноември.

Камък на Близнаци и Дева, символизира индивидуалност и увереност, която е превръща в твърда решителност.

Чакра класификация

Цитринът обикновено се използва за засилване на творческата мисъл, решаване на проблеми, като потиснат гняв, безсъние, кошмари, проблеми със стомаха и храносмилането, затлъстяване и проблеми свързани с кръвообръщението.

Цитринът се използва да лекува и балансира сакралната чакра, известна още като пъпна чакра.

2. Научни данни за Цитрина

Моос твърдост 7 с триъгълна кристална структура. Цитринът е жълтото или златисто разнообразие от кварцове. Най-много се добива в Бразилия. Най-големи доставки има от мината „Сера” в щата ...

3. Мистични свойства на Цитрина

В древните времена Цитринът се е носел за защита от змийска отрова и зли мисли. Известен е като камъкът на късмета, тъй като насърчава успеха и изобилието, особено в бизнеса и търговията. Цитринът е ...

4. Лечебни свойства на Цитрина

Физически Цитринът помага на храносмилането, подобрява зрението и балансира щитовидната жлеза. Премахва отровите, които се натрупват в ендокринната и храносмилателната системи. Цитринът ще ви успокои ...

5. Магически свойства на Цитрина

Енергия: Проективна Елемент: Огън Сили: Защита, психична сила, предпазва от кошмари Цитринът се носи през нощта за премахване на страх и кошмари и за гарантиране на добър и здравословен сън. Цитринъ...

4.4, 5 гласа
прегледи 50997

Препоръчани продукти

loading...

Коментари за Цитрин

 1. 1.

  моля кажете цитрон и цитрин едно и също ли е

 2. 2.

  Не :) Ето разликата - "Наименованието му идва от френското име за лимон – „citron”, понеже повечето от тези камъни имат цвят на лимон."
  Диалектичното наименование на камъка цитрин, идва от френската дума
  "citron". :)

 3. 3.

  за благосъстояние и просперитет полезен ли е за зодия водолей

 4. 4.

  току-що го купихме за мъжът ми Дева и аз - Близнаци, да ни помага

 5. 5.

  И ние сме аз - Близнаци, а мъжът ми - Дева, подарих го - да му помага

 6. 6.

  Moge li da kagete ot kude moge da se zakupi?

 7. 7.

  Моят цитрин, въпреки очакванията ми все още не ми е помогнал във финансов аспект. Съчетах го даже с парчета кехлибар, както четох по английски сайтове и ги мушнах в портмонето- никакви нови приходи вече цял месец! Май забравих да го пречистя, но дали това е причината.. А съм Дева и би трябвало да ми помага..

 8. 8.

  Нали разбираш, че кристалите не могат просто да материализират пари в пормонето ти ... Препоръчвам това видео за старт https://www.youtube.com/watch?v=x6pYAiRqhio :)

 9. 9.

  Здравей Камен, не бях гледала по-изчерпателно видео за кристалите, благодаря ти много! Всъщност аз започнах да се занимавам с изработване и продажба на бижута със скъпоценни камъни по интернет и вече потръгнаха нещата. Така че цитрина може и да помага.. освен това се чувствам very calm заобиколена от толкова много камъни.

 10. 10.

  а като сте почнали работа с бижута, работите ли с камъни, естествени ли са, и имате ли цитрин, къде ги продавате, и имате ли сайт за да видим вашите изработки :)

 11. 11.

  досега съм подарила три камъка - и трите работят перфектно :)
  явно "работи" като подарък :) подарявайте!

 12. 12.

  deizi, продавам ги в един американски сайт, след първите продажби изпаднах в еуфория че нещата потръгват, но не чак до там.. не съм особено доволна, но нямам и време да разрастна ''бизнеса'' с бижута. за сега си докарвам една скромна минимална заплата от това, което не ме удовлетворява. мисля че качествата на цитрин са надценени.

Подобни статии

Цветове и цветни камъни

Цветове и цветни камъни

Колкото по напредвате, толкова повече ще се убеждавате в полезността на цветовете във всеки аспект о...