PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Работа с кристалите и камъните

Развиване на чувствителност към вибрациите

В процеса на работата с кристали може интуитивно да доловите вибрационните полета, които ги заобикалят, вибрационните структури, променящи се при употребата им, както и вибрационните полета, свързани с всяко нещо, което искате да вложите в кристала. Конкретно при лекуването обаче е полезно да сте способни физически да почувствате вибрациите, с които боравите. За да развиете чувствителността на ръцете си, за да можете да усетите тази енергия, опитайте следното упражнение:

Упражнение за дишане и изостряне на чувствителността

Трийте интензивно дланите си една в друга в продължение на половин до една минута, да се загреят силно. Направете ги по-чувствителни, като ги разтворите и слабо ги подухате, така че да почувствате изтръпване. После хванете кристала с една ръка и леко докоснете с връхчето му центъра на дланта на другата. Повдигнете кристала и го движете в кръг, докато усетите енергията като изтръпване или хлад. Проверете колко можете да го отдалечавате и все още да чувствате вибрацията в дланта си. След това опитайте да прокарате кристала край тялото си на около петнайсет сантиметра разстояние от него, като при това ще изпитате изключителната сила на излъчваната енергия.

Както виждате, за да почувствате породената от кристала вибрация, трябва да сте в доста спокойно състояние. Всъщност способността за усещане на енергията е въпрос не само на чувствителност на ръцете, но и на сила на съсредоточаване на ума. За да постигнете нужната концентрация, и умът, и тялото ви трябва да са статични. Оставете ума си да придобие неподвижността на тиха вода, без никакви пробягващи мисли да набраздяват повърхността й. Ако мислите ви се реят, изхвърлете ги от вниманието си и го насочете към кристала и към ръката си. Някои хора могат веднага да почувстват енергията. Други имат нужда от повече време. Ако не успеете първия път, опитайте отново, по няколко пъти на ден. В един момент ще усетите вибрацията.

Следващото упражнение ще развие не само чувствителността ви спрямо вибрацията на кристала, но и ще придаде допълнителна чувствителност на ръцете ви, за да усещате финото вибрационно поле на физически предмети - включително на собственото си тяло и на други тела.

Долавяне на фини вибрации

Първо изострете чувствителността на ръцете си, използвайки предишното упражнение. След това прокарайте ръката, в която държите кристала, над избрания от вас физически предмет. Ръката трябва да минава на петнайсетина сантиметра от него, Кристалът ще усилва чувствителността на ръката ви. Когато почувствате вибрацията енергийното поле около предмета, опитайте бавно да отдръпвате ръката си все по-далеч, докато престанете да усещате вибрационното поле. Умът ви трябва да бъде спокоен, а вниманието - напълно концентрирано . На какво разстояние от предмета може да се простира енергийното поле? Трептенията и жизнената енергия на един предмет се измерват именно с това разстояние.

Ще се уверите, че в хода на работата върху чувствителността на ръцете и върху умствената концентрация като че ли все повече ще прибягвате до способностите на своята интуиция. Понеже се опирате по-малко на интелекта си, започвате да се осланяте на други видове познание, които сякаш естествено се откриват пред вас. Долавяйки физически по-неуловими енергии, развивате изтънчена чувствителност. Имате чувството, че знаете нещо, без да проумявате как сте го узнали. Това усещане сякаш не се основава на интелектуални доводи, но по-късно то може да бъде потвърдено от интелекта. Научете се да разчитате на този нюх. Това не означава да пренебрегвате информацията, която получавате от физическата вселена. Всъщност вие използвате физическата вселена, за да проверите правилността на онова, което интуитивно сте почувствали. Тя от своя страна придава нова сила и точност на интуитивния ви усет. За да се прояви тази тънка чувствителност, е важно първо да я забележите, а после да й се доверите. Вярвайте на това, което чувствате, и не се страхувайте да действате така, както то ви диктува. Бъдете смели. Ще установите, че сте в състояние да използвате този интуитивен, тънък усет, както и физически да почувствате фините вибрации в работата си с кристалите. И тя ще стане още по-ефективна.

След като известно време сте тренирали способността си да усещате вибрационните полета на предмети с помощта на своя кристал, пробвайте без него. Направете упражнението за дишане и изостряне на чувствителността и после прокарайте ръката си по вибрационното поле на някой предмет, без да използвате кристала. Успявате ли да го почувствате? Ако не, опитайте отново, след като повторите упражнението. И така опитвайте по няколко пъти всеки ден, докато сполучите. В крайна сметка това непременно ще стане.

Както при всяко друго занимание, и тук напредъкът идва като резултат на постоянни упражнения. При прекъсване се губи част от умението, макар че обикновено новооткритата чувствителност на ръцете не изчезва напълно. Ако изгубите способността да чувствате физически вибрацията поради това, че не тренирате, възстановяването й ще отнеме по-малко време, отколкото нейното „пробуждане". Просто започнете отново да се упражнявате.

След като разгърнете тази способност в едната си ръка, ще поискате да сторите същото и с другата, защото в работата си с кристалите използвате и двете си ръце. Можете да направите чувствителна първо едната ръка, а после другата, или и двете едновременно.

Следващото упражнение не само развива чувствителността на ръцете, но и стимулира секрецията на щитовидната и паращитовидната жлеза, които изпращат енергия към горните центрове на главата. Това импулсира отварянето на хипофизата, която увеличава интуитивните способности. Енергизира се сърдечният център, умът се прояснява и дава възможност за по-интензивна концентрация. Докато изпълнявате това упражнение, много е важно точно да спазвате положението на тялото, защото така се упражнява натиск в определени места (както сами ще усетите), като по този начин се стимулират реакции, предизвикващи промени в мисловните модели. Звуците, които издавате, също активират определени центрове, а на тях се дължат ефектите, които ще забележите. Упражнението трябва да се изпълнява в продължение на шест минути. Ако отначало не можете да издържите толкова дълго, започнете с една минута. После го правете по три минути. Продължете, докато достигнете шест минути. Упражнението не е лесно. Изисква известно усилие от ваша страна. Нека волята не ви позволява да се откажете. Както сами ще се убедите, усилието си струва. За да почувствате пълноценно ползата от упражнението, трябва да го изпълнявате в продължение на трийсет дни.

Развиване на интуицията и на чувствителността на ръцете

Установете се някъде, където няма да ви безпокоят. Седнете с изправен гръбнак, гледайки напред, брадичката е в хоризонтално положение. Ако седите на стол, краката ви трябва да стъпват с цяло стъпало на земята и да не са кръстосани. Разтворете ръцете хоризонтално встрани. Дланите са обърнати нагоре. Сега се съсредоточете върху центъра на темето си и едновременно с това чувствайте енергията в дланите. (Отначало може да не успявате да почувствате ; и главата, и ръцете си. Помнейки това, докато изпълнявате упражнението, постепенно ще започнете да ги усещате.) Ако мислите ви се зареят, внимателно ги върнете обратно към упражнението. След известно време те с по-голяма лекота ще остават фокусирани върху него. Ако искате, можете да си представите енергийни линии от дланите към центъра на върха на главата и между двете длани. Така се образува триъгълник. Започнете, като гледате напред. После завъртете глава наляво четири пъти, произнасяйки звукосъчетанието "УА-ХО" при всяко завъртане.(Изговаряйте го високо.) След всяко движение главата се връща в изходно положение. После я завъртете надясно четири пъти, произнасяйки звукосъчетанието „ГУРУ". Отново всеки път обръщайте глава напред. Изпълнявайте отмерено в продължение на шест минути. (Звукосъчетанието изричайте ритмично и непрекъснат) Еднократното изпълнение трае около седем секунди. След изтичането на шестте минути вдишайте и издишайте дълбоко и отпуснете ръце. Поседете неподвижно няколко минути, за да се превърнат промените в част от вас.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Следващия
Супер вълнуваща статия! Поздравления! :)
Виж още отзиви
Коментирай
loading...