PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Работа с кристалите и камъните

Канализиране на информация с кристал

Това ще рече да се сведе информация за самите вас и за други хора от фините полета във физическото. Вашето предназначение е да послужите като средство, проводник, през който преминава информацията. Помнете, ръководният принцип е да бъдете полезни, както в дадения случай, така и при всяка друга работа с кристали. Действайте съзнателно и с възможно най-добри намерения.

Процесът на предоставянето ви като „проводник" на информация е следният: Първо трябва да се центрирате, заземите и прочистите посредством някой от посочените по-горе методи. После като в молитва поискайте от сърдечния си център да ви бъде позволено да служите за инструмент, през който да протича „по-висшата" мъдрост. Седете тихо и усещайте вибрацията на тялото си и на заобикалящата ви среда. Фокусирайки се, изчакайте тази основна вибрация вътре и извън вас да се ускори. Можете да го почувствате като вътрешно усещане, тръпки, топлина или по много други начини. Ако не доловите никаква физическа промяна, вътрешно усещане или каквито и да било „симптоми" през първите пет минути, не продължавайте. Във вашето физическо, ментално или емоционално тяло може би има някаква преграда, която пречи на свободното движение на информацията. Опитайте се да опразните ума си, центрирайте се. Стимулирайте чакрите, за да се отворят. Ако все още искате да се предложите за проводник, направете го. Отново изчакайте отговора. При липса на такъв, този път се откажете.

Когато най-после почувствате физическо изменение или вътрешно усещане, значи сте готови да започнете. За да осъществите самия процес на провеждане, има четири неща, които трябва да помните и изпълнявате. Първо, фокусирайте се върху темата или въпроса, по които искате да получите информация. Те могат да бъдат обширни или по-конкретни според желанието ви. После, се заземете, за да можете постоянно да се осъзнавате в тялото си. Някои хора имат усещането, че трябва да ги „обладае" друго същество, което да използва тялото им. Съществува такава техника, но тя не е за препоръчване. Тъй като вие и етерното ви същество сте едно и също нещо, друго същество във вашето тяло би създало двойственост там, където тя липсва. От друга страна, ако чувствате, че в тялото ви има друго същество, от което искате да се отървете, просто го изгонете! Накарайте го да си отиде със силата на волята си и в същото време изпратете към него любов. Тя ще ви помогне да бъдете твърди и непреклонни. Не забравяйте също, че трябва да се отърсите от всякакви лични интереси и обвързаности с информацията, която протича през вас и да се съсредоточите върху въпроса „кой съм аз всъщност". Не позволявайте да ви се месят съмнения, страх или горделивост. Както при всички метафизични занимания и работа с кристали, личната мотивация накърнява чистотата на съобщението или въобще го спира. Като проводник ще бъдете ефективни дотолкова, доколкото успеете да преодолеете личните си обвързаности.

Добър критерий за дълбочината на личните ви мотиви или пристрастия е дали вниманието на другите е фокусирано върху вас или върху предаваното от вас съобщение. Чувствате ли се важни, обичани, възнаградени и т.н.? Ако сте се фокусирали напълно върху висшия Аз или върху своята вътрешна насоченост, няма да се чувствате необичани, невъзнаградени, самотни, маловажни и т.н. (Нито пък ще се чувствате важни.) Просто ще бъдете себе си. И накрая не преценявайте информацията, която получавате в качеството си на проводник. Просто я предавайте. По-късно можете да проверите истинността й.

Как се чувства човек, когато служи за проводник? В какво трябва да се вслушва? Когато провеждате информация, слушайте вътрешния си глас, извора на истината вътре в себе си. Някои хора чуват гласове или звуци или виждат нещо написано пред очите си. Повечето получават фини усещания, които нямат определена форма. Понякога тези впечатления се придружават от чувства, които ги обогатяват с допълнителна информация. Останете във възприемчиво състояние, бистър ум предайте същността на тези фини усещания. Започнете с първото, което стигне до вас, дори ако ви се струва, че то е само пробно съобщение. Постепенно усещанията ще зачестят и ще станат по-ясни.

При провеждането имате чувството, сякаш информацията или образите текат през вас. Понякога може да ви се стори, че използвате въображението си. Тогава сте склонни да захвърлите онова, което ви изглежда, че „просто си въобразявате", като невалидно. Не се тревожете. Докато провежданото от вас е в съответствие или резонира с вътрешната ви истина, значи говорите истината. И без това въображението изцяло се изгражда на базата на истината от невидимото поле. Кажете всичко, което прозвучи в хармония със собственото ви вътрешно чувство за истинност. Хармонията с вашата вътрешна истина е съдникът на достоверността на почувстваното. Ако се съмнявате в истинността на това, което предстои да предадете, не го предавайте. Ще бъдете точни дотолкова, доколкото се равнявате по вътрешното си чувство за истина.

Преди да започнете провеждането, е нужно първо да премахнете всичко, което може да разсее вниманието ви. Обстановката трябва да е хармонична. Телефонът да бъде извън стаята. Трябва да сте убедени че никой не ще ви прекъсне и да разполагате с достатъчно време. Няма да бъдете напълно отворени, ако мислите, че могат да ви обезпокоят. Трябва мястото, което сте избрали, да бъде сигурно и да се чувствате добре в него. Прочистете стаята чрез окадяване с градински чай, кедър или сандалово дърво. Ако искате, използвайте ритуали, които ви доставят удоволствие, поставете в стаята предпочитани предмети или картини, които да ви помагат да усилвате вибрациите. Подгответе всичко предварително, за да не прекъсвате редицата от мисли, които ще преминават през вас, за да търсите нещо. Записвайте на хартия, магнетофон или помолете някого да ви слуша, както ви е най-удобно.

 Канал за информация с помощта на кристали

Предлагам ви няколко начина, по които да използвате кристалите си като помощно средство в този процес. Преди да се заемете с провеждането, можете да се хванете за голям кристал, наричан понякога генератор, поставяйки длани на върха му или на две срещуположни стени.

Това ще ви зареди с енергия. В хода на тази техника бихте могли да прибегнете и до взирането в кристал. Взирайте се в бистър кристал или в кристално кълбо. Може да ви се прииска да използвате аметист, но безцветният кристал като че ли позволява преминаването на най-широк спектър, информация. Оставете се да влезете кристала и нека информацията да прониква през върха му надолу към вас и във вас. Когато cте вътре, виждате съобщенията изписани на екран. Друг начин е да отведете със себе си в кристала учител. Ако искате, можете да се визуализирате в голяма кристална стая, пълна с индивиди като вас, които задават въпроси. От тавана до пода в кристалната стая са наредени кабинки; в някои от тях има хора, други са празни. Влезте в една от кабинките, седнете и забележете каква огромна сила се таи в нея. Докато медитирате и се отваряте за този мощен поток, ще откриете търсените отговори. Можете също така да влезете в кристала и да видите как крачите по дълъг коридор, двете стени на който са покрити с книги. Коридорът е прохладен, свеж и чист. Вървейки по него, нужната книга някак сама попада в ръката ви. В кристала могат да се използват безброй методи. Дайте размах на въображението си. Бъдете творци. Организирайте нещата така, че да ви вършат работа. И накрая обградете се с кристално силово поле, със специфична геометрична форма, което ще усилва всичко, което правите. По време на експеримента дръжте кристал в едната или и в двете си ръце. Сложете кристали на сърцето, гърлото и/или третото око. Ако искате, съхранявайте ги увити и ги използвайте само за тази цел.

В определен момент ще усетите естествена необходимост да спрете провеждането; не търсете какво още да добавите. Просто спрете. Ако не го сторите, ще ви стане трудно да провеждате правдиво. Може да се почувствате изчерпани и изтощени. Когато приключите, излезте от кристала, ако това е методът, който сте използвали. Заземете се и се центрирайте. Прочистете помещението, хората около себе си и инструментите. След сеанса ще ви изпълни удовлетворение и много приятно усещане. Понякога може да сте физически, емоционално или интелектуално изморени. Ако е така, погрижете се за себе си. Работете върху своето развитие, за да избегнете изчерпването и да провеждате с по-голяма лекота.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...