Назад до Гадаене по кристално кълбо

Гадаене по кристално кълбо

  1. Гадаене по кристално кълбо
  2. Техника 1 за гадаене по кристално кълбо
  3. Техника 2 за гадаене по кристално кълбо
  4. Виждане на миналото и бъдещето по кристално кълбо

Техника 2 за гадаене по кристално кълбо

Изпълнете отново стъпки 1-6 от първата техника, след което преминете нататък. После продължете със следните стъпки:

  1. В този момент може да ви се стори, че кълбото сякаш посивява или се заоблачава.
  2. Докато продължавате да се концентрирате и да се взирате в сивотата или облаците, ще видите пред себе си ясен кръгъл отвор. В края му се намира видение, съдържащо вашата информация. Запишете я. Ако обаче искате да научите повече, използвайте волята си, за да преминете през отвора. Приближете се към него.
  3. Докато се приближавате, ще установите, че той прилича на дълъг коридор или тръба, която се простира в далечината.
  4. Мобилизирайте волята си, за да пристъпите в този коридор (или тръба). Извървете го и в другия му край ще навлезете в своето видение.
  5. В този момент ще бъдете в съзнание и ще можете да действате в едно от фините полета, вероятно в астралното. Впрегнете волята си, за да се придвижвате из него; иначе действайте в тази среда така, както е посочено в главата, посветена на астралното тяло и астралното придвижване.
  6. Описвайте на глас видяното. Ако сте се фокусирали настойчиво върху цел или въпрос, то ще бъде тяхно отражение.
  7. За предпочитане е да разполагате с магнетофон или друг човек да слуша и да записва казаното от вас, освен ако сте вещи в запазването на непрекъснат поток на съзнанието при преминаването от едно поле в друго. До постигането на непрекъснато съзнание често явление е „затъмнението", т.е. загубата на паметта при връщането от астралното поле обратно във физическото.
  8. Когато се пoчувстватe удовлетворени от видяното и стореното, извикайте отново в ума си отвора на коридора или тръбата, през който проникнахте в това поле. Използвайте волята си, за да се върнете при него. Излезте през отвора и се отправете по коридора или тръбата, която се простира пред вас.
  9. Вижте в ума си предишната сивота или заоблаченост в края на тръбата. Потопете се в нея.
  10. С помощта на волята си преминете през сивите облаци, които постепенно се проясняват все повече, докато кристалът отново се избистри.
  11. Започнете да излизате от него по същия начин, по който влязохте. Продължете, докато видите кристалното кълбо пред себе си.
  12. Фокусирайте отново погледа си, връщайки се към нормално зрение. Осъзнайте дишането си и повърхността, върху която седите. Озърнете се внимателно наоколо, вгледайте се в хората и/или предметите в стаята, за да се ориентирате отново. Протегнете се и разтърсете ръце, крака и цялото си тяло, докато се почувствате изцяло в нормалното си състояние на съзнанието.
  13. Заземете се.
  14. Прочистете кристалното кълбо и кристала или кристалната пръчка, която сте използвали за зареждането на кълбото. Прочистете себе си и всичко, което ви заобикаля.
  15. Покрийте кълбото с плат или, ако предпочитате, го приберете в торбичка и го съхранявайте на специално подбрано за целта място.

Най-подходящото начално време при описаните по-горе техники е не повече от десет минути. Когато привикнете с лекота да се концентрирате толкова дълго, без да се изморявате и въобще да се напрягате, увеличавайте продължителността с по пет минути. Няма фиксирана горна граница за времетраене на гадаенето. То се определя от силата и способността ви да се фокусирате.

Не се тревожете, ако не забележите нищо в кристала или до вас не достигат никакви въздействия. Просто се взирайте търпеливо толкова дълго, колкото сте си определили. Някои хора започват да виждат в кристала от първия път, на други това отнема седмици, месеци, в някои много редки случаи дори години. Имайте търпение. Бързината, с която ще започнете да получавате впечатления или видения, зависи от степента на развитие на необходимите ви качества. Работата с кристалите и всички метафизични занимания естествено стимулират тези качества, които ви позволяват в крайна сметка да гадаете по кристално кълбо и ви подсказват най-подходящия за вас метод. Методът сам ще ви намери.

За да повишите ефикасността на гадаенето по кристално кълбо, можете да поставите кристал на точката на третото око, като го придържате, макар че това често разсейва. По-добре е да носите лента с кристал, която прикрепва камъка към средата на челото. Кристалът ще подпомогне стимулирането и отварянето на тази чакра, развивайки умението ви да „виждате". Освен това можете да държите по един кристал във всяка ръка, докато трае процесът на гадаенето. Това ще ускори вибрацията на тялото ви, за да разполагате с повече енергия, която да поддържа концентрацията ви. По-бързата вибрация също така ще отвори и ще направи достъпно за вас съзнанието на горните центрове в тялото ви, без което не ще бъдете в състояние да "виждате" в кристалното кълбо. Прочиствайте кристалните си инструменти преди и след всяка употреба.

И накрая тези техники са предназначени само най-общо да очертаят пътя, който трябва да следвате. Всеки придобива свой уникален опит в гадаенето, макар и в най-едри щрихи да се придържа към някой от описаните прийоми. Останете отворени и за изкристализиране на индивидуална, неповторима разновидност на техника за гадаене по кристално кълбо.

Рейтинг:

Отзиви

Utre.rezultat.polocitelen
Кирил
Може ли и със стъклени кълбо
Виж още отзиви
Коментирай
loading...