PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Работа с кристалите и камъните

Гадаене по кристално кълбо

  1. Гадаене по кристално кълбо
  2. Техника 1 за гадаене по кристално кълбо
  3. Техника 2 за гадаене по кристално кълбо
  4. Виждане на миналото и бъдещето по кристално кълбо

Взирането в кристал и гадаенето по кристално кълбо принадлежат към употребата на кварцовите кристали като фокусиращо средство или като изходна точка за развиването и поддържането на променено състояние на съзнанието с цел получаване на достъп до определена информация. Това изменено състояние на съзнанието, наричано понякога транс, ще ви позволи да проникнете дълбоко в съхраняваната в подсъзнанието ви информация, за да отговорите на общи или конкретни въпроси и да се сдобиете със специфични данни. Трансът освен това ви прави чувствителни към определени етерни вибрации, така че успявате да „виждате" в миналото или в бъдещето. Той може да бъде използван като начин да зърнете астралното поле и да се придвижвате из него. Като страничен резултат от заниманията си ще развиете своята способност за концентрация, въздействие чрез волята, визуализация и телепатия.

Има и много други проводници, в които можете да се взирате или по които да гадаете. Сред тях са водата, черното мастило, чаените листа, магическите огледала или стъклените сфери. Кварцовият кристал обаче усилва етерните вибрации, които понякога трябва да долавяте при гадаенето. Неговите свойства ви позволяват по-лесно да фокусирате вниманието си. Кристалът ви енергизира, помага ви да задържите на фокус достатъчно дълго, за да успеете да прочетете видяното. Освен това той повишава честотата на вибрацията ви така, че трансът става по-дълбок. Всяко кълбовидно тяло създава сферично вибрационно поле, което сякаш ви въвлича в себе си, когато се фокусирате върху кълбото. Кристалното кълбо само усилва, ускорява и задълбочава този процес.

Както и при всички други занимания с кристали, за да получите максимално добри резултати, трябва да укрепвате волята си, да поддържате своя ум ясен и спокоен. Тревожният и нефокусиран ум не вижда отвъд екрана от мисли, който препятства възприемането на по-фините въздействия. Слабата и нетренирана воля няма да ви позволи да се концентрирате и фокусирате дори за кратко. За да бъде резултатно гадаенето с кристално кълбо и взирането в кристали, трябва да умеете да се откъсвате от делничните си грижи, да развивате усещането, че се отделяте от това, което вършите, мислите или чувствате. Ако овладеете предложените упражнения, ще успеете да го постигнете.

От полза ще ви бъде да изострите чувствителността си спрямо усещания или мисли, идващи към вас от астралното или менталното поле. Тя започва да се повишава и нюансира естествено при взиране в кристали или гадаене по кристално кълбо. Процесът се ускорява, ако се постараете да забелязвате случаите от такъв род във всекидневието си. Опитайте се да доловите предварителното познание и действието на интуицията в делничния живот, вместо автоматично да ги пренебрегвате. И накрая усъвършенствайте своето умение да визуализирате или да виждате- картини в ума си, за да можете да „четете" по-ясно в кристала. Взирането в кристал и в кристално кълбо се извършва по един и същ метод. Но когато използвате кълбо, е по-лесно да сведете фокуса до една точка, задълбочавайки по този начин състоянието на транс. Както вече изтъкнахме, кристалното кълбо създава сферично енергийно поле, което като водовъртеж ви всмуква към центъра си. Тъй като многократно в хода на изложението се предлагат упражнения за взиране в кристал, тук вниманието ще бъде съсредоточено най-вече върху гадаенето.

С какъв вид кристално кълбо е най-добре да работите? Някои хора предпочитат абсолютно прозрачни кълба смятайки, че и най-дребният детайл би ги разсейвал. Други се насочват към кълба, съдържащи мъглявини и примеси. По-лесно им е да намерят петно което приковава интереса им и сякаш ги въвлича в кълбото. Наричат го вход. Дъгата придава по-дълбок смисъл и цветово измерение на гадаенето. Освен това тя в известна степен наподобява цветовете на астралното поле и по-лесно ви отвежда към него. Когато си избирате кристално кълбо, спрете се на онова, което най-силно ви привлича или сякаш ви тегли навътре в себе си.

При взирането в кристално кълбо трябва да гледате в него съсредоточено и без напрежение. Нужно е да съумеете добре да се фокусирате. Ако умът ви се зарее нанякъде, внимателно го върнете обратно. Взирайте се в кристалното кълбо с дифузен или нефокусиран поглед. Най-лесно можете да го усвоите по следния начин: гледайте право напред и леко изтеглете навън крайчеца на очите си. Задръжте и наблюдавайте как виждате. Гледайте така и когато се взирате в кристала. Ако се поупражнявате, ще можете автоматично да „настройвате" очите си при взиране в кристално кълбо. Освен това, когато се съсредоточавате все повече върху една точка в кристалното кълбо, накрая ще се озовете в друго състояние на съзнанието и няма да забелязвате нищо друго освен точката в кристала, в която се взирате. Зрението ви автоматично се превръща в дифузно.

Има много различни начини за гледане в кристално кълбо, след като вече сте в новото състояние на съзнанието. Един от тях се изразява в получаването на истински видения. В такъв случай обикновено ще ви се струва, че кълбото посивява или се заоблачава. После пред вас може да се отвори коридор или да се вдигнат завеси. Тогава ще съзрете видението. При друг метод, подобен на първия, кристалът се използва като изходна точка, от която „излиза" астрална тръба. Тя води към астралното поле по начин, който силно наподобява механизма на телескопа. Поглеждате от единия край на тръбата и пред вас се появява видението. В състояние на транс може да поискате да преминете през тръбата и в действителност да се озовете във видението, за да го възприемете в неговата пълнота. После трябва да запазите съзнанието си при излизането от тръбата и от състоянието на транс, за да не забравите видяното. Ако просто гледате видението през тръбата, без да навлизате в него, ще виждате само това, което се открива на другия й край, и нищо от онова, което е отвъд или около нея. Затова трябва да се научите да обръщате тръбата във всички посоки. Използвайте волята си. Ако изберете техниката на преминаване през тръбата и проникване във видението, това естествено ще бъде излишно.

Съществува и начин, при който, взирайки се в кристалното кълбо, получавате представи или мисловни картини под формата на силно усещане вътре в себе си. Отначало избягвайте да ги преценявате. Просто забелязвайте всичко, колкото и да е слабо, и го споделяйте с друг човек, записвайте го на магнетофон или го разказвайте наум на самия себе си. Не пренебрегвайте автоматично нищо, смятайки го за маловажно. Когато започнете да говорите за тези въздействия, те ще станат по-осезаеми и сякаш ще протичат през вас.

Както при всички останали занимания с кристали, колкото повече обръщате внимание на интуицията си и работите с нея, толкова по-силна ще бъде тя. Боравейки с кристалното кълбо, вие изграждате система от психични мускули. Като всяка друга мускулна система тя става здрава и надеждна, когато я тренирате и използвате. Колкото по-добре умеете да възпроизвеждате мисловните картини, които виждате, и интуитивните впечатления, които получавате, толкова поточно ще ги улавяте.

Както винаги при работа с кристали, проверявайте резултатите, степента на точност, без това да ви служи като основа за себепреценки. Водете си дневник, за да следите как напредвате. С повишаването на прецизността си ще ставате все по-самоуверени и все по-лесно ще ви се удава гадаенето по кристално кълбо.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Utre.rezultat.polocitelen
Кирил
Може ли и със стъклени кълбо
Виж още отзиви
Коментирай
loading...