PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Питерсит

Питерсит

  1. Питерсит
  2. Научни данни за Питерсита
  3. Мистични свойства на Питерсита
  4. Лечебни свойства на Питерсита

Научни данни за Питерсита

Моос твърдост 5 с trigonal кристална структура.

В момента има само два известни източника на Питерсит и те се намират в Китай и Африка. Тези две форми на Питерсита са сходни, но имат и известни различия. Влакнестите минерали на китайския Питерсит е богат на магнезий, а африканския е предимно крокидолит.

Китайския Питерсит е открит през 1993 г. , но се появява на пазара чак през 1997 г. Китайския минерал има различни окраски от минерала открит от г-н Питърс в Намибия, но и двата са много красиви и са познати под общото наименование Питерсит.

Камъкът открит в Китай се е образувал от минерал много подобен на крокидолит и се нарича torendrikite. Китайският Питерсит има забележителната комбинация от златисти, червени и сини цветове.

Влакнестата структура на кварц. Камъни и кристали, които минават през този процес се наричат брекча, а крайният продукт е страхотно разнообразие от цветове и нюанси.

Влакната в Питерсита са подредени хаотично и образуват окраска, като напръскано с различни цветове с четка боя. Цветовете включват различни сини, златисти или червени окраски, които могат да се срещат поотделно или заедно. Синьото е най-редкия цвят, а след това е червеното. Синьото варира в най-различни нюанси от светло към тъмно синьо. Златистите камъни също имат много наситени цветове и обикновено са примесени с червеникав отенък.

Рейтинг:

Отзиви

Анонимен
Балина-0877 06 11 09 Къде онлай може да се закупи бижу от питерсит?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...