Аметист

Аметист

Аметиста отдавна е ценен като камък за украшения и амулет. Най-често в древността е използван за да предотвратява алкохолизма. Думата аметист идва от гръцката дума amethystos, която означава „не-опияняващ”.

Този камък има дълга история свързана с религиозните практики. В египетската „Книга на мъртвите” има описание как аметист със сърцевидна форма е поставян върху тялото на починалия.

Халдейските магове са използвали камъка за защита срещу зло магьосничество и за да донесе успех и късмет. Аметиста също помага да се разберат скритите знания.

В Китай камъкът се е давал на хора въвлечени в съдебни дела, тъй като се е вярвало, че той ще помогне за благоприятният изход на делото.

Зодия

Асоциации: Юпитер, Нептун

Традиционен рожден камък за месец февруари

Камък на риби, дева, водолей и козирог

Аметиста носи яснота на съзнанието и подсъзнанието

Чакра класификация

Поставен на 7-та коронна чакра по време на медитация аметист повишава концентрацията и увеличава увереността в живота.

Аметиста се счита за камък, който пречиства 7-та  коронната чакра. Много хора държат аметист при другите си камъни, за да засилят тяхната ефективност.

Аметист може да се носи в джоба и трябва да се разтърква по няколко пъти на ден, за да повиши енергията си. Може да се носи и като колие на врата, но камъка трябва да е срещу кожата ви. Някои хора го слагат под възглавницата си, когато страдат от безсъние.

2. Научни данни за Аметиста

Моос твърдост 7 с триъгълна кристална структура. Аметиста варира в цветове от бледо лилаво до тъмно виолетово. Бледите цветове понякога се наричат "Rose de France" и могат да бъдат открити във виктор...

3. Мистични свойства на Аметиста

Аметиста е известен като камъка на „духовността и доволството”, има успокояващ и релаксиращ ефект върху хората и насърчава здравословните навици за сън, когато са поставени върху тялото ил...

4. Лечебни свойства на Аметиста

Аметиста е кристал, който е задължителен за всички лечители. Единичните кристали са много полезни, но когато са купчина стават още по мощни. Помага за облекчаване на мигрената и главоболие причинено о...

5. Магически свойства на Аметиста

Енергия: възприемчива Елемент: вода Божества: Бакхус, Дионис, Диана Аметиста привлича справедливостта и защитава дома от крадци. Той също така отблъсква опасността от насилствена смърт. Аметиста пов...

5.0, 3 гласа
прегледи 86383

Препоръчани продукти

...

Коментари за Аметист

 1. 1.

  за смъртта не съм проверила но помага за по-бързо зарастване на костите и изхвърляне от тялото на чужди-гнойобразуващи остатъци от оперативни намеси!Може да е индивидуално!

 2. 2.

  Спя като бебе, когато си сложа аметист под възглавницата. Чудесен камък за мен, аз съм Скорпион!

 3. 3.

  наистина дава познание за висичко от живота и подобрява връската с бог

 4. 4.

  аз също имам аметист той е лилав хубав

 5. 5.

  laspis lazuli e kamyka za zazdravqvane na kostite pchelichka

 6. 6.

  И той и оникса са хубави за скорпион

 7. 7.

  Аз постояно нося гривна от Аметист имам и огърлица но нея не нося

 8. 8.

  Аметистът ми е лилав-аз съм зодия"риби"-чувствам се добре,немога да определя защото аз си водя здравословен начин на живота

 9. 9.

  Наскоро си купих друза аметист, освен че ме очарова с красотата си, но ми днесе и спокойствието от което имах много силна нужда. Този кристал ме кара да искам да притежавам още от него и си купих още една друза и един медальон. Май ще допринесе и за други желани промени в живота ми.. Дано!

 10. 10.

  деватаможелиданосиаместит

 11. 11.

  До номер 3, но както виждам не подобрява правописа!

 12. 12.

  Imam kolie sas ametist,roze kvartc i berg kristal sama si go napravih bez da znaya za znachenieto na nito edin ot tyah.Bihte li mi kazali dali e dobre tezi tri kamaka da sa zaedno.Predvaritelno vi BLAGODARYA.

 13. 13.

  Здравейте имам желание да си поръчам камък аметист, но не мога да намеря в интернет от къде да си поръчам. бихте ли ми помогнали? Благодаря. Много ми харесва този камък и бих искала да си го поръчам. :)

 14. 14.

  *до Номер 13: Здравейте, може да си поръчате аметист от нашия сайт. Предлагаме варианти с гривни, колиета, друзи и натурални камъни. Последните може да разгледате на следните два линка:
  http://magazin.newage.bg/натурален-аметист-камъкът-на-промяната-вантони-pid10001518
  http://magazin.newage.bg/натурален-аметистпърво-качество-насочва-към-дълбока-вътрешна-сетивност-devagram-pid10003991

 15. 15.

  Зодия лъв може ли да носи аметист

 16. 16.

  Da

 17. 17.

  Зодия рак може ли да носи аметист

Подобни статии

Аурихалцит

Аурихалцит

Аурихалцитът е син или зеленикаво син камък, който резонира в чакрата на третото око. Тези лечебни к...

Атлантисит

Атлантисит

Този камък получава името си от специфична негова вибрация, която помага да се свържете с древната ц...

Авантюрин

Авантюрин

Авантюринът е полупрозрачен до непрозрачен микрокристален кварц, който съдържа лъскави материали, ко...

Азурит

Азурит

Азурит е лазурно син меден минерал, който в редки случаи се среща и като призматични кристали. По-че...