Назад до Кристални пособия

Кристални пособия

  1. Кристални пособия
  2. Украшения с кристали
  3. Как се изработват украшенията
  4. Как се избират украшенията
  5. Цветните камъни и украшенията
  6. Амулети и кристални скулптури
  7. Кристален генератор
  8. Символика свързана с кристалите

Как се избират украшенията

Отново се доверете на интуицията си и посегнете към онова, което ви притегля най-силно. Ако избирате бижу с кристал за другиго, концентрирайте се върху съответния човек. При това внимавайте към какво ще почувствате привличане. Фокусирайки се, вие започвате да вибрирате в съзвучие с бъдещия притежател и избраният от вас кристал ще завибрира съответно така, че да бъде подходящ за него.

От значение е също дали кристалът е шлифован, или е оставен в естествения си вид. И едното, и другото е свързано с определени предимства, които трябва да имате предвид при избора си. Шлифованият кристал създава по-меко и заоблено енергийно поле. Необработеният е склонен към подобни на лазер изблици. Понякога шлифоването може да разкрие блясъка му и да усили неговата мощ. Бижутерът обаче трябва да е наясно с фините особености на камъка. Ако обработката не е съобразена с естествения енергиен поток, той ще бъде нарушен или напълно пресечен. Необработеният камък не е задължително по-добър от полирания и обратното. Всеки кристал единствен и неповторим и трябва да се фокусира върху него, когато вземате решение. Накрая, след като направите избора си, подръжте малко украшението и вижте как го усещате и как то въздейства на различните центрове в тялото ви. Използвайте интуицията и чувствителността си.

Прочистване

Веднага щом се сдобиете с украшение с кристал, преди да го сложите, непременно го прочистете с дъх, солена вода или чрез окадяване. (Солената вода може да окисли метала, особено среброто.) Допустимо е да направите изключение, ако успеете да усетите всички въздействия, съхранени в кристала, и пожелаете да ги запазите. В противен случай прочистете кристала от всичко поето в резултат на предишното му използване. Така например някои от методите, прилагани при обработката на метала, включват работа с чук и топлина. Това може да окаже доста разтърсващо въздействие върху вас, ако не прочистите накита. Помнете, че успоредно с кристала и другите камъни вие всъщност прочиствате и метала, и всички използвани материали.

Трябва да прочиствате бижутата си винаги след боледуване, както и след пребиваване в среда, която подозирате, че е предала на камъните нежелани вибрации. Прочиствайте ги и ако ги е докоснал някой, който не ви е особено приятен. Старинните бижута обикновено също се нуждаят от подобна манипулация.

Равновесието

Когато носите бижута с кристали, не бива да забравяте за равновесието. За да не нарушите баланса си, като трайно концентрирате прекалено много енергия в една чакра, ако например камъкът е в постоянно съприкосновение с третото око, може да се накърни заземеността ви и да престанете да действате резултатно във физическата вселена. Затова, ако носите украшения върху третото око или обеци, добре е от време на време да слагате за равновесие камък върху пъпния център. Не използвайте мощния потенциал на кристала, за да се поддържате постоянно в състояние на висока енергизираност, без да почивате. Можете да изтощите физическото тяло и да си навлечете болест. Ако това ви сполети, просто свалете камъните и известно време не слагайте тези бижута. Кристалите са могъщи. Когато ги носите, поемате и отговорност пред себе си и околните за правилната преценка на онова, което се случва, както и на последиците от него.

Програмиране

Бижутата с кристали могат да се програмират точно така, както и всеки друг кристал. Всички манипулации, на които се подлагат кристалите, са възможни и при украшенията. Това, че кристалът е вграден в накит, го прави по-удобен за носене и за работа по всяко време. Понякога кристалите се продават програмирани. В случай че не познавате или не изпитвате симпатия към човека, който е заредил вашия кристал, най-добре е да си го препрограмирате сами. Ако е бил програмиран специално за вас, въздействието ще бъде по-силно, отколкото ако заложените вибрации са неадресирани.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...