Сапфир

Сапфир

Сапфирът е вторият най-твърд кристал, който Земята ни дава. По-твърд от него е само диаманта. Много от големите находища на сапфир са останки от метаморфни или вулканични скали, които се намират в гранити или мрамор. Най-големите находища на тези скъпоценни камъни се намират в Бирма, Тайланд, Австралия, Северна Америка, Бразилия, Кашмир и Африка.

Поради своята красота сапфира е популярен талисман на много кралски личности. Средновековните историци пишат, че царете са носели тези кристали, за да се предпазят от физически наранявания и предпазване от ревност. Сапфири са се носели по време на подписване на мирни договори, тъй като се е вярвало, че ще осигури истинско помирение и ще предотврати по нататъшно кръвопролитие. Вярвало се е,че отровна змия поставена в съд със сапфири ще умре, тъй като се е смятало, че той предпазва от змийската отрова.

Зодии

Асоциации: Луната

Традиционен рожден камък за месец септември.

Синият сапфир с свързан със зодия Риби, светлосиния с Телец, жълтия с Близнаци, а звездният сапфир с Везни.

Чакра класификация

Сапфирът работи най-добре с чакрата на третото око, като разширява вашата психическа информираност. Синият, лилавият и белият сапфир активират коронната чакра и подпомага енергията Кундалини да се движи свободно през всичките чакри.

Бял сапфир – активира коронната чакра. Помага ви да освободите вашият скрит потенциал и е отличен персонален камък.

Син сапфир – добър е за медитация и отключва чакрата на третото око. Помага да получите съобщения от духовните светове. Отваря и гърлената чакра, за да можете да споделите информацията с другите.

Лотусен сапфир – отваря чакрата на слънчевия сплит и има силни лечебни свойства.

Жълт сапфир – добър лечител който помага най-вече да преодолеете психическите травми, които сте имали през детството си.

Зелен сапфир – тези кристали имат силна възстановителна енергия и активират и балансират сърдечната чакра.

Лилав сапфир – повдига духовното осъзнаване и стимулира енергията Кундалини, чрез медитация.

2. Научни данни за Сапфира

Моос твърдост 9 с trigonal кристална структура. Всички скъпоценни камъни корунд, които не са червени на цвят се наричат сапфири. Най-често те се свързват със синия цвят. Корунда е кристал с алуминие...

3. Мистични свойства на Сапфира

В историята сапфира е бил използван, като защита от уроки. В Европа е бил използван, за да предпазва от зли магии и да ги връща обратно на този, който ги е изпратил. Магьосниците са използвали тези ск...

4. Лечебни свойства на Сапфира

Сапфирът е най-ефективният лечебен камък за нервната система. Той регулира функцията на щитовидната жлеза и поради това е доста полезен, като средство за защита при липса на апетит, породен от нервни ...

5. Магически свойства на Сапфира

Енергия: Възприемчива Елемент: Вода Божества: Аполон Сили: Психически сили, любов, медитация, мир, отбранителна магия, власт, пари. Гърците асоциират сапфира с божеството Аполон. Камъкът се е носил о...

5.0, 2 гласа
прегледи 57426

Препоръчани продукти

loading...

Коментари за Сапфир

 1. 1.

  tyk pi6e mnogo interesni ne6a za sapfirite

 2. 2.

  Iskam da spodelq, che ot nqkolko dena imam sapfir i tova koeto pishe tuk po otnoshenie na mistichnite i magicheskite mu svoistva e vqrno ! Mnogo moshten kamak.

 3. 3.

  Радвам се, че открих този сайт. Има мн интересна и полезна информация. Камъните и лечението с тях са ми много интересни. Поздравления на авторите на сайта.

 4. 4.

  da vi pitam ot kade ste si kupili sapfira

 5. 5.

  Тук пише и големи глупости!Синият цвят идвал от наличието на чугун.Чугуна е желязовъглеродна сплав със съдържание на въглерод над 2%.Може да съдържа желязо,но не и чугун!!!

 6. 6.

  da ot kade si kupihte kamaka za6toto na pazara ima samo menteta

 7. 7.

  Това е истинско бижу с истински сапфири. http://auction.bg/item.php?id=1050298

 8. 8.

  :)

 9. 9.

  от скоро имам бижу със сапфир, още не мога да преценя за силата на камъка но искрено се надявам да е така.Истинските камъни струват истински пари,ако мислите, че ще купите сапфир за 50 лв.трябва да сте сигурни,че е стъкло в син цвят.

 10. 10.

  Години наред носех пръстен със сапфир и диаманти- сертифицирани, купен от Шри Ланка. Последните години отказах да го нося, защото четох че в някои държави се давал на монахините за да ги опази целомъдрени, на мен явно ми беше въздействал по този начин защото в продължение на няколко години нямах никакво желание за секс. Въпреки това като се замисля финансовото ми състояние рязко намаля, от както заключих в сейф пръстенчето..

 11. 11.

  Има грешка в описанието: Лотусният сапфир Padparadscha е оранжев, отваря сакралната чакра и помага при безплодие, жълтия Pukhraj- чакрата на слънчевия сплит и привлича богатство.

 12. 12.

  Напишете нещо за розовия сапфир.

Подобни статии

Рейнбоу яспис

Рейнбоу яспис

Рейнбоу ясписът – успокоява емоционалния стрес и ви помага да се чувствате спокойни и сигурни....

Пейзажен яспис

Пейзажен яспис

Пейзаженият яспис отдавна се използва за създаването на хармония, баланс и внасянето на положителна ...

Жълт яспис

Жълт яспис

Жълтият яспис помага за коригирането на несправедливи обстоятелства. Зареден е с енергия, която ще в...

Пикасо яспис

Пикасо яспис

Пикасо ясписът има силни метафизични качества с послания да се радваме на живота. Този камък може на...