Назад до Отваряне на чакрите с кристали

Отваряне на чакрите с кристали

  1. Отваряне на чакрите с кристали
  2. Отваряне на чакрата на слънчевия сплит с кристал
  3. Отваряне на сърдечната чакра с кристал
  4. Отваряне на гърлената чакра с кристал
  5. Отваряне на третото око с кристали
  6. Отваряне на коронната чакра с кристал

Отваряне на чакрата на слънчевия сплит с кристал

Седнете с изправен гръб - или по турски на пода, или на стол, стъпалата ви да легнат целите на пода. отпуснете ръце върху бедрата близо до коленете, като палците допират показалците, Очите можете да фокусирате по два начина: да ги затворите й да се фокусирате върху третото око или да ги затворите на 9/10 и да се взирате във върха на носа си. След като се центрирате, изговаряйте словосъчетанието ХА- РА постоянна и високо в продължение на поне  три минути. (По-късно можете да удължите времето на седем, единайсет или трийсет и една минути.) Изговаря се с леко разтворени устни.

Устните ви не трябва въобще да помръдват при изговарянето на звуците. Използвайте само езика си. Той естествено опира в небцето, когато произнасяте звука „Р". (Звукосъчетанието ХА- РА ще се поизмени      и ще се доближи до нещо като ХА РУХ, "Р"-то е леко вибриращо като в испанския.) Докато изговаряте „ХА", свийте  слънчевия сплит назад към гръбначния стълб, сякаш изтласквате звука навън. Отпуснете при РА.

Всичко това се прави ритмично и без прекъсване. Нека гласът ви се повишава и понижава, оставете звука да ви понесе. Накрая вдишайте, задръжте леко и издишайте. Починете си няколко минути. Ако искате, можете да подсилите ефекта на упражнението, носейки жълт цинтрин или безцветен кварц върху слънчевия сплит (на верижка, шнур или на катарамата на колан). Или пък дръжте еднакви по сила и големина кристали във всяка ръка, като палецът и показалецът остават допрени.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...