PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Работа с кристалите и камъните

Как да изберем камък

Още от дълбока древност човек носи накити: гривни, обеци, огърлици, пръстени, диадеми и др. за украса и защита от вредоносните излъчвания на недоброжелателните сили, отъждествявани както с богове, така и с хора.

Как да изберем своя камък сред голямото разнообразие, сред блясъка, красотата, многоцветието на скъпоценните камъни? Как да влезем в контакт с енергийно-информационния поток на избрания от нас камък, от който очакваме да усилва благоприятната атмосфера около нас, да ни предпазва от зловредни влияния и да ни помогне да възстановим здравето си?

На първо място, необходимото (но не и достатъчно) условие за избора на камъка е той да би хареса от пръв поглед. Възникването на интуитивна симпатия е първата крачка за осъществяването на контакта между камъка и притежателя. Разчитайте на вашата чувствителност и спонтанност, на вътрешния си взор. Изберете камъка, към който сте посегнали от пръв поглед, който ви доставя радост и чувство на хармония, който ви притегля с някаква тайнствена сила. Ако избирате бижу за друг човек, концентрирайте се върху съответния човек и неговите характерни особености.

На второ място е мотивацията на избора. Добре е камъкът да се избере според цвета на очите, като се помни, че „очите са огледалото на душата". Изразителността на зелените очи се подчертава от камъни със зеленикав оттенък: чароит подхожда на всички очи без изключение.

Камък според месеца на раждане

 

Избор на камък според зодията

Средновековната астрология, обобщавайки сведенията от древността, е направила крачка напред в логиката на избора на камък, свързвайки го със зодиакалния характер на човека. Тъй като всеки знак на зодиака има своя антипод в зодиакалния кръг (знака, отстоящ на 180°), то и камъните са разделени на хармонични и нехармонични. В различни астрологични източници обаче се препоръчват различни разпределения на скъпоценните камъни за отделните зодиакални знаци. Затова тук се предлага таблица, в която са взети предвид данните от няколко астрологични школи.

ОВЕН рубин, диамант, аметист гранат
ТЕЛЕЦ изумруд, ахат, сапфир
БЛИЗНАЦИ златист топаз, жълт берил,кехлибар
РАК аметист, лунен камък, опал
ЛЪВ диамант, рубин, гранат
ДЕВА изумруд, жълт сапфир, яспис
ВЕЗНИ опушени турмалин
СКОРПИОН аметист, александрит, карнеол
СТРЕЛЕЦ тюркоаз, аметист, гранат
КОЗИРОГ гагат, черен оникс, черен сапфир
ВОДОЛЕЙ тюркоаз, аквамарин, кехлибар
РИБИ аметист, лунен камък, опал
 
 

 Съвременната астрологична минералогия подхожда най-логично при избора на скъпоценен камък. Той трябва да съдейства за хармонизирането на характера на човека, като усилва положителните му качества (ако са слаби) и отслабва отрицателните (ако са силни). Освен това притежателят трябва да реши каква да бъде ролята на камъка: амулет или талисман. Амулетът пази притежателя си от нежелани влияния, допринася за подаването на инстинктивни импулси от подсъзнанието при поява на опасност, избирателно повишава имунитета към вирусните заболявания, помага на организма да се справи с нарушенията в неговото здраве. Талисманът укрепва и поддържа определени качества на характера, създава микроклимат, благоприятен за тяхното развитие.

Избор на амулет и талисман

Като правило всеки камък притежава свойствата и на амулет, и на талисман, което трябва да се има предвид при избора на накита. Така А. С. Пушкин в стихотворението си „Талисман" (вдъхновено от подаръка на графиня Воронцова - пръстен с карнеол, който поетът много харесвал) със силно изразена емоционалност изисква от избрания за талисман камък несвойствени за него качества на амулет („Пази ме, талисмане мой..."). тюркоазът, но той изисква от притежателя си абсолютна честност и правдивост.

Изборът на амулет е по-прост. Вие трябва да решите от какво да ви пази той. Амулетът може и да не е вашият зодиакален камък. Традиционни амулети са за:

  • Овен - аметист
  • Телец - ахат
  • Близнаци - берил
  • Рак - изумруд
  • Лъв - рубин
  • Дева - яспис
  • Везни - диамант
  • Скорпион - топаз
  • Стрелец - тюркоаз
  • Козирог - гагат
  • Водолей - сапфир
  • Риби - хризолит

 Ако човек вярва в своя талисман и разчита на своя амулет, той много по-добре се съпротивлява на житейските несгоди и постига по-леко и по-бързо целите си.

 

Не е достатъчно да изберете своите камъни, своите талисмани и амулети. Трябва да влезете в контакт, в биорезонанс със своя камък. За тази цел е необходимо сериозно и целенасочено да се потрудите. Според еднa старинна процедура трябва да си сложите пръстен с избрания камък или да вземете камъка в дланта си и гледайки към него, да се съсредоточите и да си представите микролептоновата структура (аурата) около себе си. Със силата на концентрацията и въображението да видите как ефирът около тялото ви се влива във вас чрез и през камъка, разлива се по цялото тяло или се фокусира в болния орган. Ако веднага не се получи, не се отчайвайте. Влиянието на скъпоценните камъни не се проявява в бързи и зрелищни резултати, те не носят мигновено лек за всяка болка. Но когато се установи съвместимост между вибрациите на камъка и тези на притежателя му, влиянието му се проектира върху физическото тяло и личността на притежателя. Настъпват дълбоки и трайни промени. Човек се чувства бодър, изпълнен със здраве и съзидателна енергия, с желание да бъде полезен, да бъде дръзновен, да преодолява и постига, да изгражда и създава.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 12 оценки

Отзиви

Тези камъни ги избират на изус във този сайт?
Здравейте, искам да направя подарък на 8 годишно дете момиче Козирог ,какви камъни може да са подходящи освен халцедон който е за концентрация ,но не е за зодията?
leo_hip_hop_gooood_gogogogogogogogogogogogogogogog
Like
Alex_xD
Mnogo mi haresva
фани.
Той е винаги с мен никога не го свалям от ръката си
Виж още отзиви
Коментирай
loading...