PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Работа с кристалите и камъните

Невероятната сила на Кварцовия кристал

Кварцовият кристал е един от най-силните скъпоценни камъни на планетата и е идеален за изцеление, чакра клиринг, повишаване на психическите способности, медитация, астрални пътувания, както и за подобряване на съня и отваряне на третото око.

Двойно изостреният кристал се смята за много по-силен защото има способността да предава енергия от двата края.
Кварцовите кристали могат да се намерят почти навсякъде, но 3 области се открояват с добив на кристали имащи отлично качество. Това са Мадагаскар, Бразилия и Ида(Арканзас).
По някои кристали ясно могат да се забележат различни ивици, мехурчета, разклонения и прочее. Много духовни учители смятат, че тези включвания повишават метафизичните свойства на кристалите, така че не ги приемайте като некачествени или не действащи.
От метафизична гледна точка кварцовият кристал представлява петте елемента на земята: етер, въздух,земя,огън и вода.
Всеки един кварцов кристал има своята уникалност. Този вид кристали често са използвани и в ювелирната индустрия. Изберете този кристал, който първи улови вашето внимание.
Без значение дали ще изберете бижу или необработен кристал, много важно е да го пречистите веднага щом се сдобиете с него.
Най-лесният начин за очистване е като поставите кристала под струя студена течаща вода, ако камъкът е с връх (монокристал) той трябва да сочи надолу.
Кристалът може да се пречисти и като го оставите за известно време зарит в земята, да го поставите под дъжда или на пряка слънчева светлина.
За да заредите кварцовия кристал с вашата собствена енергия го стиснете с лявата ръка в продължение на няколко минути, отпуснете се и тихо поискайте да се свържете с енергията. Можете да поискате помощ от вашия кристал за постигане на хармония между вас, ангелите пазители и духовните водачи. Не забравяйте да благодарите на майката Земя.

Активиране на чакрите

Можете да използвате кварцовия кристал за активиране и съгласуване на всички 7 чакри. Често този кристал се свързва с коронната чакра, въпреки че повлиява добре и всички останали. Помага за премахване на дисбаланса между чакрите.

Засилване на психическите способности

Никак не е случайно, че още от древни времена гадателите са използвали кристална топка, за да направят своите предсказания. Кварцовият кристал помага за по-доброто общуване с духове, които живеят в различните измерения на съзнанието. Смята се, че при добра хармония между човека и кристала, се подсилва психичната енергия на човек. Затова е много важно кварцовия кристал да се използва само от едно лице. Всяко чуждо докосване, променя енергията на кристала.

Зареждане чрез вода

Зареждането с енергия може да стане чрез поставяне на минерала в стъклена чаша или кана с вода за една нощ, не трябва да се оставя в метални съдове. Премахнете камъка и можете да консумирате водата. Това е друг популярен начин за зареждане на тялото с енергия.

Мощна защита от психически атаки

Носете кварцовия кристал с вас, за да се предпазите от негативна енергия, психически и емоционални вампири. Докато носите кристала вие ще запазите собственото си енергийно поле.

Медитация

Чрез провеждане на медитация с кристала в ръка, можете да се свържете с вашите ангели пазители и духовни водачи. Позволява фокусиране на намеренията и енергиите през третото око.

Астрално пътуване и добър сън

Поставете кристала под възглавницата, за да се придвижите много по-лесно и леко към вашето астрално пътуване. Подобрява съня и насърчава мечтите.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 8 оценки

Отзиви

Анонимен
Клиринг.....
Виж още отзиви
Коментирай
loading...