PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Работа с кристалите и камъните

Геометрични форми от кристали

  1. Геометрични форми от кристали
  2. Геометрична визуализация

Всяка геометрична форма създава съответна подредба на енергийните вибрационни модели във фините полета и в свързаното с тях физическо поле. Породените от геометрични форми енергийни модели активират определени свойства, действия и сили. Те са податливи на въздействие и могат да направят по-ефикасна работата ви с кристалите.

Кои от традиционните геометрични фигури намират такова приложение?

Най-добре познатата е кръгът, който често се асоциира с представата за защитеност и центрираност. Той внушава чувство за безкрайност, въплътява идеята за безконечния кръг от промени и т.н. В някои традиции белият кръг кореспондира с елемента въздух.

Друга форма с окултен заряд е квадратът. Той може да се използва за призоваване на силите на четирите посоки. По традиция изтокът символизира духовното просветление. Съответстващият му цвят е жълтият. Югът се асоциира със смъртта, с края на промените. Неговият цвят е червеният. Западът символизира великата тайна, неизвестното и празнотата. Неговият цвят е черният. Северът се свързва с лекуването. Цветът му е белият. Ако използвате шест посоки, синьото символизира небето и неговата енергия. Зеленото - вечната енергия. В някои традиции жълтият квадрат символизира елемента земя. Нерядко се работи и с триъгълника. Червеният триъгълник е геометричното съответствие на елемента огън. Друг често срещан символ е триадата. Триъгълникът може да се използва за изпращане на послания през върха на кристала.

Широко известен е полумесецът със своите женски лунни свойства, по-специално белият полумесец, символизиращ елемента вода. Петолъчната звезда символизира петте елемента; или достигналия съвършенство човек. Шестолъчната звезда е отражение на единството на духовното и материалното, или на човека и Бога. Многобройни са древните извори, които придават божествен смисъл на различните геометрични форми. За да използвате заряда им в работата си с кристалите, трябва да ги познавате не само теоретически, но и да изпитате техните енергии. Най-добрият начин да усетите енергията на пространството, затворено в една геометрична форма, е да я построите и да изпробвате въздействието й върху себе си.

Как се изгражда такова пространство? Съществуват много методи. При този, който ще ви предложа, се борави с кристали и фокусирани визуализации. Когато работите с визуализации, които зависят от силата и яснотата на фокуса, в менталното и астралното поле се създават мисловна или визуализационна форма. Както вече изтъкнахме, мисловната форма създава порядък в моделите на менталната и астралната енергия, който от своя страна въздейства по подобен начин на физическата (независимо дали се създава действителна физическа форма). Кварцовите кристали притежават свойството да усилват енергийните структури в астралното и менталното поле, правейки вибрациите им по-наситени. Това от своя страна усилва физическото им въздействие и го прави по-резултатно.

Следващите техники ще ви насочат как да работите с кварцовите кристали, за да изградите тези геометрични форми и да изпитате силата им. В този пример е използван квадрат, но можете да приложите същата техника и с други геометрични форми. Ще ви трябват четири по-големи кристала, плюс един, който да държите в ръката си (може и кристална пръчка) и евентуално още един-два, близки по размери и/или енергия. В началото вероятно ще предпочетете да използвате безцветни кристали, а не опушени или аметисти, за да не се ограничавате само с виолетовия или кафявия цвят. Кристалът или кристалната пръчка трябва да бъде с един, а не с два върха.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...