Назад до Тюркоаз

Тюркоаз

  1. Тюркоаз
  2. Научни данни за Тюркоаза
  3. Мистични свойства на Тюркоаза
  4. Лечебни свойства на Тюркоаза
  5. Магически свойства на Тюркоаза

Научни данни за Тюркоаза

Моос твърдост 6 с triclinic кристална структура.

апатита.

Това обаче не е достатъчно, за да бъде завършен процеса по създаване на тюркоаза. За да се създаде подходящата смес трябва и да остане под вода в продължение на милиони години. В процеса на оформяне на планини и морета, тези депозити от алуминий, мед и фосфор трябва да останат подложени на голям натиск и сухи.

Почти всички находища на тюркоаз се намират в райони с вулканична история, а най-добрите екземпляри се намират близо до повърхността на земята. Камъкът трябва да „изсъхне”, за да поддържа своята твърдост. При дълбоките находища  тюркоаза остава по-мек киселините създадени при проникването на водата в земята.

Едно от изключенията е мината Lone Mountain Mine в Невада, САЩ. Там находището на тюркоаз е на голяма дълбочина, но това се дължи на сеизмична активност, която е разместила пластовете.

Тюркоазът се среща по целия свят. Неговата история като духовен камък датира от над 7500 години. Персийският тюркоаз се смята за един от най-добрите в света. Ценни находища на тюркоаз има още в Китай, Северна и Южна Америка, Саудитска Арабия и Тибет.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

svetla
През 2010 намерих торбичка със сребърни бижута.Сред тях и много красив голям тюркоазен медальон.Тази година ги почистих и започнах да ги нося от около месец и не мога да ви опиша колко различно се чувствам.До сега съм носила само злато но то ме задушаваше .Тези бижута ми връщат страста към живота .
Купихме обички с тюркоаз на дъщеря ми, която е зодия Стрелец, но ги нося аз... Нещо странно ме привлече, уж само щях да ги пробвам, а не ги свалих повече. Предполагам, че така е трябвало да стане. Сега, като чета за този камък...
Анонимен
От сашо ' аз съм зодия риби
Анонимен
Нося тюркоаз висулки от 3 месеца. За сега първо впечатление, косата ми пониква отново. Не карам на кой да ми вярва' но за мен това е истина' името ми е сашо на 46г'
софия тони иванова
този камък е един от най редките камъни в света,а също така и е най красивият камък в света
Виж още отзиви
Коментирай
loading...