PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Лечение с кристали и камъни

Лекуване на човек с кристали

При всеки лечебен сеанс първото, което трябва да направите, е да прочистите стаята, себе си и своите инструменти. После се заземете и балансирайте енергията си. В това състояние на заземеност, центрираност и равновесие ще можете интуитивно да усещате вибрациите, с които работите. Изострете чувствителността на ръцете си, за да усещате физически вибрациите на кристала и аурата или електромагнитното поле, заобикалящо тялото на пациента. Сега вече сте готови да лекувате.

Преди да пристъпите към същинската част на сеанса, първо проверете с помощта на интуицията си дали човекът е центриран. Ако се окаже, че не е, центрирайте го с помощта на споменатата техника. По същия начин вижте дали енергията му е заземена и уравновесена и му помогнете да коригира всички несъответствия.

Преди да започнете лечението, накарайте пациента да легне. Можете да оградите тялото му с аметисти или да поставите розов кварц върху сърдечния център. Моноаксиален кристал под стъпалата, насочен навън, ще отвежда ненужната енергия от тялото му. Друг камък, отново насочен навън, разположен над коронния център, ще възпрепятства навлизането на нежелани вибрации. Сторете така, както ви диктува вътрешният глас.

Следващата стъпка е да отворите чакрите, както и енергийните меридиани по ръцете и краката. (Често този процес сам по себе си е достатъчен, за да балансирате и излекувате пациента.)

А сега го погледнете. Какво усещате? Дали е отворен, спокоен и центриран? Отпуснат ли изглежда? Накарайте го да се отпусне. Напомнете му да диша дълбоко и бавно.

Долавяне на смущения

Ако състоянието му ви удовлетворява, преминете по-нататък: вземете кристал в лявата ръка, за да се заредите с енергия. Хванете в дясната си ръка друг моноаксиален или биаксиален кристал. Започнете да прокарвате дясната ръка заедно с кристала през невидимото енергийно поле на човека, с когото работите, на петнайсетина сантиметра от тялото му. Кристалът в лявата ръка ви енергизира и спокойни и центрирани вие преминавате през полето или аурата на пациента от главата до петите. Плъзгайте ръка със скорост, която ви позволява най-добре да почувствате фината енергия. Отбелязвайте всички нарушения в енергийното му поле.

Ако той страда от конкретно заболяване, засягащо определена област, не приемайте автоматично, че тя е единственото място, където ще се натъкнете на смущения в енергийното поле. Това може да се окаже само вторична проява на съвсем различна първопричина. Обърнете внимание на оплакването или болестта, но проверете цялото тяло, за да откриете всякакви съпътстващи симптоми.

Ето някои несъответствия, които е възможно да забележите: например внезапно попадате на нещо „нетипично" - гореща или студена точка. Може също да почувствате пробив или спад в полето в области, където то изглежда наситено или плътно. Отбележете ги. Не забравяйте да изследвате цялото поле, отляво надясно, нагоре и надолу. Не е изключено да ви се прииска да доближите ръката си до повърхността на тялото или да я отдалечите. След като приключите с лицевата страна, изследвайте по същия начин аурата отстрани и откъм гърба.

Отново повтарям, ако пациентът се оплаква от нещо конкретно, имайте го предвид. Може в крайна сметка да работите тъкмо върху тази област. Но току-виж установите, че става въпрос за съвсем друго. Ако не усетите нищо, опитайте да прокарате ръката си по-близо до тялото или отделете няколко минути, за да се центрирате наново. Помнете, че просто отбелязвате нарушенията в аурата, т.е. в невидимото енергийно поле около тялото. Всичко, което се случва с човека във физически план, се проявява във фините тела или аурата. Докато работите, бъдете отпуснати и концентрирани. Възможно е фокусът да ви убегне и да започнете да се напрягате. Ако усетите такова нещо, поемете няколко пъти дълбоко въздух, за да се отпуснете и центрирате наново. Умът ви може да се отнесе нанякъде, най-често по посока на съмнението и недоверието и да ви затерзаят мисли от рода на: „А дали това ще сработи? Нищо не се случва! Дали правя всичко както трябва?"... и други подобни, уловете ги и ги прогонете. Фокусирайте се отново. Естествено е умът ви да реагира по такъв начин. Подобно лекуване невинаги изглежда особено смислено от рационална гледна точка, от позицията на здравия разум. Състоянието, в което бихте работили най-успешно, е подобно на това, наричано в дзен-будизма „отсъствие на ума".

Работа върху зоните

След като откриете и отбележите всички нарушения във фините тела, време е да преминете към следващата стъпка. Използвайте моноаксиален кристал (най-добре безцветен или аметист). Вместо него можете да си послужите с кристална пръчка.

Държейки кристала или пръчката в дясната ръка, върнете се към областта, в която сте усетили смущения, като преминавате систематично по тялото от главата до петите, или от най-същественото към по-дребните и трудно доловими отклонения. Насочете кристала към първото място, върху което искате да въздействате, и започнете да го въртите в кръг около него по посока на часовниковата стрелка. Ще усетите как кристалът тегли ръката ви в спирала към една точка в центъра, която прилича на лостче или дръжка. Попадайки над нея, издърпайте кристала нагоре, сякаш измъквате нещо от тялото. После го изтръскайте от кристала в земята, където свързаната с болестта отрицателна енергия ще се преобразува. Внимавайте къде го хвърляте - избягвайте неблагоразумието да го пуснете върху любимото си цвете, домашно животно или друг човек. Можете да го разпръснете във въздуха наоколо, но не забравяйте след като свършите, да прочистите стаята, за да видоизмените остатъчната негативна енергия. Въобще най-сигурно е да я насочите към земята.

Работете върху всяка точка от полето, в която доловите нарушение, докато почувствате, че сте направили достатъчно. Ще усетите как в процеса на лекуването си изграждате ритъм. Понякога очите ви може да се затворят. Най-важното е настойчиво да се фокусирате, движейки кристала, за да изследвате цялото тяло. Това може да отнеме час, няколко часа или петнайсет минути. Продължавайте, докато вътрешният глас ясно ви даде да разберете, че засега стига.

Ако по време на лекуването кристалът се затопли или ви се стори, че е загубил блясъка си или че сякаш има нужда от прочистване, потопете го в солена вода, за да го охладите, или го прочистете.

Можете също по време на сеанса да кадите с тамян или да запалите свещ.

Помнете, че ключът е в това доколко трайно успявате да се фокусирате. Колкото по-висока е степента на концентрацията, толкова по-добри резултати ще постигнете.

Ако за момент изгубите следите на това, което се случва с тялото на човека, изострете чувствителността на ръцете си и започнете отначало. Използвайки кристала, вие енергизирате тялото, което лекувате. Понякога в аурата има области, в които всичко изглежда сякаш забавено. Друг път улавяте забързана вибрация. Опрете се на кристала и на ума си, за да изравните вибрационните честоти. Това е интуитивно взаимодействие между вас, кристала и тялото на реципиента. Ще започнете да усещате, че някой ви направлява. Ще ви привлича определена област - да отидете тук или там, да направите едно или друго. Когато „чувате" или усещате подобни подтици, вслушвайте се в тях - вслушвайте се в гласа на интуицията си. Колкото повече го следвате, толкова по-силен ще става той.

В процеса на работата наблюдавайте и собственото си тяло. Това ще ви помогне да разберете какво изпитва пациентът. По време на лечението между вас се изгражда емпатична връзка. Чувствайки състоянието на своето тяло, ще знаете какво да предприемете по-нататък.

Ако например усетите стягане в рамото и разберете, че той изпитва същото, ще работите върху рамото. Може да констатирате разнообразни изменения в тялото си, наподобяващи тези у пациента. Възможно е да усетите сърбеж или да ви завладее жизнерадостно настроение. Ако се появи замайване или необяснимо напрежение, поемете няколко пъти дълбоко и бавно дъх, развъртете глава, за да се отворят горните енергийни канали, заземете се наново или пийнете малко вода. (Не от тази, в която прочиствате кристала.)

Добре е в стаята да няма нищо, което да ви разсейва - деца, животни, звънящи телефони или други подобни. Такива дразнители нарушават покоя и фокусираността, необходими за ефективно лечение.

Заключване

След като приключите, пациентът ще бъде напълно отворен. Трябва да се задействат естествените му филтри, за да не проникнат в него всички вибрации, с които влезе в досег. Това се нарича заключване и може да се извърши по следния начин:

Духнете или прокарайте ръка хоризонтално на височината на сърдечната област. Можете да използвате и перо. Почувствайте, създайте и си представете лек ветрец. Движението може да бъде отляво надясно, обратно или и в двете посоки. Човекът вече е подготвен за делничните си дела извън лечебното пространство.

След като свършите и това, бързо прокарайте ръка на петнайсетина сантиметра от тялото, от главата до петите към земята. Така смъквате всяка отрицателна енергия, която може да се е задържала в тялото или по повърхността му, и я изпращате в земята, където да бъде преобразувана. Пациентът ще се чувства изцяло отпуснат. Не забравяйте, че правилната посока на движение на ръцете е от главата към стъпалата. Жестовете ви трябва да бъдат енергични.

Освобождаване на поетата енергия

Накрая има няколко съществени неща, които не бива да пропускате. По време на работата вие поемате в тялото си отрицателната енергия, която изтегляте от тялото на болния. Правите го против волята си, защото тя би ви навредила. Това е основен проблем за лечителите и е много важно те да се научат да изтласкват цялата енергия от тялото си след процеса на лечение. Ако не се отървете от поетата отрицателна енергия, може да се разболеете, настроението ви да започне рязко да варира, да се изнервите, да напълнеете или да отслабнете. Или пък да се почувствате „изчерпани", да ви обземе постоянна умора. Най-вероятно е да се разболеете.

За да се прочистите, най-напред измийте ръцете си със студена вода. Това предотвратява преминаването на отрицателната енергия през дланите и китките и оттам в тялото. Докоснете земята. „Изчеткайте" енергично цялото си тяло от главата надолу по гърба, корема, краката, нека всичката нежелана енергия попие в земята. Отново допрете ръце до земята. Понякога дори и моментното съприкосновение с нея ви освобождава напълно. Изчетквайте се и докосвайте земята, докато усетите, че е достатъчно.

Прочистете стаята, себе си и пациента посредством окадяване или друг метод, който сте използвали преди сеанса. Прочистете кристала и всички останали пособия.

Нерядко човекът, когото лекувате, заспива. Вие можете да продължите работата си. Всъщност дори не се налага той да вярва, че с действията си ще успеете да му помогнете. От него се иска само да бъде доброволно възприемчив.

Има и още няколко неща, за които трябва да държите сметка при лечението. В пъпната точка се намират 72 000 фини нерви, които свързват, смесват и преразпределят енергията из цялото тяло. Настройте се към този център и работете върху него. Това ще подпомогне правилното разпределение на фината енергия в тялото. Преглътнатият гняв се натрупва в областта на пъпа. Потиснатата тъга и неудовлетворението от неосъществено общуване се наслагват в гърлото.

Ако тези емоции ви обземат по време на работата, съсредоточете се над съответната област на тялото. Така например, докато въздействате върху някаква точка, е възможно внезапно да усетите тъга. Запомнете чувствата, които сте изпитали, защото по-късно можете да ги споделите с пациента и да подпомогнете лечението му. Тези неизразени чувства често са тясно свързани с неговите оплаквания.

Нужно е също да съумеете да усетите енергийния поток, протичащ през върховете на пръстите му. Ако тази енергия е блокирана, може да усетите малко кълбо енергия в ръката му и отсъствие на енергия във върховете на пръстите. Същото важи за стъпалата и за върха на главата. Те трябва да бъдат отворени и енергията да излиза през тях. В състояние сте да постигнете равновесие само ако всички центрове функционират нормално и са в съзвучие един с друг. Използвайте кристалите за отварянето им и „изтегляйте" фините енергии, които трябва да протичат през тях.

Помнете, в случай че умът ви се разбъбри, не му обръщайте внимание, останете центрирани и продължете сеанса.

Работата може да бъде организирана по различен начин, що се отнася до словесната обратна връзка с пациента. Някои държат на нея. Искат той да казва неща от рода на „Това наистина го усещам" или „Там няма нищо особено". Най-често подобна словесна реакция ви пречи, защото нарушава както вашата, така и неговата концентрация. Затова е по-разумно да предпочетете тишината и да оставите обратната връзка за след сеанса или за някоя естествено наложила се почивка. Помнете, че колкото по-добре се фокусирате, толкова по-успешно ще бъде лечението.

Накрая не бива да изпивате или по какъвто и да било друг начин да използвате водата, в която сте охлаждали или прочиствали кристалите. Излейте я в земята. Така останалата в нея отрицателна енергия ще се преобразува.

Когато лекувате, трябва възможно най-ясно да осъзнавате всичко - действията си, обстановката, инструментите, с които си служите, абсолютно всичко.

Ако почувствате, че по време на сеанса фокусът ви се измества или ви обхваща умора, вземете енергизиращия кристал в лявата ръка и го подръжте върху третото око. Това ще ви подтикне да се фокусирате. Докато стискате кристала, призовете висшите сили да ви помогнат.

В процеса на работата наблюдавайте къде се е натрупало напрежение. Отпуснати и отворени ли са ръцете на пациента? Стегната ли е челюстта, набърчено ли е челото, схванати ли са раменете? Забелязвайте тези неща. Можете да отстранявате енергията с кристала в дясната си ръка. Ще видите, че във всяка област ще действате различно. В някои части на тялото ще работите съвършено спокойно и с лекота. В други ще се окаже, че хвърляте огромна енергия. Чувствайте се свободни да забравите задръжките си дори ако това означава да танцувате около пациента.

Понякога той бива изцерен още при първия контакт. Друг път са необходими няколко сеанса. Когато се занимавате с лекуване, трябва да бъдете отворени за всичко. Процесът може да изглежда по-различно, отколкото сте си го представяли. Това, което наистина е целебно за пациента, не е изключено на пръв поглед да ви се струва нелепо. Така например представете си, че при вас дойде някой с разтегнат глезен. Работейки върху него, установявате, че глезенът все още е в ужасно състояние, но внезапно откривате, че центърът в гърлото изглежда напълно отворен. Възможно е истински необходимото да е било именно отварянето на тази чакра, а не облекчаването на болката в глезена.

Помнете, че духът лекува чрез вас. Вие отваряте себе си за това. Не се винете, ако лечението се разминава с представите ви или ако ефектът не е светкавичен. Разберете, че с практиката всичко ще става по-лесно, а резултатите няма да закъснеят. Освен това болестите и физическите проблеми се дължат на карма, на причини, които имат по-висша цел и предназначение, отколкото е видно тук, на земята. В такъв случай човек трябва да изживее всичко докрай. Направете възможно най-доброто: помолете се за съвет. Можете да се фокусирате върху изречения като „Не моята, а Твоята воля" или „Нека изпълня волята Ти".

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Анонимен
Истина е. Неподготвен човек не може да лекува. Дори знахарите и бабите си предават знанието и силата едни на други-посвещават се.Вижте моятакнигаза енергийния лечител от гр. Хасково- Паскал Христозов Христозов "Живот в полето на любовта"- Шамбала 2014 год. А през колко прочиствания и обучение преминават - само лечителите си знаят...Не е за всеки работа.Трябва да си определен от Бога.
До Анонимен 1 - 19 март 2013 г. в 15:23ч.
Не знам защо, но имам усещането, че много моля, хора, които изобщо не са в час с чакрите, енергийните полета, енергийните практики и т.н. взаимодействия, вместо да задават глупави въпроси да им се каже "Как да се отварят чакрите на пациентите" да си седнат на задните части и да се разровят както в интернет, така и в книгите. Ако е необходимо, и да се запишат на курсове, за да научат. Не очаквайте някой да Ви каже отговорите просто защото сте попитали!!! Може да си мислите, че това е невинен въпрос, но работата с енергията хич не е майтап работа!! А ако Вие смятате, че сте квалифицирани да работите с тази енергия, то трябва да сте идиот! Това, че имате силно биополе, че имате интуиция, не означава, че можете да се хванете и да работите с някого, да му отваряте или затваряте чакри, канали и т.н. И ако интуицията Ви е толкова силна, колкото твърдите, то до сега щеше да Ви е подсказала какво да потърсите като информация, с което да бъдете полезни както на себе си, така и на т.н. Ви пациенти! Светът на енергията е всеобхватно място, където всички имат място! Само че има прекалено много идиоти, които си мислят, че знаят какво правят, а реално правят глупости, защото нито са прочели достатъчно (теория, научни трудове и практика на други), нито са натрупали опит и практика ПЪРВО ВЪРХУ СЕБЕ СИ, СЛЕД ТОВА В РАБОТАТА С ХОРАТА! А ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ ДА РАБОТИТЕ С ХОРСКАТА ЕНЕРГИЯ НЕ Е БЕЗОПАСНО. ОСОБЕНО АКО НЯМАТЕ ПОДГОТОВКА, ЗАЩОТО СЕ ОТВАРЯТЕ ЗА ТЕХНИТЕ НЕЩА, А ПОСЛЕ ЗАЩО ТОВА МИ СЕ СЛУЧИ, ЗАЩО ОНОВА? И не на последно място - ТЕЖКО И ГОРКО НА ПАЦИЕНТИТЕ ВИ, АКО ТРЪГНЕТЕ ДА ИМ ПИПАТЕ ЧАКРИТЕ, ЕНЕРГИЙНИТЕ КАНАЛИ, КАРМАТА И Т.Н.!
Анонимен
google she ti kaje vsichko ;-)
Анонимен
Много полезнастатия но какво означават оноаксиален или биаксиален кристал. И как да отваряме чакрите на пациентите? Искам първо със себе си да пробвам, после със семейството си. От малка ми казват, че имам силно био поле и интуиция. Моля пишете ми каквото знаете на m83@abv.bg
Виж още отзиви
Коментирай
loading...