PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Работа с кристалите и камъните

Как да намерите и използвате най-подходящия за вас кристал за изцеление

Всяко нещо има своята жизнена сила под една или друга форма. Това в голяма степен важи и за кристалите и камъните. Много хора осъзнават, че те са пълни с полезна, чиста енергия. Някои хора дори смятат, че те имат някаква форма на съзнание. Смята се, че в процеса на развитието им, който включва време, минерали, енергия и вода, се запечатва тяхното съзнание в самите кристали. Енергията, която се влива в кристалите е нещото, което носи тяхната сила и лечителски способности.

Кристали и скъпоценни камъни за начинаещи

Кварцов кристал

Кварцовия кристал е много гъвкав и мощен усилвател на честоти. Смята се, че може да повишава всяка честота, дори естествената честота на човешкото тяло. Нашите тела имат своя собствена електромагнитна честота, която може да бъде повлияна, благодарение на силициевият диоксид в кварцовите кристали.

Цитрин

Енергията на Цитрина е жизнерадостна и творческа, затова ако се чувствате претоварени и уморени или креативната ви енергия е изцедена, можете да се възползвате от силата на Цитрина. Той носи просперитет, изобилие и благополучие във финансовите дела. Със своята слънчева светлина, Цитрина носи яснота на мислите и прозрение.

Розов кварц

Енергията на Розовия кварц е много спокойна, нежна и състрадателна. Това в действителност е камъкът на любовта, на всички видове любов. Ако имате нужда да се чувствате обичани или искате да изразите състрадание, към друг човек, Розовия кварц е камъкът, от който имате нужда.

Зелен Авантюрин

Зеленият авантюрин има много силна жизнена енергия, поради което се счита за универсален лечебен камък. Ако имате нужда от физическо или психическо изцеление (здраве, взаимоотношения с хората, финанси, самочувствие и личен растеж), това е камъкът, който винаги трябва да ви е под ръка.

Аметист

Аметиста е чудесен камък за защита и пречистване. Той е известен с това, че засилва интуицията и помага да се освободим от вредни зависимости. Това е чудесен кристал, който винаги е необходим и е добре да го имаме около себе си.

Как да разберете кой е идеалният кристал за вас?

Някои кристали въздействат по определен начин на едни хора и по съвсем друг начин на други хора. Затова е много важно да изберете подходящия за вас кристал.

Представяме ви 3 лесни стъпки, следването на които ще ви помогне да намерите идеалния за вас кристал:

1. Определете какво искате да постигнете

Преди да започнете да си избирате кристал или скъпоценен камък, трябва да определите за какво ви е нужен той. Трябва вътрешно да усетите или да изречете на висок глас точно от кой камък се нуждаете в настоящия момент.

2. Следвайте интуицията си

Всеки човек има физически сетива и интуитивни сетива. Физическите сетива включват зрение, слух, обоняние, допир и вкус. Интуитивните сетива са психически сетива, които не можем да видим или докоснем, но които ни дават усещането, че сме на прав път и ни подсказват кои са правилните решения. Допитайте се до вашите физически и интуитивни сетива, когато избирате подходящия за вас кристал.

3. Изчакайте да почувствате енергията му

Всеки човек има собствени предпочитания за кристали и камъни. Ако даден кристал привлече вниманието ви, значи най-вероятно той е подходящ за вас. Някои камъни вибрират с определена честота или отдават определена форма на енергия, когато около тях се намира подходящ човек. Затова отделете необходимото време да бъдете в близост до кристала или да го държите в ръце, за да почувствате дали той ви носи необходимата енергия.

Рейтинг:
3.8/5 на базата на 9 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...