PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Работа с кристалите и камъните

Пречистване и програмине на кристал

Кварцовите кристали запазват вибрации, произхождащи от най-разнообразни източници като звук, светлина, допир, емоция, мисъл или от физическата среда, която ги заобикаля. Тези вибрации могат от своя страна да въздействат върху онези, които влизат в досег с кристала. Така че, когато за пръв път вземете кристала си, преди да започнете работа с него, преди да го използвате за лекуване и незабавно след това, както и ако в него е попаднало някакво нежелано влияние, а и всеки път, щом той ви се стори без блясък и жизненост, трябва да премахнете внедрената и запазена в кристала енергия. Отстраняването на събраните вибрации се нарича прочистване на кристала.

Има много ефикасни методи в това отношение. Предлагаме ви няколко, изпробвайте ги и използвайте онзи, който ви върши най-добра работа.

Чрез окадяване

Това е традиционен за американците метод, който можете да приложите, за да прочистите себе си, околните, стаята, в която се намирате, както и своите кристали и други камъни.

Най-напред поставете в топлоустойчив съд малко градински чай, кедър или сладка трева. Ако желаете, използвайте раковина или пък кадилница. Запалете ги и раздухвайте или вейте с ветрило, докато огънят се поразгори и започне силно да пуши. После прокарайте кристалите си през пушека, отвявайте или насочвайте пушека върху тях с решимост да ги прочистите. Продължете докато ви се стори, че кристалът се е избистрил. Когато избирате градински чай или кедър за изгаряне, потърсете диви кедрови дървета или чаени храсти и откъснете младите издънки.

Изсушете ги, преди да се опитате да ги горите. Могат да се използват и отделни листа, но те горят по-трудно. Разбира се, трябва да внимавате да не късате клонки, които горят с буен пламък и биха създали неприятности. Стрит градински чай от магазина може да се запали само заедно с бучка въглища и с него се работи трудно. Използвайте листата на кедъра, а не късчета от дървесината.

Ако не намерите градински чай, кедър или сладка трева, и сандаловото дърво е подходящо, както и всяко друго благовоние, което ви допада. Ако прочиствате себе си или някой друг, навявайте или насочвайте пушека по цялото тяло, от главата до петите. Ако искате да прочистите стаята, разпръснете пушека из нея с ветрило.

Чрез дишане

Този метод е най-добър за единични кристали, не за друзи. Ако прочиствате няколко кристала наведнъж, това отнема и повече време от окадяването. Най- напред хванете кристала в лявата си ръка, с върха нагоре. Дръжте го като палецът ви е отдолу, а показалецът - на връхчето на кристала, на петнайсетина сантиметра от центъра на гръдния ви кош. После поставете десния палец на някоя от стените му, а показалеца - на срещуположната. Концентрирайте се върху кристала, стремейки се да го прочистите. Вдишайте през носа и издишайте силно през устата към кристала. Сякаш дъхът ви носи вашата решимост. След това поставете десния палец на съседната стена, а показалеца съответно на противоположната. Вдишайте и издишайте силно върху кристала с воля да го прочистите. Преместете отново палеца и показалеца върху оставащите две стени. Пак вдишайте и издишайте върху кристала. Той вече е прочистен.

Чрез сол и солена вода

Поставете кристалите си в морска сол от един до седем дни. Заровете ги частично или напълно в солта. Извадете ги, когато изглеждат или ги усещате интуитивно по-бистри. Сменяйте солта поне веднъж месечно. Можете да сложите камъните и в стъклен съд с вода и морска сол. Дръжте съда на слънце от един до седем дни. Пропорцията е около три супени лъжици сол на чаша вода. Сипете достатъчно вода, за да покрие напълно камъните. И двата метода се основават на това, че дребните кристалчета сол изтеглят събраното в големия кристал. Когато приключите с прочистването, изхвърлете солената вода. (Не я изпивайте и не поливайте с нея любимото си растение.)

Други начини

За да прочистите кристалите си, можете да използвате и устройство за размагнитване. Прокарайте го нагоре-надолу по протежението на камъните. Възможно е да прибегнете и до визуализация. Този метод обаче не е толкова надежден, колкото изброените по-горе. Ако концентрацията или решимостта ви загубят от силата си или се разфокусират, кристалите няма да се прочистят напълно. Ако все пак решите да опитате, прочистването се осъществява, като визуализирате златна светлина от слънчеви лъчи, която пронизва кристала от върха до долния му край. Тя отвежда всяко мрачно, отрицателно натоварено влияние през долния край на кристала в земята, където то се видоизменя. Кристалът ви остава блестящ и чист.

Програмиране

След като кристалът ви е вече прочистен, можете да започнете работа с него. Ще опишем процесите и точните методи, посредством които да впрегнете своята воля, ум и емоции, за да въздействате на вибрациите на кристала и да предизвиквате желаните промени отначало в нематериални, а после във физически тела. Вибрационните промени, които сте провокирали в кристала, могат да се използват незабавно за пораждане на други промени, а могат и да се запазят в него за по-нататъшна употреба. А определени вибрации е възможно да се натрупват в кристала, за да предизвикват промени в продължение на дълъг период от време, докато кристалът се прочисти. Процесът на съзнателно създаване на вибрация или на набор от вибрации и съхраняването им с цел по-късно и/или продължително въздействие се нарича програмиране на кристала. Кристалите се програмират с мисъл, емоция, звук цвят, допир или друг „дразнител", с който по принцип можете да промените вибрациите им.

  1. Прочистете кристала, който ще програмирате.
  2. Хванете го с две ръце и се взирайте в него. (Ако не можете да вдигнете кристала, просто сложете двете си ръце върху него.)
  3. Центрирайте се и изчистете съзнанието си. Съсредоточете се върху това, което възнамерявате да програмирате в кристала.
  4. Оставайки все така концентрирани, вдишайте и издишайте силно през устата. Сякаш вдъхвате желанието си в кристала.
  5. Продължете, докато се почувствате удовлетворени, че кристалът е изпълнен докрай с набелязаното от вас.
  6. Тази вибрация ще се съхрани в кристала до момента, в който решите да я изчистите оттам. Според някои методики програмата се "фиксира" по-сигурно в кристала, когато горните действия се извършват пред пламък. В този случай, след като приключите с програмирането, прокарвате кристала през пламъка отдясно наляво, за да запечатате в него желаната програма.
  7. Когато завършите програмирането, прочистете си и средата наоколо. Ако искате да заличите програмираното от кристала, просто го  прочистете (Това важи дори и програмата да е "фиксирана".)

Гореописаният метод служи за програмиране на кристала с цел незабавна или по-късна употреба.

Рейтинг:
4.2/5 на базата на 6 оценки

Отзиви

Честно да ви кажа, аз всеки път си пречиствам кристалите. Може да се поставят върху друза прозрачен кварц или друза аметист за една нощ или да се държат в торбичка с карнеол. Тази разновидност на халцедона също способността да пречиства другите кристали. На мен не ми отнема никакво време, защото ги държа с карнеол.
Nefar
Има доста правописни грешки. Може да ползвате поне някой spellchecker !
Radoslav
Здравей, след като по интуиция и визуално прочистения кристал изглежда бистър, изкрящ и чист може да се носи вече. При неприятни събития или контакт с неприятни хора е добре да се направи повторно прочистване. АЗ лично всяка вечер измивам дълго под студена течаща вода кристалчето си и всяка седмица за 1 ден го слагам в сол и вода. Поздрави
dagner
Здравейте , искам да попитам след като почистя кристал и съм го програмирала , след колко време е нужно почистване отново,и ако се почиства всеки месец губи ли програмирането си
Виж още отзиви
Коментирай
loading...