PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Работа с кристалите и камъните

Работа с астралното тяло

  1. Работа с астралното тяло
  2. Техника за развиване на астралното съзнание
  3. Правила в астралното поле

Астралното тяло се съдържа в етерното и се простира извън него. Колкото е по развито, толкова по далеч отвъд физическото се простира то. Вибрационата му честота е по-висока по отношение на физическото и етерното, но е по-ниска спрямо менталното и каузалното. Астралното тяло е царството на усещанията и емоциите. Винаги когато изразявате някаква емоция, вие използвате тъкмо астралното тяло, независимо дали го съзнавате или не. Всяко чувство незабавно му влияе и се отразява в него. Всяка мисъл, която ви засяга лично, също отеква в астралното тяло. То откликва, било то съзнателно или несъзнателно, не само на това, което получава от физическото тяло, но и на онова, което идва от менталното.

За разлика от етерното тяло астралното може да бъде обитавано и съзнателно използвано съвсем отделно от физическото. Това автоматично се случва насън. Но способността да използвате астралното си тяло отделно от физическото по време на съня зависи от способността ви да запазвате съзнание в него. За да сте в съзнание в астралното си тяло, трябва да успеете да изградите мост или връзка между него и физическото тяло. Този невидим мост ви позволява да действате в астралното си тяло и да оставате в съзнание, връщайки се във физическото. По този начин ще си спомняте всичко преживяно и цялата получена информация и бидейки отново във физическото тяло, ще можете да ги предадете на други и да ги оползотворите. Когато бъде изграден невидимият мост и вие успеете да запазите съзнание в астралното си тяло, вече няма да има разлика между будното състояние и съня, между живота и смъртта. Ще има само непрекъснат поток на съзнанието, в който винаги ще бъдете жив.

Астралното поле, от което астралното тяло е част, представлява една цяла вселена, заемаща същото пространство, както и физическата. Тъй като вибрира с много по-висока честота от нея, обикновените физически сетива не могат да я доловят. При все че предметите и събитията в това поле се създават и оформят от въображението и мислите на онези, които се намират в него, то има свое независимо от ума съществуване. Подчинява се на собствени астрални закони точно така, както физическото поле действа по свои. Населена е със светлини, звуци и цветове, които нямат аналози във физическото поле. Възприятията в нея се различават от физическите и може доста да ви объркат, докато се научите да използвате астралните си сетива. Ще почувствате това поле, като повишите честотата на своите телесни вибрации и развивате интуитивното си вътрешно осъзнаване. Но за да се озовете действително в него, трябва да разгърнете съзнанието на астралното си тяло и да го освободите от физическото тяло. Със своето астрално тяло можете да се придвижите до астралното поле.

Чрез работата с кристали ще развиете чувствителност за емоциите и по този начин - и за самото астрално поле. За да можете след това да работите с него, достатъчно е просто да използвате астралната си чувствителност вместо астралното тяло. Ще го постигнете, като добавите емоционален компонент в работата си. Изберете подходящи емоции, които пряко стимулират емоционалното/астрално тяло. Това косвено ще повлияе на физическото. Както вече обяснихме, промените в астралното тяло водят до промени във физическото поради динамичните им взаимоотношения на вибрационно ниво. Емоцията може да се оползотвори най-лесно, при работа с мисловна проекция. Проектирайки образ или мисъл, проектирайте и емоционалното състояние, което най-точно им подхожда. Така например, когато лекувате, обърнете внимание на емоционалното състояние, което изглежда най-близко до болестта. После впрегнете волята си, за да го промените. Ако успеете, може напълно да излекувате болестта или най-малкото да подпомогнете изцелението й.

Многобройни са техниките, които бихте могли да използвате. При всяка от тях обаче ще трябва да се допитвате до гласа на интуицията си или до, скритите си знания, за да почувствате каква е емоцията. После я усетете в собственото си тяло и я заменете с нещо по-благотворно. След това проектирайте преобразената емоция обратно в другия човек. По същество всичко това е промяна във вибрациите.

Макар че работата с емоциите по принцип е доста плодотворна, вие можете да постигнете още повече, работейки направо в астралното поле с астралното си тяло. Освен това бихте могли да въздействате директно върху астралното тяло на индивида, използвайки собственото си астрално тяло. Можете да се упражнявате за съзнателна работа в астралното поле чрез техниките за взиране в кристали и метода на сънищата.

Предлагам ви техника за взиране в кристали, която ще ви позволи да прехвърляте съзнанието си от физическото в астралното поле. Това се нарича „напускане на тялото". Упражнението ще ви отведе в астралното тяло. Ще преминете през всички етапи на усвояването на умението да го използвате. Накрая ще се срещнете с водач, който ще ви преведе и ще ви запознае със самото астрално поле. Всяка стъпка от този процес ще ви обогати с опит и информация как да се справяте в това царство, така че да можете да извършвате астралната работа, към която ви поведат.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

М
Вярно е.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...