PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Работа с кристалите и камъните

Създаване на психичен щит

Доколко е важна възприемчивостта в процеса на проектиране и получаване на мисловни форми и вълни? Можете ли резултатно да проектирате мисъл, ако получаващият не е отворен? И дали е необходимо да се защитавате от свободно носещите се мисловни вълни и форми, които не искате да ви влияят? В състояние ли са те наистина да ви навредят по някакъв начин? И накрая може ли всеки и по всяко време да проектира във вас каквото си поиска? Не е ли това посегателство срещу правото ви на усамотение?

Такива въпроси си задавате обикновено когато се запознаете с природата на мислите и на съзнателното и несъзнателното проектиране. Най-същественото, което трябва да помните, е, че нито мисловните форми, нито мисловните вълни ще ви въздействат, ако в някое от телата ви няма вибрации, които биха могли да се отзоват със симпатия. Това е в сила независимо дали сте отворени или не. Ето защо е важно себеразвитието. Освобождавайки се от всякакви низки стремления и фокусирайки се все повече върху по-възвишени качества, тялото ви автоматично започва да вибрира с по-висока честота. Никоя проекция с неблагороден характер (и съответстващата по-ниска вибрационна честота) не може да проникне в тази по-бърза вибрация. Тя не само няма как да се вмести в ускорената вибрация на тялото ви, но и бива оттласната обратно към онзи, който проектира недостойните мисли. Ето защо най-добрата защита срещу всякакви нежелани мисловни вълни или форми е да развивате добродетелите спокойствие, любов, удовлетвореност и т. н. (Това или се получава естествено в хода на работата с кристалите, или ще трябва да изпълнявате специфични упражнения за себеразвитие.) Тази естествена защита действа независимо дали низката мисловна форма е насочена съзнателно към вас, или се носи свободно наоколо.

Ако не се чувствате достатъчно напреднали или по някакъв начин все още сте уязвими за натрапени мисловни проекции, има и друг начин да се предпазите от тях. Първият и най-очевиден е да избягвате обстановка, която е вероятно да бъде изпълнена с нежелани мисловни форми. Ако например не искате да ви въздействат агресивни мисли, не ходете на филми за насилие и не се отдавайте на занимания, които предполагат такива мисловни форми в непосредственото ви обкръжение или пък подтикват партньорите ви към агресивност. Активно създавайте около себе си високоблагородна среда. Бъдете чувствителни към цветове, звуци, кристали, картини, растения и ги използвайте. Ако се чувствате особено отворени или сте в ситуация, в която ще бъдете такива, можете да издигнете около себе си психичен щит. (Много хора предпочитат да го правят, когато медитират.) Щитът се изгражда във фините полета и отблъсква от вас всяка нежелана мисъл или емоция. И накрая, щом усетите, че ви застрашава проекция на неканена мисъл (или емоция), впрегнете волята си, за да й се противопоставите активно. Колкото по-силна е концентрацията и волята ви, толкова по-стабилно ще й противостоите.

Това ни навежда на още нещо. Дори да проектирате Мисловна вълна или форма с високодобродетелен характер, получаващият я трябва да бъде отворен за нея и да не се съпротивлява на проектирането. Затова, когато работите с мисловни, както и с емоционални проекции, важно е приемащият да бъде подготвен за тях. Ако ги изпращате от разстояние, покажете му кога възнамерявате да започнете и да приключите. Ако е пред вас, заставете го да се отпусне. После му обяснете какво смятате да правите и какво трябва да очаква всеки от вас. Настройте ума му на възприемчива вълна. Естествено, ако работите сами (както при индивидуалната визуализация), създаването на мисли преди всичко ви кара да вибрирате в съзвучие с тях. Възможно е да въздействате някому чрез мисловна проекция, ако той се е замечтал или не експлоатира активно ума си. Обикновено мисловната проекция, която използвате в работата си с кристалите, ще намери в някаква степен хармоничен резонанс у получаващия. Неутралната настройка на ума обаче по-малко благоприятства за успешното проектиране на мисли, отколкото отвореното му и възприемчиво състояние.

Ето една техника, с която можете да си послужите, за да издигнете щит срещу нежелани мисловни и емоционални проекции. Този щит съществува действително във фините полета около вас и ще предпазва както нематериалните, така и физическото ви тяло.

Създаване на невидим психичен щит

  1. Седнете или застанете с изправен гръбнак. Вземете по един кварцов кристал в двете си ръце. Ако искате, поставете кристал и на точката на третото око. Това ще ви позволи да визуализирате по-успешно щита. Затворете очи и се фокусирайте върху третото око.
  2. Представете си как ярка златна светлина обгръща тялото ви и се разпростира на трийсетина сантиметра около него във всички посоки. В никакъв случай не забравяйте, че тя трябва да се разстеле и под стъпалата, и над главата ви. Този ореол от златна светлина, който ви заобикаля, трябва да бъде приблизително яйцевиден, като вие се намирате в центъра му.
  3. Визуализира всяко нежелано въздействие се отблъсква от това светещо златно яйце, лумвайки със силен пламък.
  4. Представете си как вие самите оставате в центъра му, спокойни и недостижими. Ако помръднете, светлинният щит все така ще ви обгръща, дори и да не държите повече кристалите.
  5. Ако искате, носете един или всичките си кристали със себе си, за да ви напомнят за съществуването и силата на щита и да го укрепват.
  6. Когато почувствате, че вече нямате нужда от щита, накарайте кълбото от светлина наоколо ви да изчезне по същия начин, по който го създадохте.
  7. Прочистете себе си и кристалите.
Рейтинг:
5.0/5 на базата на 5 оценки

Отзиви

Анонимен
Човек не трябва да забравя, че всички внушения, които праща активират обратни по посока и еднакви по сила вълни- и тези неща със сугерирането чрез изпращане на мисли са всъщност чиста магия. Ако имате желание, което някои не иска да изпълни и решите да го постигате по този начин - много ще си увредите. Освен това вибрациите на сърцето са 5000 пъти по-силни от тези на мозъка. Ако вибрирате ЕГО- защото да принудите някои да направи пряко волята си нещо си е Егоизъм, може и да си мислите 3 дена без да спирате и да изпращате каквото си искате- вселената, стремеики се към равновесие ще ви върне само и единствено урок- че никои няма право да манипулира другите. А за защитите е задължително да се правят- и енергията се връща обратно- много хора не с хващат, че което изпращат това и получават. А и не е съвсем безопасно да се прави, че подобното привлича подобно и мислите на омраза например ще привлекат такива от пространството и може да ви се върне тъпкано, ако човекът към когото сте отправили тези мисли е защитен. Както е казано и в Библията- не прави на другите това, което не искаш да ти правят и на теб
Анонимен
Супер статия. Ще правя психологическия щит. Другите неща, написани в статията са верни.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...