PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Работа с кристалите и камъните

Хранене при метафизични практики

Нерядко определени техники за работа с кристали, както и други метафизични занимания изискват съответстващи хранителни режими. Ако сте се ориентирали към специфичен метод, добре е да спазвате съпровождащата го диета, при положение че тя представлява неразделна негова част.

Можете да добиете чувствителност към храните по същия начин, както към фината енергия. Обърнете внимание как усещате всяка конкретна храна. Използвайте същите методи, които прилагате спрямо кристалите, докато автоматизирате процеса на осъзнаването. Забележете как се чувства тялото ви. Каква храна ви се струва, че иска то?

Храните обикновено се усещат като тежки или леки. Те притежават и качествата хладина или огненост. Месото е по-скоро тежко, а плодовете и зеленчуците - леки. Някои подправки придават огненост на храната.

В началото, когато едва започвате да развивате чувствителността си към кристалите и фината енергия, употребявайте леки храни. Препоръчва се добре балансирано вегетарианство. По-късно, щом вибрацията на тялото ви се ускори, навярно ще почувствате нужда от по-солидно заземяване и месото ще се окаже най-подходящо за вас.

Това каква храна поемате не ви прави по-добри или по-лоши. Не можете да избягате от факта, че за да се прехранвате, убивате някаква форма на живот.

Растенията, както и животните, притежават съзнание. Вие сте част от хранителна верига. Добре е обаче да сте благодарни на това, което изяждате, и да го уважавате. В известен смисъл вие възприемате качествата и съзнанието му. Може да изпитате необходимост да се помолите при преминаването на животното или растението във вашето преобразувано съзнание, та да бъде и то също преобразувано по някакъв положителен начин. Постъпете така, както чувствате, че е най-добре.

Накратко, бъдете внимателни по отношение на храната си. Не позволявайте да ви води само лакомията, апетитът или вкусът. Първо оставете интуитивното усещане да ви посочи какво е най-полезно за вас. После се постарайте да го направите вкусно.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...