PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Арагонит

Арагонит

  1. Арагонит
  2. Научни данни за Арагонита
  3. Мистични свойства на Арагонита
  4. Лечебни свойства на Арагонита

Научни данни за Арагонита

Моос твърдост 3.5 с шестоъгълна кристална структура.

Скъпоценния камък Аргонит варира по цвят. Обикновено е прозрачен или полупрозрачен и бял, когато е в чистата си форма. Примесите в него могат да доведат до нюанси на жълто, синьо, розово, зелено или кафяво. Аргонита е основният минерал от който се прави органичното съединение, известно като седеф.

калцит се среща в различни среди. От студени води до горещи извори или се изпарява от химикали в седиментните скали. Среща се също и в черупките на скелетите на морски създания. Цветовете му са жълто, червеникаво-кафяво,  а понякога и розово или синьо. Името Аргонит идва от областта Молина де Арагон, където за пръв път е намерен през 1788г.

Арагонита се среща на много места по света, но най-добрите екземпляри са червено-кафявите кристали идващи от Испания и Мароко. Друг високо качествен Арагонит се среща в Ню Мексико. Там той е бял на цвят и е известен с наименованието „желязното цвете”.

Сталактити с Арагонит се срещат в Аризона и Мексико. „Пещерните оникс също е Арагонит. Атрактивните му пъстри, цветни ленти са в резултат на наличието на желязо и манганови оксиди в камъка.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...