PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Цветове и цветни камъни

Цветове и цветни камъни

  1. Цветове и цветни камъни
  2. Развиване на чувствителност към цветовете
  3. Развиване на чувствителност към цветните камъни

Развиване на чувствителност към цветните камъни

Процесът на изграждане на чувствителност спрямо цветните камъни почти се покрива с този за цветовете. Когато започнете да усещате свойствата на цвета и възможностите за използването му, значи сте запознати с един от аспектите на цветните камъни. Други техни качества, на които трябва да обърнете внимание, са блясъкът, бистротата и шлифовката. За да развиете чувствителността си към цветните камъни, изпълнявайте следното упражнение:

  1. Прочистете ума си, центрирайте се и се заземете.
  2. Концентрирайте се върху камъка, като го държите в ръка (или с две ръце), и си отговорете на следните въпроси:
    1. Как ви въздейства този камък? Задайте си всички въпроси, посочени в предишното упражнение.
    2. Хладен или топъл го чувствате, като се абстрахирате от цвета му?
    3. Колко наситен ви се струва и как ви въздейства това?
    4. Какви други вибрации откривате съхранени в камъка? Фокусирайте се върху третото око и допрете камъка до него. Какви образи изплуват в ума ви? В какви истории е бил замесен този камък и какво влияние има това върху вас?
    5. Каква форма е придадена на камъка? Как ви се струва, че се отразява тя върху останалите му качества?
    6. Какви други свойства усещате в него?
  3. Оставете кристала и се прочистете.

Записвайте наблюденията си. Така ще можете да ги използвате за в бъдеще. Ще откриете общи черти у камъните, които всеки път ще се потвърждават. Други впечатления пък ще са в сила само за определен камък или за специфична ситуация.

Посочените по-горе упражнения не само ще ви дадат знания за цветовете и цветните камъни, но и ще развият способността ви бързо, лесно и точно да отгатвате свойствата и възможностите им.

След като овладеете това умение, как бихте могли да го приложите в работата с кристалите? По принцип ще използвате цвета паралелно с кварцовите кристали, за да пресъздадете първоначалното равновесие и хармония във всяко тяло или ситуация, върху които въздействате. Техниката е същата както при боравенето със звук или при проектирането на емоционални и мисловни състояния и визуализации. Първо трябва да откриете какво е нужно да се промени. Фокусирайте се и почувствайте придружаващата това състояние вибрация. Доловете кой цвят отговаря най-точно на тази вибрация. После се обърнете към волята и се концентрирайте върху това да промените вибрацията според желанието си. Почувствайте кой цвят отговаря най-точно на целта, към която се стремите. Проектирайте го с помощта на волята, за да повлияете върху вибрацията. С вътрешния си взор проследете как предишният цвят се сменя с новия. Това ще повиши точността и ще ускори промяната. Ако не ви е съвсем ясно, следващият пример, надявам се, ще помогне.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...