Назад до Гадаене по кристално кълбо

Гадаене по кристално кълбо

  1. Гадаене по кристално кълбо
  2. Техника 1 за гадаене по кристално кълбо
  3. Техника 2 за гадаене по кристално кълбо
  4. Виждане на миналото и бъдещето по кристално кълбо

Техника 1 за гадаене по кристално кълбо

  1. Затъмнете стаята. Поставете кристалното кълбо върху тъмна повърхност, която да не отразява никаква светлина, за да не ви разсейва. Сложете свещ или друг източник на светлина така, че да осветява кълбото. Източникът може да е вътре в поставката на кълбото, зад него или разположен зад вас.
  2. Седнете удобно с изправен гръбнак. Тази поза ви позволява да направлявате цялата енергия, която протича през тялото ви, докато гадаете. Заземете се и успокойте ума си.
  3. Прочистете кристала, преди да го използвате. Най-подходящ е методът на окадяването. После го заредете по един от следните два начина:
    1. А. Хванете кълбото и го трийте с две ръце. Фокусирайте се върху него, вдишвайки дълбоко през носа. При вдишването трябва да имате усещането, сякаш вдъхвате жизнената сила на кълбото и я смесвате със своята собствена в тялото си. После издишайте докрай през устата по посока на кълбото, изпращайки жизнената енергия от тялото си да се смеси с тази на кристала. Визуализирайте и по-чувствайте обмена и сливането на тази жизнена енергия. Продължете, докато усетите, че вибрирате в съзвучие с кристала и че той е трептящ и "жив".
    2. Б. Хванете кълбото и го потъркайте с две ръце. После го оставете обратно на поставката, като не го изпускате от фокус. Насочете моноаксиален кристал или кристална пръчка към кълбото от разстояние, което интуитивно ви се струва най-подходящо за свързването им. Когато почувствате или доловите невидимата връзка между кристала и кълбото, започнете да въртите моноаксиалния кристал по посока на часовниковата стрелка. Поддържайте връзката между тях. Скоро ще усетите, че кристалното кълбо пулсира. Когато почувства пулсира силно, можете да оставите моноаксиалния кристал или кристалната пръчка и да преминете към следващата стъпка.
  4. Превключете на дифузно зрение.
  5. Открийте в кълбото точка, която привлича интереса ви. Насочете към нея цялото си внимание. Разгледайте я по-подробно. Нека интелектът мине на заден план. Останете отворени за всякакви впечатления. Не предполагайте. Не преценявайте. Стойте отпуснати, отворени и не преставайте да се фокусирате.
  6. А сега разучете избраната точка още по-обстойно. Вглеждайки се по-отблизо, може да усетите, че се напрягате. В такъв случай вдишайте дълбоко и се отпуснете при издишването. Продължете, докато напрежението изчезне.
  7. Не спирайте да се, взирате в тази точка, откривайки в нея все повече подробности. Докато ги изследвате, кълбото като че започва да расте. Колкото повече преставате да усещате себе си и осъзнавате само детайлите в кристалното кълбо, толкова по-голямо става то. Взирайки се, ще ви се стори, че се отваряте, сякаш нямате нито край, нито граници. Оставете се да изгубите съзнанието за себе си и осъзнавайте единствено кристалното кълбо.
  8. Възможно е в този момент очите ви да се затворят. Възможно е и да останат отворени. Ако ви се иска, затворете ги. Трябва да се чувствате така, сякаш кристалът ви заобикаля. Независимо дали сте с отворени или затворени очи, ще дойде момент, когато няма да има разлика между вас и кристала. Ще съществува само кристалът и това, което виждате. Вие ще се намирате в променено състояние на съзнанието - транс.
  9. В този момент може да почувствате потребност да направите нещо. Да дишате по определен начин, да движите по определена схема енергията в тялото си или да работите по различен маниер с кристала. Вярвайте в себе си и оставете импулсът да ви води. Тялото ви може почти неволно да заеме различни положения. Така да е. Не е изключено да установите, че издавате звуци. Чувствайте се свободни да го правите. Същевременно няма никаква нужда да вършите такива неща насила. Успешното гадаене по кристално кълбо не зависи от подобни явления.
  10. Сега задавайте наум конкретни въпроси или използвайте волята си, за да се озовете на конкретни места, които си представяте в ума си. Ако нямате конкретен въпрос, формулирайте по-общите цели на гадаенето в този момент. После оставете въздействията свободно да идват и да си отиват. Не ги задържайте, а ги предавайте другиму или ги записвайте на магнетофон. Нека те протичат през вас. Предавайте това, което виждате, докато почувствате, че потокът секва.
  11. Когато приключите, останете няколко минути с кристала. Освободете се от всякакво напрежение. Ще имате усещането, че се носите във вътрешността на кристалното кълбо. Възможно е да идват и да си отиват различни мисли. Просто наблюдавайте движението им. В това пространство са заключени всички възможности, цялата потенциална помощ, цялото познание и всичката мъдрост на света.
  12. След като му се наслаждавате известно време, започнете бавно да излизате от кълбото. Започнете да усещате стени около себе си, без да преставате да се взирате. Сякаш отстъпвате назад и все по-ясно различавате стените        на кълбото. Ако сте влезли в кристала по определен път, върнете се по него. Продължете така, докато видите кълбото пред себе си. Осъзнайте повърхността, върху която седите. Осъзнайте дишането си. Ако очите ви са отворени, преминете от дифузно към нормално зрение. Ако са затворени, бавно ги отворете. Протегнете се, пораздвижете се, докато се почувствате изцяло в обичайното си състояние на съзнанието.
  13. Заземете се. Прочистете кристалното кълбо, моноаксиалния кристал или кристалната пръчка, себе си и стаята.
  14. Ако искате, покрийте кълбото с плат или го сложете в торбичка. Съхранявайте го на специално подбрано място.

Когато се взирате в кристално кълбо и предавате информация за видяното в него, вие всъщност служите като инструмент. Устните ви автоматично изричат това, което съзирате, без вие самите да участвате в процеса. Съзнанието ви не е насочено към онова, което казвате. Докато говорите, сте склонни да се обръщате към интелекта. Направите ли го, ще излезете от състоянието на транс. Ако продължите да говорите, когато не сте в транс, информацията ви няма да е точна. За да избегнете подобна ситуация, не преценявайте онова, което казвате. Ако умът ви се зарее нанякъде или се заслушате в своите думи, внимателно върнете съзнанието си към видението в кълбото. Ще разберете кога се е намесил интелектът ви по това, че видението изведнъж ще изчезне. Ако го изгубите напълно, трябва да повторите сеанса от влизането в кристалното кълбо. Започнете да виждате и да предавате всичко, което се появи пред погледа ви, независимо дали има нещо общо с казаното преди това.

Отначало ще ви бъде трудно да подредите всички получавани впечатления и да се фокусирате само върху онези, които кореспондират с намеренията ви. Ако многобройните впечатления, които ви се струват странични, започнат да ви объркват, концентрирайте се по-силно върху целта на гадаенето или върху конкретните въпроси. При настойчиво фокусиране впечатленията или образите по-точно ще отразяват онова, което ви интересува. Дотогава предавайте само това, което интуицията ви сочи за уместно.

При предишния метод за гадаене по кристално кълбо приемахте и „излъчвахте" с негова помощ интуитивни впечатления. Следващият първо обяснява механизма на получаване на истинско видение в кълбото, а после - как да използвате астралната тръба, за да навлезете във видението. Методът на астралната тръба е подходящ също за проникване и действие в астралното поле. Кристалното кълбо служи като врата, през която можете да се прехвърляте от астралното във физическото поле и обратно през астралната тръба.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Utre.rezultat.polocitelen
Кирил
Може ли и със стъклени кълбо
Виж още отзиви
Коментирай
loading...